Talvisirkus Muistissa matkataan takaisin ensisuudelmaan

12.11.2016 16.16 , , , 0 kommenttia


Talvisirkus Muistin värikkäistä puvuista vastaa kotimaisen Tauko Designin Kaisa Rissanen. Kuva: Joona Pettersson, Tanssiteatteri Hurjaruuth

Muistatko vielä ensisuudelman, Mallorcan matkan ja rauhan aatteen? Tanssiteatteri Hurjaruuthin perinteikkään Talvisirkuksen aiheena on tänä vuonna muistot.

Esitys rakentuu osittain historiallisten tapahtumien varaan, mutta kronologisesta järjestyksestä ei ole tietoakaan. Muistot sekoittuvat toisiinsa.

Välillä palataan lapsuuteen Pikku Kakkosen ja nallejen seuraan. Välillä matkataan ensimmäisten television tietokilpailujen aikaan ja lottoarvontojen alkuun.

Esiintyjäkaarti on tänä vuonna poikkeuksellisen vahva. Ennen väliaikaa ihastuttavat Sorin Sirkuksen kasvatit tasapainoakrobaatit Stina Kopra ja Lotta Paavilainen. Kaksikko tasapainoilee rola bolan eli putken päälle asetetun laudan päällä.

Temput näyttävät yksinkertaisilta, mutta totuus on todennäköisesti aivan jotain muuta. Esityksessä ihastuttaa Kopran ja Paavilaisen rempseä asenne. Kaksikko eläytyy Mallorcan lomatunnelmaan riemunkiljahduksilla kiskoessaan laudan päällä vaatteita pois.


Klovnien häkellyttävät häätKlovnien lautastemppu on näyttävä. Kiireen tuntua lisää munakellojen pirinä. Kuva: Joona Pettersson, Tanssiteatteri Hurjaruuth

Myös esityksen klovneja on syytä kehua. Jo esityksen alussa espanjalaiset Guillermo Aranzana ja Roi Borrallas opastavat ihmisiä istumapaikoilleen. Työ käy elekielellä huumorin kautta, sillä yhteistä kieltä ei ole.

Klovnit ovat esityksessä mukana monessa kohtauksessa. He temppuilevat lautasten ja munakellojen kanssa, hassuttelevat taulutietokoneella sekä taiteilevat hyppynarulla.

Kaikkein hauskin kohtaus on kuitenkin klovnien häät. Esiintyjät valitsevat yleisöstä yhden vapaaehtoisen naisen morsiammeksi. Asiaan kuuluvasti morsian saa hunnun, sukkanauhan ja sormuksenkin. Kohtauksessa huumori syntyy morsiamen häkeltyneisyydestä.


Huimaavat lentäjätIslannin ensimmäinen sirkusammattilainen Birta Benonysdottir lentää ilman halki Raphaël Gaconin käsiin. Kuva: Joona Pettersson, Tanssiteatteri Hurjaruuth

Koko kaksituntisen esityksen kruunaa kahden lentäjän ja kahden akrobaatin esitys. Ranskalainen Raphaël Gacon ja espanjalainen Yldor Llach lennättävät islantilaista Birta Benonysdottiria ja belgialaista Sophie Mandouxia.

Kohtausta varten Talvisirkuksen teknikot ovat rakentaneet lentävän trapetsin ja korealaisen keinun yhdistelmän. Lopputulos on Pannuhallin kattoa hipova härveli, jossa lentäjät liitävät ilman halki puolelta toiselle.

Esityksen esiintyjäkaarti kuvaa hyvin Talvisirkuksen kansainvälisyyttä. Esiintyjät tulevat Euroopasta aivan eteläisimmistä kolkista pohjoisimpiin asti. Talvisirkuksen jönglööri tulee aina Argentiinasta asti.


Tanssiteatteri Hurjaruuth
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 A / 117
00180 HelsinkiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 20-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :