Kivinen tie – Mikko Kivisen humoristinen monologi

Iso mies ja lavaLapinlahden Lintujen ohjelmistoon kuului kappale Lipputangon nuppi. Mikko Kivinen kertoo esityksessään myös tämän laulun tarinan. Kuva: Pertti Jarla

Iso mies yksin lavalla Pertti Jarlan mainion kuvituksen kanssa kertomassa elämäntarinaansa. Kuivaa ja narsististako ohjelmaa on tiedossa?

Ei suinkaan! Kaksituntinen kuluu kuin siivillä Mikko Kivisen hersyviä juttuja kuunnellen ja välillä nauraa hekotellen monille hupaisuuksille. Jarlan kuvitus on hauska ja sopii erittäin hyvin esitykseen.

58-vuotias Kivinen juhlii 35 vuotta kestänyttä uraansa kiertämällä ympäri Suomea Kivinen tie -esityksen kanssa. Kivinen on kerännyt kokemusta niin näyttelemisestä, ohjaamisesta, juontamisesta, käsikirjoittamisesta kuin myös musisoinnista.

Kivinen kuului Lapinlahden Linnut -yhtyeen alkuperäiseen kokoonpanoon. Tuoreessa esityksessä kuullaan myös muutamia hänen kappaleitaan tarinoiden lomassa.


Koiranpentu tiedossa


Helsinkiin esitys saapui ensimmäistä kertaa marraskuun loppupuolella. Myös kiertueen vihoviimeinen esitys järjestetään 13.12. Helsingin Kaupunginteatterissa.

Yleisö oli fantastisesti mukana tarinoinnissa: sieltä täältä kuuluu välillä kommentteja, joihin Kivinen reagoi upeasti vastaten humoristisesti.

Saimme kuulla Mikko Kivisen elämäntarinan alkaen suuresta, pulleasta vauvasta aina tähän päivään asti. Kivinen kehui olleensa yksi Kätilöopiston suurimmista vauvoista.

Itseäni nauratti kertomus Kivisen tyttärestä, jolle äiti on luvannut koiranpennun kunhan tytär ensin kuuden kuukauden ajan herää joka aamu kello seitsemältä kiertämään talon ympäri.

Äiti ja Mikko-isä arvelivat, ettei tytär jaksa näin tehdä. Nyt on kulunut jo viisi kuukautta lupauksen annosta. Tytär on jaksanut säntillisesti nousta aamuisin. Isä koirakammoisena pelkää koiran oston olevan ensi kuussa edessä.Kivinen tie -esitys on yhdistelmä stand up -komiikkaa ja omaelämäkertaa.

Yhteenveto


Kivinen tie on mielenkiintoinen yhdistelmä stand up -komiikkaa yhdistettynä omaelämäkertaan. Erikoisuuden täydentää vielä Helsingissä esityspaikkana toimiva Kaupunginteatterin Arena-näyttämö.

Teatterissa on tottunut hillittyyn käytökseen. Nyt yleisö oli innokkaasti mukana: Kivinen esimerkiksi kyseli, mistä päin yleisö on kotoisin. Kun turkulaisia ei löytynyt yleisön joukosta, niin Kivinen saattoi hyvällä omallatunnolla kertoa vitsejä turkulaisista.

Kaiken kaikkiaan Kivinen tarjosi mahtavan illan. Esityksen jälkeen oli kepeän hyväntuulinen.


Helsingin Kaupunginteatteri
Arena-näyttämö
Hämeentie 2
00530 Helsinki
Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :