Rakkauden huumaa, Miljoonasateen parhaita biisejä ja luonnonkaunis Viiikinsaari – Voiko kesäteatterilta enää toivoa muuta?


Muusikko Heikki Salon käsikirjoittamassa näytelmässä loimuaa rakkaus. Alakerran parturi (Birgitta Putkonen) ja insinööri Mäkki (Janne Kallioniemi) ovat ihastuneita toisiinsa. Kuva: Kai G. Baer.

Jo laivamatkalla Tampereen Viikinsaareen pääsee kivasti virittäytymään tulevaan teatterielämykseen. 20 minuutin laivamatka Laukontorilta Viikinsaareen on varmasti monelle näin kesäaikaan ihana kokemus.

Kauniita näkymiä ehtii ihailemaan juuri sopivasti matkan aikana: järvi kimaltelee kauniisti auringon paisteessa ja luonto on parhaimillaan.

Saaressa teatteriin menijät kohtaavat ensiksi suloiset naudat, jotka kuuluvat suomalaisiin alkuperäisrotuihin. Naudat möllöttävät ystävällisen uteliaina ohikulkijoita. On aitoa maalaistunnelmaa saaressa!

Itse teatteri löytyy helposti opasteita seuraamalla. Katsomo ja lava on sijoitettu oivallisesti, sillä ainakaan nyt aurinko ei paista katsojien silmiin.

Huopiakin on saatavilla lämmikkeeksi, sillä ilta voi olla vielä viileä. Katsojien yllä on katos sateen varalta. Kaikesta on siis huolehdittu.


Monta ihastusta samassa kerrostalossa



Heikki Hela esittää isoveljeä heinäkuun puoleen väliin asti. Sen jälkeen roolin perii Sami Hintsanen. Kuva: Kai G. Baer.

Muusikko Heikki Salon käsikirjoittama 506 ikkunaa -näytelmä kertoo iso- ja pikkuveljestä, joiden isä on kuollut. Isoveli on lusinut vankilassa viime vuodet tosin syyttä suotta, mutta pikkuveli ei ole sitä tiennyt.

Nyt isoveljen täytyy löytää isälle toimittamansa rahat tai muuten Koiran Mies tulee ja tapahtuu kamalia.

Tapahtumapaikkana on kerrostalo, jossa on parturi alakerrassa. Rakkautta tai ainakin sen kaipuuta tuntuu olevan, sillä monet talon asukkaista ovat toisiinsa ihastuneita. Ujous saa aikaan sen, ettei yksikään pari saa otettua ratkaisevia askeleita.

Iso- ja pikkuveljen isän tilaama robotti saa aikaan ihmeitä sotkettuaan rakkauskirjeiden saajien postilaatikot. Näin alkaa rakkausasioissa tapahtumaan.

Myös pelätty Koiran Mies saapuu kostoaikeissa, mutta paljastuukin yllätys ja kosto unohtuu. Näytelmän loppu on onnellinen, kuten arvata saattaa.


Robotti huvittaa yleisöä



Kerrostalon naapuri Keinänen (Jarkko Tiainen) hämmästelee iso- ja pikkuveljen robottia (Sanni Haahdenmaa). Kuva: Kai G. Baer.

Näytelmään on onnistuneesti ympätty Miljoonasateen biisejä. Heikki Salolle ne ovat yhtä tuttuja kuin hänen omat taskunsa, sillä ne ovat hänen sanoittamiaan ja suuren osan hän on myös säveltänyt.

Osa Miljoonasateen kappaleista on allekirjoittaneelle niin tuttuja, että tekisi mieli yhtyä edes kertosäkeeseen mukaan.

Olisiko mahdollista vaikka kädellä kehottaa yleisöä laulamaan mukana kertosäettä? Myös sing along -näytös voisi olla kiva kokemus. Nyt taputus musiikin tahdissa on ainoa, mitä yleisö voi tehdä, vaikka intoa varmasti löytyisi laulamiseen.

Teatterin livebändi soittaa sujuvasti ja ihmeen hyvin laulukin sujuu. Muusikko-näyttelijä Heikki Hela on tietysti yksi parhaimmista laulajista.

Näyttelijä Sanni Haahdenmaa puolestaan piristää vauhdikkaan pirteänä U2MEE2-robottina, joka on varmaankin saanut vaikutteita Star Warsin R2-D2-droidista. Haahdenmaan leveä hymy naurattaa yleisöäkin.

Näytelmä on kesäisen iloinen ja kepeä. Kaikki tanssiliikkeet, vaatetus, hiukset ja lavastus tuovat jotenkin näytelmään ihanan 50-lukulaisen tunnelman. Pönkkähameesta tulee lavatanssit mieleen.

Kesään kuuluu ehdottomasti kesäteatteri ja Viikinsaari! Enpä tiedä Suomessa toista kesäteatteria, jonka lipun hintaan kuuluu myös laivamatka.


Viikinsaaren kesäteatteri
Lipunmyynti: Laukontori
33200 Tampere



Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :