Kouvolan Herrasmieshuijarit vievät naisilta rahat ja sydämen – Musikaalin loppu on hupaisan nokkela

17.11.2019 18.30 , , , 0 kommenttia


Kouvolan Teatterin näytelmän matkassa pääsee matkustamaan kesään ja Rivieralle, jossa kaksi huijaria kilpailee keskenään. Kuva: TAVATON Media.

Kouvolan Teatterin Herrasmieshuijarit -musikaalissa on kesä Ranskan Rivieralla vaatetuksen perusteella joskus 1960- tai 70-luvulla. Lawrence (Sami Kosola) on kesät Rivieralla asustava herrasmieshuijari, joka elää siellä naisten rahoja ja koruja huijaamalla.

Naiset rakastuvat Lawrencen hurmaavan sulavaan käytökseen ja suorastaan vaativat saada lahjoittaa tälle omaisuuttaan milloin mihinkin keksittyyn tarkoitukseen.

Miehen elämä sujuu naisia huijaten kuin tanssi siihen asti kunnes paikalle ilmestyy Freddy (Tuukka Raitala), joka vaatii päästä Lawrencen oppipojaksi aikomuksenaan syöstä Lawrence hyviltä apajilta tiehensä.

Lawrenceä kiusaa myös Jolene (Annina Rubinstein), tyttö Oklaholmasta, joka on jo raahamaisillaan huijarin kohti alttaria. Onneksi Lawrence keksii oivan keinon Freddyn avulla, miten päästä takertuvasta tytöstä eroon.

Rivieralle saapuu upporikas shampoomiljonäärin tytär (Satu Lemola), joka viimeistään sotkee keskenään taistelevat herrasmieshuijarit ja heidän päänsä. Lopussa saamme superyllätyksen: kuka huijasi ja ketä ja mitä siitä seuraakaan. Voin vannoa, että näytelmän loppu naurattaa taatusti!


Tekijätiimi ei juuri esittelyjä kaipaaLawrence ja Freddy lyövät vedon, kumpi saa ensin huijattua naisilta 50 000 dollaria. Freddy on varma, että hän saa summan shampoomiljonäärin tyttäreltä. Kuva: TAVATON Media.

Herrasmieshuijareista on tehty vuosien varrella useampikin elokuva, joiden pääosissa on nähty muun muassa Steve Martin ja Michael Caine. Sitä on myös esitetty useasti aiemmin Suomen teattereissa.

Kouvolan Teatterin Herrasmieshuijareissa on vahva tekijäkolmikko, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Ohjaaja Mika Nuojua on kokenut paitsi ohjaajana myös näyttelijänä. Hänen ja Martti Suosalon Kiviä taskussa -näytelmää on esitetty eri puolilla Suomea täysille katsomoille jo vuodesta 2002 alkaen.

Suomennoksen näytelmään on tehnyt tässä versiossa Helsingin Kaupunginteatterin johtaja Kari Arffman, joka on esittänyt suomentajan lahjojaan myös Shrek- ja Kinky Boots -musikaaleissa. Ne kummatkin ovat olleet Helsingissä supersuosittuja.

Koreografiat Kouvolan musikaaliin on tehnyt Osku Heiskanen, jonka vankka kokemus niin tanssijana, tanssinopettajana kuin koreografinakin on tullut lukuisissa teatterinäytöksissä tutuksi. Hän teki tanssikoreografian muun muassa viime kesän Lappeenrannan kesäteatterin Olen suomalainen -musiikkinäytelmään.


Herkulliset roolituksetAnnina Rubinsteinin näyttelemä Jolene (kuvassa keskellä) haluaa avioitua Lawrence-huijarin kanssa. Kuva: TAVATON Media.

Herrasmieshuijarit -musikaali on suorastaan herkullinen: juoni on oivallinen, hauska ja humoristinen. Sen loppu on hupaisan nokkela.

Esityksen jokainen minuutti on tarkkaan harkittu, ja se sisältää niin paljon silmänruokaa: lennokkaita tanssi- ja lauluesityksiä sekä loistokkaita ja kauniinvärisiä pukuja.

Myös roolitukset ovat herkullisia. Erityisesti Satu Taalikainen Murielina esittää hienot soolot parvekkeella ja Satu Lemola Christinenä on toinen vahva laulaja. Anniina Rubinstein Jolenena esittää riemastuttavan hauskaa lehmityttöä.

Parivaljakko Sami Kosola ja Tuukka Raitala ovat superhurmaavia huijareita. Tuukan pyörätuolikohtaukset naurattavat kovasti yleisöä.

Herrasmieshuijareiden puvustuksessa on ihanaa entisajan glamouria. Mitkä olkatoppaukset, mikä väri-ilo ja kimallus!

Seitsemän muusikon orkesteri soittaa upeasti. Musikaali kupliikin loistavasti menneen ajan henkeä ja se piristää syksyn pimeydessä.


Kouvolan Teatteri
Salpausselänkatu 38
45100 KouvolaBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :