Pyynikin kesäteatteri tarjoaa vahvoja tunteita – ”Sydämestäni jää pieni palanen sinne penkkiriville”


Pyynikin kesäteatterissa nähdään päärooleissa Juha-Matti Koskela ja Tiina Weckström. He molemmat ovat Tampereella vierailleille teatterikävijöille jo entuudestaan tuttuja. Kuva: Joonas Järventie.

Pyynikin kesäteatterin tämänvuotinen esitys Nuotin vierestä alkaa komeaakin komeammin Hectorin upealla biisillä Nostalgia. Kamarikuoro Näsin laulajat esittävät kappaleen niin kauniisti, että ihan kylmät väreet menevät selkää pitkin.

Upea aloitus lupailee hyvää, eikä ennakkoaavistus petä: nyt saadaan nauttia laadusta!

Näytelmä alkaa Kaukon uurnanlaskulla. Paikalla ovat leski Leena, hänen poikansa Arto ja tämän vaimo Marjukka.

Uurnanlaskua seuraa karaokebiisien laulamista hyvässä seurassa kuollutta muistellen. Arto paheksuu baarissa juhlimista ja yrittää estää äitinsä menemisen sinne.

Baarissa äiti ilmoittautuu Kotkassa pidettäviin karaoken SM-kilpailuihin. Lopulta hänen poikansa, jäykkä ja kuivakka insinööri, lupautuu viemään hänet Kotkaan.

Arton yllätykseksi äiti pääsee aina vaan jatkoon. Samalla insinöörin pää menee pyörälle ihanan karaoketuomarin takia ja soppaan tuo oman lusikkansa vaimokin, joka tulee yllättäen hänkin Kotkaan.

Mitä Kotkassa tapahtuu? Mikä on tunkkiposso ja kuka lopulta riehaantuu niin, että tempaa itselleen mikrofonin ja esittää hienon dueton Fredin biisistä Pump pump?


Pelastava enkeliOnpa hemaiseva! Kaisa Hela osaa tehdä vaikutuksen niin katsojiin kuin Artoonkin (Juha-Matti Koskela). Kuva: Joonas Järventie.

Tämä näytelmä on vaan kerta kaikkiaan niin mahtava! Tässä on kaikkea, mitä teatteriin tarvitaan: iloa, ripaus surua, huumoria, vauhtia, vahvaa tulkintaa, koskettavia biisejä ja tietysti rakkautta.

Alussa mainitun Nostalgia-biisin ohella illan vahvaa tulkintaa edustaa Tiina Weckströmin esittämä Aikuinen nainen. Niin tunteikas tulkinta, että vedet nousevat silmiini. Biisin jälkeen kuullaan kenties illan pisimmät aplodit, eikä syyttä.

Weckström esittää upeasti roolinsa surevana leskenä, joka ei tahdo hautautua ja eristäytyä puolison kuoleman jälkeen, vaan tahtoo nauttia laulamisesta surusta huolimatta.

Toisen hulppean roolityön tekee Juha-Matti Koskela insinööri-Arton osassa. Kuivakka, kiltti puoliso muuttuu näytelmän edetessä varsin radikaalisti ja repäiseekin kunnolla. Näyttää siltä, että Juha-Matti oikein nauttii revitellessään roolissaan, niin riemastuttavalta hänen esiintymisensä näyttää.

Runsaasta, ammattitaitoisesta näyttelijäkaartista on vielä pakko mainita yksi: Kaisa Hela. Hän on vaan niin hurmaava saapuessaan autolla bensa-asemalle pelastavana enkelinä, että hän sokaisee ihanuudellaan niin Arton kuin katsojatkin.


Voisi tehdä loputtoman ylistystekstinArton vaimo (Irina Vartia) on varsinainen fanaatikko. Hän pyrkii saamaan kaiken ideaaliksi vauvan tekoa varten. Siksi hän kontrolloi kaikkea syömisistä naapurin savutteluun. Kuva: Joonas Järventie.

Pyynikin tarjoaa herkullisia henkilöhahmoja, hupaisia kohtauksia ja ihania biisejä. Näistä voisi tehdä loputtoman ylistystekstin.

Näytelmän huipentaa todella kaunis loppukohtaus. Samoin viimeinen biisi on koskettava. Vesisadekin malttaa alkaa vasta esityksen päätyttyä.

Pyynikin kauniit maisemat ja tällä kertaa todella paljon pyörivä katsomo kruunaavat kesäillan. Tuntuu siltä, että näytelmä on samalla kunnianosoitus 60-vuotisjuhlaansa viettävälle katsomolle, joka on varsin poikkeuksellinen. Sen moottorit pyörittävät katsojia ympäri Joselinniemeä.

Kiitos Pyynikin kesäteatteri! Sydämestäni jää pieni palanen sinne penkkiriville. Tulen varmasti ensi vuonna uudestaan!


Pyynikin kesäteatteri
Joselinniemi
Jalkasaarentie 3
33230 TampereBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :