Tampereen Teatterin farssissa kaikki menee pieleen


Näytelmää huipentumaan kuuluu kaksi asetta ja kauhistuneita katseita. Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Tampereen Teatterin tuore näytelmä alkaa hauskasti: kaksi näyttelijää etsii pitkin permantoa ja parvea Duran Duran -yhtyeen levyä. Levyllä on oma osansa näytelmässä.

He saavat osan katsojista jopa haeskelemaan avuksi. Myös koirakin on kuulemma kadoksissa. Tästä jo suurin osa katsojista, että tämä on osa näytelmää. Esimerkiksi puolisoni ei kuitenkaan sitä hoksannut.

Näytelmä, joka menee pieleen kertoo todellakin näytelmästä, jossa kaikki menee pieleen. Harrastelijateatterin on tarkoitus esittää rikosnäytelmä, mutta lopputulos on yhtä kaaosta.

Harrastelijateatterilaisia näyttelevät oikeat ammattinäyttelijät. Heillä on siis yhden sijaan kaksi roolia esitettävänä. Esimerkiksi vainajaa näyttelevä Matti Hakulinen esittää Jouni Kajava -nimisen harrastajateatterilaisen lisäksi kartanon isäntää.


Lavasteet romahtavat yksi kerrallaanKartanon isäntä on kuollut. Hovimestarin (Risto Korhonen) ja vainajan ystävän (Ville Majamaa) pitäisi hankkia ruumille paarit. Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat Havershamin kartanon talveen 1922. Kartanon omistaja löytyy kuolleena ja paikalle kutsutaan poliisitarkastaja Carter selvittämään asiaa.

Perinteisten rikostarinoiden tavoin taloon on kokoontunut kuoleman aikaan rutkasti porukkaa. Poliisitarkastaja epäilee kuolemaa murhaksi ja niinpä aloitetaan syyllisen etsiminen.

Surkuhupaisia kohtauksia riittää rutkasti näytelmässä: taulut tippuvat seiniltä, takanreunus romahtaa, ruumispaarit hajoavat ja esiintyjiä kolkataan tajuttomiksi pilvin pimein. Viimeistään loppukohtauksen kaiken romahtaminen on vallan huippua. Siinä vaiheessa yleisö repeää totaalisesti.


Syksyn valopilkkuFlorencen (Pia Piltz) kihlattu on juuri kuollut. Hänelle tukea antaa vainajan veli (Arttu Raatinen). Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Lari Halme loistaa pääroolissa suvereenina poliisitarkastajana. Hänet tunnetaan lukuisista teatterirooleistaan ja esimerkiksi Kätevä emäntä- ja Uusi päivä-sarjoista. Tomi Alatalo puolestaan oli vallan mainio valo- ja äänimies.

Mari Turunen varastaa huomion ”joka paikan hanslankarina”. Pia Piltz on hemaiseva, sureva morsian.

Näytelmä, joka menee pieleen on pimeän syksyn valopilkku. Siinä saa nauraa sydämensä kyllyydestä!

Tampereen Teatteri
Keskustori 2
33100 TampereBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :