Nyhtökaura taipui gourmet-annokseksi Haikon kartanossa

16.5.2017 11.58 , , , 0 kommenttia


Haikon kartanon sisustus on täynnä yksityiskohtia. Esimerkiksi seiniä koristavat taulut ja ikkunoiden verhot ovat kuin linnassa.

Äitienpäivä on mille tahansa ravintolalle haaste. Asiakkaita on poikkeuksellisen paljon ja päivään mahtuu useita kattauksia. Vilinää ja vilskettä siis riittää.

Testasimme Haikon kartanon äitienpäivälounaan koko bloggaajaporukan voimin. Ravintola selvisi kiireestä huolimatta testistä erinomaisesti.

Lounaaseen kuului alku- ja jälkiruoka seisovasta noutopöydästä sekä pääruoka pöytiin tuotuna annoksena.

Alkuruokapöytä oli runsas. Perinteisen vihersalaatin lisäksi tarjolla oli esimerkiksi sekoitesalaatteja broilerista, vesimelonista ja parsasta. Ei myöskään sovi unohtaa pöydän leikkele- ja pateevalikoimaa tai kokonaisuuden kruunanneita uusia perunoita.


Nyhtökauraa ja emmervehnääKasvisruokana tarjolla oli viime vuosien hittituotetta nyhtökauraa. Annoksessa oli käytetty mielikuvitusta.

Pääruuan sai valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Tarjolla oli saksanhirveä, nieriää tai nyhtökauraa.

Oma valintani oli jo etukäteen selvä. Viime vuosien hittituotetta nyhtökauraa oli mielenkiintoista kokeilla ravintola-annoksena.

Nyhtökauran kanssa tarjoiltiin emmervehnän ja perunagratiinin kera. Annokseen kuului lisäksi paahdettua punajuurta, vihreää parsaa ja punajuuri-vuohenjuustokastiketta.

Kokonaisuus näytti hieman kaksikerroksiselta kakulta, jonka alempi kerros oli nyhtökaurasta ruskea ja yläkerros perunasta keltainen. Annos oli kuitenkin tavattoman herkullinen.

Jälkiruokapöydästä löytyi puolestaan puolukkaista juustokakkua. Sitä koristivat macaron-leivokset, kirsikat ja mansikat. Juustokakku oli rohkea, mutta herkullinen veto. Yleensähän äitienpäivänä tarjoillaan kermakakkua.


Vauvojen ja vaarien suosiossaKartanon päärakennus on jykevä kivitalo. Sisäänkäyntiä koristavat alppiruusut ja havupuut.

Ruokailun jälkeen oli aikaa tutustua tarkemmin kartanon alueeseen. Kävimme ensimmäistä kertaa Haikossa.

Kartano sijaitsee vehreällä alueella Porvoossa meren rannalla. Toukokuussa lehdet ovat vasta puhkeamassa puihin, mutta kartanon puistossa kulkiessa voi kuvitella, miten täynnä värejä maisema on kesällä.

Itse kartanorakennus on tavattoman pieni. Sisustus on kuitenkin täynnä yksityiskohtia. Esimerkiksi aulan punainen matto, komeat valaisimet ja taideteokset tuovat juhlavan tunnun.

Haikon terveyskylpylä houkuttelee erityisesti ikääntynyttä väkeä. Äitienpäivälounas osoitti kuitenkin, että myös lapsiperheet ovat löytäneet paikan. Nuorimmat lounasvieraat olivat parin viikon ikäisiä.


Haikon kartano
Haikkoontie 114
06400 Porvoo

Lisätietoja: www.haikko.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 20-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :