Agents-musiikkikomedia tempaisee menevällä musalla ja huippuhyvillä esittäjillä


Työtön rakennusmies kohtaa venäläisen ilotytön. Sen jälkeen tunturikin kohtaa rakkaudesta punaisena. Kuva: Kari Sunnari, Tampereen Työväen Teatteri.

Tampereen Työväen Teatterin näyttämö muuttuu Jykevää on rakkaus -musiikkikomediassa Pohjois-Suomen pikkukyläksi. Taustakankaalla näkyy tunturi ja lavan reunassa törröttää vaivaiskoivu. Pohjoisen olosuhteet ovat karut, sillä koivukin on kasvattanut muoviset lehdet.

Lapin työttömyydessä kärvistelevät Asko, ansiosidonnaiselle tipahtanut rakennusmies, ja kaksi hänen kaveriaan Killeri ja Jatkoroikka. Kaverusten työttömyysaika kuluu Teboilin baarissa, saunoessa ja viinan kanssa läträtessä.

Välillä käydään ilotalossa, josta Askon elämään astuu Nina, venäläinen ilotyttö. Mies huomaa kuitenkin kaveriensa katsovan hänen uutta tyttöystäväänsä alta kulmain. Myös kaupan henkilökunta pitää Ninaa automaattisesti varkaana.

Asko itsekään ei ensin arvosta Ninaa ennen kuin kuulee naisen elämäntarinan ja huomaa miltei liian myöhään rakastuneensa tähän. Miehen elämään onkin tullut jotain muuta kuin kaverit, viina ja verkoille meno.


Jorma Kääriäinen tulee TeboiliinJuha-Matti Koskela esittää Agentsin palvottua laulajaa Jorma Kääriäistä. Kuva: Kari Sunnari, Tampereen Työväen Teatteri.

Näytelmän tarina perustuu Seppo Saraspään romaaniin Ansiosidonnainen. Romaanin juoneen on lisätty Agents-bändi, joka saapuu konsertoimaan Lappiin.

Agentsin laulusolisteja putkahteleekin näytelmässä mitä yllättävimmissä kohtauksissa. Esimerkiksi Askon soutaessa järvellä veneeseen ilmestyy Topi Sorsakoski. Teboilin baarissa puolestaan pistäytyy Jorma Kääriäinen.

Näytelmän parasta antia ovat kuitenkin mukaansatempaavat lauluesitykset. Jälleen kerran ihailin Tampereen Työväen Teatterin etevää näyttelijäkaartia, joilta sujuu niin laulaminen, näytteleminen kuin myös tanssiminen loistavasti.

Monet tutut Agentsin kappaleet innostivat yleisön taputtamaan mukana. Etenkin Surujen kitara ja nimikkokappale Jykevää on rakkaus jäivät päähän soimaan.

Alabama House Band soitti taattua laatua koko kahden ja puolen tunnin esityksen ajan.


Voi kunpa saisi laulaa mukanaNäyttelijä Antti Lang innostuu laulamaan saunan lauteilla. Kuva: Kari Sunnari, Tampereen Työväen Teatteri.

Pääosia esittäneet Antti Lang ja Merja Koivula lauloivat aivan mahtavasti niin yksin kuin yhdessä. Päivän kaunein lauluesitys oli kuitenkin Kristiina Hakovirran aivan huikeasti laulama Leningrad -kappale.

Näytelmässä riitti myös muita hauskoja henkilöhahmoja. Loistavia olivat esimerkiksi vakosamettihousuinen Rauli Badding Somerjoki ja Teboilin kassa, muutamia esimerkkejä mainitakseni. Myös saunakohtaukset saivat yleisössä aikaan useita naurunpyrskähdyksiä.

Voi kun tämän näytelmän saisi vielä sing-along -versiona. Nyt olisi ollut niin mukava saada laulaa mukana, sillä biisit tempaisivat niin mukaansa.


Tampereen Työväen Teatteri
Hämeenpuisto 28–32
33201 TampereBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :