Tampereen pankkiryöstö tarjoaa kohellusta kerrakseen – Syksyn hauskin naurupläjäys on tässä!


Näytelmässä nähdään poikkeuksellisen paljon akrobatiaa. Tässä kohtauksessa pankkiryöstäjät tavoittelevat jalokiveä köysistä roikkuen. Kuva: Kari Sunnari, Tampereen Työväen Teatteri.

Syksyn harmauteen ja sateeseen tuo piristysruiskeen Tampereen Työväen Teatterin ilotteleva komedia Tämä on ryöstö. Tässä on näytelmä, jossa saa nauraa. Näytelmän käänteet ovat niin koomisia.

Lempiohjaajani Tommi Auvisen näytelmässä kaksi Kakolan vankia karkaa ja heillä on suunnitelmissaan ryöstää Tampereen pankin säilössä oleva suuri jalokivi. Joukkoon liittyy pankinjohtajan tytär ja tämän uusi ihastus, joka hänkin sattuu olemaan kyseisen pankin työntekijän poika.

Seuraa armotonta kohellusta, sekoilua ja hupaisia väärinkäsityksiä. Näytelmään sisältyy myös akrobaattimaista kiipeilyä, pyssyn pauketta ja yllättävä loppu. Kuka jalokiven saakaan? Onko kaupungissa yhtään rehellistä asukasta?

Näytelmä sijoittuu 1950-luvun maailmaan, jossa nykyajan vaatteista ja teknologioista ei ole tietoakaan. Herrasmiehillä on vanhanmalliset sarkapuvut ja lankapuhelimet.


Pulkkinen tappelee itsensä kanssaOho, mitkä rinnat! Heidi Kiviharju heiluttaa ja keikuttaa etumustaan ja takamustaan. Kuva: Kari Sunnari, Tampereen Työväen Teatteri.

Tampereen näyttelijät yltävät suurenmoisiin suorituksiin. Saska Pulkkisen ”yksintappelu” on jotain sellaista, mitä ei ole ennen nähty. Hän on yhtä aikaa kolme eri tappelijaa. Aivan valtavan notkea mies taipuu vaikka mihin solmuun!

Tommi Raitolehto revittelee yhtenä pankkirosvoista. Hänen monipuolisuuttaan ei voi kuin ihailla. Hän on ollut lavalla välillä maanisena Lauri Viitana, barokkihenkinen peruukki päässä Luulosairaassa ja nyt pyssy kädessä heilumassa karskina gangsterina.

Näyttelijä Heidi Kiviharju hemaisevana Raijana heilutteli ja ketkutteli etumustaan ja takamustaan sekä laulaa luikautti aina välissä niin upeasti "kellä kulta, sillä onni".

Tuttu duo Puntti Valtonen pankinjohtajana ja Tom Lindholm pankin työntekijänä takasivat monta koomista hetkeä näytelmässä.


Sänky oikutteleePankinjohtajan tyttären Oikun (Petra Ahola) huoneen sänky on hienosti toteutettu. Kuva: Kari Sunnari, Tampereen Työväen Teatteri.

Harvassa näytelmässä on nähty samanlaista akrobatiaa kuin tässä näytelmässä. Näyttelijät muun muassa roikkuvat köysissä timanttia tavoitellessaan ja ryömivät ilmastointiputkissa.

Omanlaistaan akrobatiaa tarjoaa myös näyttelijä Petra Aholan esittämän pankinjohtajan tyttären sänky. Se nousee itsekseen seinää vasten ja jättää ihmisiä väliin. Sängyn päälle ja alle pääsee kätevästi piiloon.

Tämä on ryöstö -näytelmässä riittää kohellusta ja vauhtia runsain mitoin. Sen juonessa riittää monta mutkaa, sillä siinä on paljon hupaisia hetkiä, sanaleikkejä, räiskettä ja räminää. Tässä on yksi syksyn nauruhermoja kutkuttavimmista näytelmistä!


Tampereen Työväen Teatteri
Hämeenpuisto 28–32
33201 TampereBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :