Merja Larivaaralla ja Kari-Pekka Toivosella riittää kysyntää – Pariskunta ehtii kiireen keskellä näytellä yhdessä Riihimäellä


Nuori ja komea mies etsii sinkkunaista. Kari-Pekka Toivosen näyttelemä Jonathan on vain hieman huijannut Tinder-profiilissaan. Merja Larivaaran Wendy ei siitä välitä. Kuva: Peter Sebastian.

Näyttelijäpariskunta Merja Larivaaralla ja Kari-Pekka Toivosella riittää tänä keväänä kysyntää. Larivaara palaa takaisin näyttelijäksi Helsingin kaupunginteatteriin ja Toivonen aloittaa Hämeenlinnan Teatterin taiteellisena johtajana.

Pariskunta ehtii kaiken muun ohella näytellä yhdessä Kahden kauppa -näytelmässä. Se sai ensi-iltansa viime viikonloppuna Riihimäen Teatterissa.

Brittiläisen Peter Quilterin käsikirjoittama näytelmä koostuu neljästä osasta, joissa kaksi näyttelijää käsittelee rakkautta sen eri muodoissa. Ensimmäisessä osassa irvaillaan Tinder-matcheja kahden sinkun tavatessa toisensa ensimmäistä kertaa.

Kari-Pekka Toivosen näyttelemä Jonathan on ihan hitusen huijannut ikäänsä ja ulkonäköään Tinderissä, mutta loppujen lopuksi Merja Larivaaran esittämä Wendy ei välittänytkään siitä, että Jonathan on aika paljon iäkkäämpi kuin on Tinderissä kertonut.

Sekoilujen ja jännityksen täyttämän tapaamisen jälkeen pari päättää jatkaa tutustumista päivällisen merkeissä, joten kyllä toiveikkuutta taisi viimeinkin olla ilmassa.


Neljä huumorintäytteistä tarinaaKun morsiameen iskee paniikki, veli yrittää jaksaa panikoivan siskon kanssa saadakseen raahattua siskon viimein alttarille. Kuva: Peter Sebastian.

Sama huumorintäyteinen linja jatkuu näytelmän kolmessa muussa osassa. Toisessa osassa saamme tutustua upporikkaseen Barrieen ja hänen sihteeriinsä Janetiin. Barrie odottaa syntymäpäivävieraidensa saapumista, ja Janet on tuonut paikalle viime tipassa hankkimansa kakun, hääkakun.

Barriella ja Janetilla on ollut pitkä yhteinen työsuhde, ja vaikka Barrie on homo, Janetilla tuntuu olevan lämmin, välittävä suhde esimieheensä. Janet ehdottaa, että koska he ovat sinkkuja molemmat he voisivat mennä naimisiin. Janethan on muutenkin seitsemän päivää viikossa Barrien luona.

Kolmas osa kertoo juuri eronneesta parista, joka oli jo varannut matkan Espanjan Torremolinokseen ennen eroaan, ja niinpä matkalle lähdetään viimeisen kerran yhdessä. Ex-vaimo Shelly on aika tavalla huppelissa. Mies sanailee aika kipeästi ex-vaimon vain ollessa juhlatunnelmissa.

Neljännessä osassa Angela on menossa naimisiin kolmannen kerran ja kokee suurta epävarmuutta kaikesta mahdollisesta: itsestään, ulkonäöstään ja hakee tukea veljeltään Tobylta juuri ennen vihille menoa. Kaikki tuntuu menevän pieleen. Kahvikin kaatuu rinnuksille, vettä tulee kaatamalla ja mekko on karsea. Tuleeko avioliitostakaan mitään?


Näyttelijät muuntautuvat nopeilla asunvaihdoillaKari-Pekka Toivosen esittämä liikemies Barrie on eleitään myöten stereotyyppinen homo. Kuva: Peter Sebastian.

Kaksi ammattitaitoista näyttelijää, Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen, luotsaavat kaikki neljä näytelmän osaa laadulla ja rutiinilla eteenpäin. Jokaisessa osassa kaikki henkilöhahmot ovat erilaisia, mutta heissä kaikissa on jotain samaakin. He ovat inhimillisiä ihmisiä virheineen kaikkineen, mutta kuitenkin heistä löytyy syvältä se lämmin sydän.

Huumoriakin näytelmässä on rutkasti. Hahmoissa on koomisia piirteitä, kuten Wendyn hassu kikatteleminen, Barrien naurettava puhetyyli ja Shellyn toikkarointi huppelissa ihan vain muutamia mainitakseni.

Näyttelijöiden asujen vaihto lavalla on mielenkiintoista katsottavaa: nopealla peruukinvaihdolla ja muutaman vaatteen vaihtamisella henkilöhahmot muuttuvat tyystin erilaisiksi eleitä, ilmeitä, puhetyyliä ja kädenliikkeitä myöten.

Ei voi kuin ihailla näyttelijöiden taitoa! Lopputuloksena on ihanan lämminhenkinen komedia. Tästä ei voi kuin tulla todella hyvälle tuulelle.

Riihimäen Teatteri
Hämeenaukio 1
11100 RiihimäkiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :