Vanhoissa pojissa saa laulaa mukana – Näytelmässä yhdistyy karismaattiset näyttelijät ja Juha Vainion musiikki


Laitetaan jalalla koreasti! Vanhoja poikia -näytelmässä supisuomalainen tarina nivoutuu klassikkobiiseihin. Kuva: Kari Sunnari.

Neljä karismaattista konkarinäyttelijää, neljä pelimannia ja Juha ”Watt” Vainion tutut klassikkobiisit. Mitä muuta lopputuloksena voi olla kuin laatua niin musiikin kuin näyttelemisen osalta!

Tampereen Työväen Teatterin Vanhoja poikia -näytelmä tarjoaa reilut kaksi tuntia nautintoa, joka päättyy näyttelijöiden ja yleisön yhdessä laulamaan loppulauluun.

Suosikkiohjaajani Tommi Auvinen on sekä ohjannut näytelmän että käsikirjoittanut sen yhdessä Seija Holman kanssa. Näytelmän juoni uppoaa supisuomalaisuudessaan hyvin katsojiin.

Näytelmän päähenkilöinä on neljä miestä, jotka istuskelevat saaressa, kun puheeksi tulevat unelmat. Niilo (Esko Roine) kertoo haaveilevansa dreeveristä, Arvi (Puntti Valtonen) Lapin matkasta, Arvin poika Pekka (Tuomas Uusitalo) naisista ja seksistä ja Lati (Taneli Mäkelä) sumpista hyvässä seurassa.

Miehet päättävät lähteä Reykjavikiin mielikuvitusmatkalle. Reissua siivittävät Juha Vainon kappaleet uusina sovituksina, ja musiikin huumassa miehet laittavat välillä ripaskaksi ja tangoksikin.


Näytelmä kunnioittaa Vainon vuosijuhlaaKiharakolmio-yhtye on saanut alkunsa hanuristi Antti Paalasen ideasta. Mukana soittavat Heikki Korkeakoski, Juhani Lautamaja ja Kyösti Järvelä. Kuva: Kari Sunnari.

Yleisö elää mukana tunnelmassa karismaattisen nelikon ja mukaansatempaavan yhtyeen esittäessä iki-ihania klassikkobiisejä. Jokaisen kappaleen jälkeen yleisö taputtaa innokkaasti ja osa yleisöstä jopa hyräilee tuttujen laulujen aikana.

Näytelmä on todellakin täynnä yli 50-vuotiaille tuttua musiikkia. Toki sitä nuoremmatkin osaavat vielä tänä päivänä ulkoa kappaleet Albatrossi ja Vanhojapoikia viiksekkäitä. Sen verran paljon ne yhä soivat radiossakin.

Kansanmusiikkiyhtye Kiharakolmio esittää iloista ja rempseää soitantaa. Alavutelainen neljän miehen bändi on kerännyt mainetta Suomessa ja maailmalla. Se on esimerkiksi nimitetty Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla vuoden yhtyeeksi.

Tuntuu siltä kuin olisi ollut parituntisessa Juha Vainion konsertissa. Näytelmä kunnioittaa hienosti 80 vuotta sitten syntyneen muusikon elämää. Vainio oli kuollessaan vain 52-vuotias.

Näytelmässä huomaa hyvin, kuinka montaa ihmistä Vainion musiikki on koskettanut. Naisten vessassa kaikuu laulu vielä näytelmän jälkeen, kun rouvat innostuvat kokeilemaan laulutaitojaan. Vanhan idolin laulut kokevat näin uuden tulemisen.


Puntti laulaa vahvasti ja tunteellaNeljän miehen reissulla tulee paitsi laulettua, niin myös puhuttua. Matkalla selviää esimerkiksi Arvin (Puntti Valtonen) uimataidottomuus ja sydänoireet. Kuva: Kari Sunnari.

Vanhat pojat -näytelmään on koottu näyttelijöiksi kaikkien tuntemia tähtiä. Esimerkiksi Esko Roineen nimi on epäilemättä kaikille tuttu. Hän on tehnyt pitkän uran teatterimaailmassa ja elokuvissa.

Myös näyttelijä-laulaja Taneli Mäkelällä on pitkä ura takana. Mäkelä on tehnyt näyttelijän töiden ohella keikkaa tangolaulajana ja levyttänyt useita albumeja.

Näyttelijänelikon vahvin laulaja Mäkelä saa rinnalleen toisen yllättävän vahvan ja tunteella esittävän laulajan Puntti Valtosen. Mikä monitoimimies Puntti onkaan! Tunsin hänen koomikon taitonsa jo entuudestaan, mutta laulajan kyvyt olivat minulle yllätys.

Kaiken kaikkiaan Vanhoja poikia on nautintoa korville ja iloa silmille. Niin railakasta vanhojen poikien tanssi on!


Tampereen Työväen Teatteri
Hämeenpuisto 28–32
33201 TampereBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :