Skattkammarön innosti vuosikymmenten jälkeen Svenska Teaterniin


Skattkammarö kyseenalaistaa rohkeasti perinteisiä sukupuolirooleja. Pääroolissa loistaa pojan sijaan tyttö. Kuva: Cata Portin, Svenska Teatern

Suuren suosion ja Helsingin Sanomien viiden tähden arvostelun hulppeine kehuineen saavuttanut Skattkammarön innosti lähtemään Svenska Teaterniin.

Edellisestä käynnistäni teatterissa on kulunut aikaa jo vuosikymmeniä ja samaten on mennyt tovi lukioruotsin opiskelusta. Tieto tekstityslaitteiden olemassaolosta vahvisti kuitenkin päätöksen teatteriin lähdöstä.

Itse teatterirakennushan sijaitsee niin keskellä Helsingin keskustaa kuin vain voi olla. Autolla teatteriin meno ei ole ihan helppoa, mutta busseilla, junilla ja raitiovaunuilla yhteydet toimivat.


Satavuotias klassikko nykypäiväänAutiolle saarelle hylätty Ben Gunn (vas.) on odottanut vuosia pelastajaa. Kuva: Cata Portin, Svenska Teatern

Skattkammarön eli suomeksi Aarresaari on jo reippaasti yli 100 vuotta vanha tarina. Näytelmä pohjautuu Robert Louis Stevensonin klassikkokirjaan, mutta sukupuoliroolit ovat näytelmässä kääntyneet osittain päälaelleen.

Näytelmän lavasteet ovat huikeat: suuri puinen laiva taipuu valojen avulla moneen erilaiseen tunnelmaan. Myös rooliasut ovat näyttäviä ja näyttelijät erinomaisia.

Kirjassahan päähenkilö on poika Jim Hawkins. Svenska Teatenin versiossa Jimiä näyttelevät kaksoismiehityksessä Misa Lommi ja Sophia Heikkilä.

Yllättävän kaksoisroolin tekee myös kapteeni Smollettin ja rouva Crossleyn rooleissa Mikael Andersson. Rouva Crossley on mainio kassista kurkistavine kanoineen.

Hienon roolin tekee myös autiolla saarella vuosia odottanut Ben Gunn (Simon Häger), joka on kuin ilmetty Perjantai Robinson Crusoessa.


Erikoiskehut mukavista istuimistaSvenska Teaternin suuri näyttämö on vaikuttava. Kuva: Svenska Teatern

Sisältä Svenska Teatern on valtavan kaunis: suuri sali kolmine parvineen on hulppean juhlava. Kattomaalaukset, parvien koristelut ja kattokruunu ovat kuin kuninkaanlinnasta.

Suuren näyttämön penkit saavat erikoiskehut mukavuudestaan. Aivan mahtavat pidempäänkin istumiseen!

Henkilökuntaa on teatterissa yllättävän paljon ja he kaikki neuvovat todella ystävällisesti kävijää myös suomen kielellä.

Tyytyväisinä lähdimme teatterista. Tekstityslaite auttoi hyvin, jos kaikkia vuorosanoja ei ymmärtänyt ruotsiksi. Tulemme taatusti uudestaan!


Svenska Teatern
Pohjoisesplanadi 2
00130 HelsinkiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :