Saikkua kiitos – nauruterapiaa kaikilla mausteilla


Kalle Pylvänäinen (vas.), Mikko Kivinen ja Ville Keskilä esittävät lääkärisketsejä. Kuva: Anna Karatvuo

Sanotaan, että nauru pidentää ikää. Studio Pasilassa on tarjolla kaksi tuntia kestävä nauruterapiaistunto. Loistava kolmikko Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen esittää Saikkua kiitos-näytelmässä hervottomia sketsejä lääkäreistä ja potilaista.

Katsojat saavat esimerkiksi seurata riemastuttavaa sketsiä klamydiaa sairastavasta potilaasta. Sukupuolitauti on seuraus syrjähypystä, josta mies ei haluaisi kertoa vaimolleen. Lääkäri ehdottaa aterian valmistamista, kun pariskunta viettää 10-vuotishääpäiväänsä.

Aterian valmistusohjeet saavat katsojat hillittömään hekotukseen. Lääkärin ohjeiden mukaan klamydialääkkeet voi murskata morttelilla kukkakaaligratiinin joukkoon. Näin vaimo ei saa tietää, että mies on tartuttanut klamydian hänellekin.

Näytelmässä riittää pieniä sketsejä. Katsojat pääsevät muun muassa tutustumaan valepotilas Olaviin, lääkäreiden SM-kilpailuihin ja luomulääkäriin varsin epäsovinnaisine hoitokeinoineen. Ne naurattavat jokaista.


Kolmikko jo vuosia kiertueella


Kivinen, Keskilä ja Pylvänäinen tekevät saumatonta yhteistyötä halki esityksen. Lääkärien musiikkinumerot sopivat hyvin kokonaisuuteen, vaikka kolmikosta ei kultakurkkuja löydykään.

Kolmikosta varmasti parhaiten tunnettu on Mikko Kivinen. Hän on jo kaupunginteatterin vakiokasvo, sillä viime syksynä hän esiintyi komisario Palmuna ja sitä ennen kertoi omaa elämäntarinaansa stand up -komiikkana.

Kalle Pylvänäinen esiintyi sivuroolissa komisario Palmussa. Ville Keskilä puolestaan tunnetaan TV1:n Kotikatu-sarjasta.

Kolmikko on kiertänyt jo monta vuotta ympäri Suomea Saikkua kiitos -näytelmän kanssa. Helsingin Kaupunginteatterissa esitys vierailee kuitenkin ensimmäistä kertaa tänä keväänä.Näyttelijäkolmikko todistaa, että moni tuntee samat lääkärikliseet. Esimerkiksi SM-kilpailuissa mittaa toisistaan ottavat terveyskeskuksen ja Eiran yksityissairaalan lääkärit. Kuva: Anna Karatvuo


Elämä piteni usealla tovilla


Kolmikon sketseissä parasta on niiden osuvuus. Kaikki terveyskeskuksessa joskus vierailleet tuntevat ennakkoluulon, että lääkäri osaa hoitaa kerralla vain yhden vaivan.

Terveyskeskuslääkäri on pulassa, kun hänen luokseen saapuu potilas, jolla on sekä kurkku että polvi kipeänä. Tämä sketsi nauratti erityisesti. Miten hän selviää kahden vaivan hoitamisesta samalla käynnillä?

Kaiken kaikkiaan näytöksen aikana tuli pidennettyä elämää useammalla tovilla, sillä niin paljon tuli naurettua. Myös kulttuurin sanotaan pidentävän ikää. Näytelmässä yhdistyykin kaksi positiivista vaikutusta.


Helsingin Kaupunginteatteri
Studio Pasila
Ratamestarinkatu 5
00520 HelsinkiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :