Lähiruokatori Heila – laatua huoltoaseman varjossa

18.6.2015 13.05 , , , 6 kommenttia

RavintolaLähiruokatori Heila sijaitsee keltaisessa puurakennuksessa Abc-huoltoaseman kyljessä.

Kyllästyttääkö huoltoasemien harmaat ruoka-annokset? Heinolan Abc-aseman kyljessä sijaitsee yksi vaihtoehto huoltoasemiin kyllästyneille. Lähiruokatori Heila on omaleimainen käyntikohde maalaismaisessa, keltaiseksi maalatussa puutalossa.

Heilasta löytyy lähituottajien tuotteita myyvä ruokakauppa, jonka valikoimista löytyy paljon luomutuotteita ja esimerkiksi erinomaisia leipiä. Kaupasta löytyy myös esimerkiksi kotimaista lihaa, kasviksia, viljatuotteita, mehuja, makeisia, käsitöitä ja viinejä.

Heilassa on myös ravintola, joka sekin painottaa lähiruokaa. Ravintolassa on tarjolla edullinen lounas ja lounasajan ulkopuolella a'la carte.

Lisäksi tarjolla on keittiön suosituksia eli lounasajalta jäänyttä ruokaa myydään lounasajan jälkeen edullisina lautasannoksina. Se on ympäristön kannalta järkevää ja kuluttajankin kukkaro kiittää. Keittiön suositusten valikoima ja saatavuus toki vaihtelevat päivän ja kellonajan mukaan.

Heilassa on saatavilla myös kahvilan herkkuja. Kahvilassa kannattaa valita vakiolimonadien sijaan Heilan oma limonadipullo. Se saa makunsa aidoista marjoista ja makuelämys onkin aivan toisenlainen kuin muissa limonadeissa.

Keittiön suosituksetHeilan kaalilaatikko oli herkullista, kuin kotona tehtyä.

Vierailimme Heilassa kolmen bloggaajan voimin. Valitsimme kaikki keittiön suosituksista kaalilaatikkoa. Annoksen kanssa tarjoiltiin puolukkasurvosta. Salaatin ja leivän sai valikoida seisovan pöydän kattavasta valikoimasta. Annos maksoi reilut yhdeksän euroa.

Kaalilaatikko oli erittäin onnistunutta ja siitä tuli mieleen aivan kotitekoinen laatikko. Kotimaisten raaka-aineiden suosiminen näkyi esimerkiksi siinä, että laatikkoon oli valittu riisin sijaan rikottuja ohrasuurimoita. Ohra vaatii huomattavasti enemmän kypsennysaikaa kuin riisi eli ruokaan todella Heilassa panostetaan.

Palvelu Heilassa oli erinomaista. Nuoret tarjoilijat hoitivat hommansa ripeästi ja ammattitaitoisesti. Heilassa tunsi itsensä tervetulleeksi ja paikkaan palaa mielellään toistekin.

MuutaHeilassa riittää vilinää myös lounasajan ulkopuolella.

Heila on matkailijalle oiva pysähdyspaikka, olipa suuntana mökkiranta tai kotipitäjä. Siellä saa helposti pienen tai isomman nälän taltutettua ja tuliaiset mukaan.

Vielä parikymmentä vuotta sitten vastaavia omaleimaisia taukopaikkoja oli tiheässä. Nyt huoltoasemaketjut ovat pääosin syöneet pienyrittäjien pitämät kahvila-ravintolat. Huoltoasemien kulttuuria kammoksuvan kannattaa jo sen vuoksi suosia Heilan kaltaisia vaihtoehtoisia käyntikohteita.


Lähiruokatori Heila
Työmiehentie 35
18200 Heinola

Lisätietoja: www.heilan.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 19-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

6 kommenttia :

 1. Heilasta puhuttaessa kannattaa aina mainita sahti. Kansallisjuomamme kaupallinen saatavuus on äärimmäisen niukkaa, mutta Heila täyttää matkailijan tarpeet niin ruuan kuin juomankin puolesta ja mökkirauhaan saa kaiken hyvän lisäksi napattua vielä pullollisen sahtia kylmäkaapista. Lihatiskin makkaroille myös vahva suositus.

  Juhannuksia!

  VastaaPoista
 2. Nyt myös hyvät omat oluetkin ;)

  VastaaPoista
 3. Jos huhut paikkansa pitävät niin hintava Heila ajetaan alas. Ei täällä Heinolassa mikään kestä.

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Kiitos kaikista kommenteista! On hienoa huomata, että aihe kiinnostaa ja totta puhuen emme ole aiemmin tienneet edes, että Heilassa myydään sahtia.

  Hyvää kesän jatkoa kaikille!

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa tosiaan viihtyisältä pysähdyspaikalta, täytyypä käydä testaamassa. Onko muuten antaa vinkkiä hyvästä autopesulasta vitostien varrella? Äitini suositteli yhtä paikkaa Turengissa.

  https://fiksupesu.fi/

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Kiitos kommentista! Heila on tosiaan viihtyisä pysähdyspaikka, johon pistäydymme usein lounaalle ja lähiruokaostoksille. Autopesulaa en osaa vinkata vitostien varrelta. Osaisiko joku muu blogin lukijoista?

  Terveisin,

  Veikka / Me Viisi -elämysblogi

  VastaaPoista