Vahvoja tunteita, särkyneitä sydämiä ja kissan sähinää Tampereen Työväen Teatterissa


Big Daddy (Juha Muje) juhlii syntymäpäiviään. Esiintymisvuorossa ovat kamalat lapsenlapset (Emilia Eerola, Aapo Salonen ja Isla Kulmala). Kuva: Kari Sunnari, Tampereen Työväen Teatteri

Eletään 1950- tai 60-lukua ja ollaan Yhdysvaltojen Mississippin osavaltiossa puuvillaplantaaseilla. Tilan omistaja upporikas Big Daddy täyttää 65 vuotta ja hänen vaimonsa järjestää hänelle syntymäpäiväjuhlat.

Nyt on kaksinkertainen syy juhliin. Merkkipäivän lisäksi Big Daddy on saanut terveen paperit perinpohjaisissa tutkimuksissa.

Juhlissa ovat heidän kaksi poikaansa perheineen. Veljekset ovat kuin toistensa vastakohdat. Esikoinen on menestyvä lakimies Gooper, jolla on jo viisi lasta ja hänen vaimonsa odottaa kuudetta.

Kuopus Brick on entinen jalkapalloilija ja urheiluselostaja. Nykyisin hän on juopotteleva raajarikko. Jalkansa hän onnistui telomaan edellisyönä. Hänen vaimonsa on sähäkkä kissanainen Margaret.


Pelikaverin kuolema johti romahdukseenKuopus Brick (Tuukka Huttunen) oli aiemmin jalkapalloilija. Hän tajusi olevansa homo ihastuttuaan pelikaveriinsa. Siitä huolimatta hän on naisen kanssa naimisissa. Kuva: Kari Sunnari, Tampereen Työväen Teatteri

Big Daddy tuntee olevansa elämänsä kunnossa terveen paperit saatuaan ja laukookin totuuksia kesken juhlien. Hän inhoaa esikoistaan ja tämän kamalaa vaimoa sekä hirveitä lapsia.

Big Daddy inhoaa vaimoansakin. Hän haluaa vielä naista itselleen, sillä hän uskoo ehtivänsä kokea ja saada haluamansa.

Isä hehkuttaa onneaan lempipojalleen Brickille ja samalla ihmettelee tämän synkkyyttä ja juopottelua. Brick kertoo elämästään ja ihastumisestaan jo edesmenneeseen pelikaveriin. Tämän kuoltua Brick romahti juomaan.

Kesken isän ja pojan välisen sanailun Brick paukauttaa isälleen uutisen, jonka muut jo tietävät. Isällä on pahanlaatuinen syöpä, jota ei voi enää leikata.


Saleniuksen viimeinen näytelmä ennen eläkettäVeljesten puolisot (Miia Selin ja Heidi Kiviharju) hyökkäävät toistensa kimppuun, kun valheet alkavat paljastua. Kuva: Kari Sunnari, Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatterissa parhaillaan esitettävä Kissa kuumalla katolla on kertomus valheista ja elämän rajallisuudesta. Näytelmä pulppuaa draamaa ja räiskyviä tunteita.

Tämä on ihailemani Tuire Saleniuksen viimeinen näytelmä ennen hänen jäämistään eläkkeelle. Hän loistaa roolissaan Juha Mujeen rinnalla.

Kaksikko esittää varmasti ja upeasti Big Mamaa ja Big Daddya. Oli nautinto katsoa näiden kahden eläytymistä rooleihinsa.

Nuoripari Brick ja Margaret, Tuukka Huttunen ja Heidi Kiviharju, tekivät vakuuttavat roolityöt onnettomana pariskuntana. Erityismaininnan ansaitsevat kolme ihanaa lapsinäyttelijää, joiden vilahtamiset lavalla saivat useasti naurun aikaan.

Näytelmän puvustus oli silmiä hivelevän kaunista koruineen kaikkineen. Erityisen huvittavia olivat ”Make America great again” -juhlahatut.


Tampereen Työväen Teatteri
Hämeenpuisto 28–32
33201 TampereBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :