Kahvila Neljä vuodenaikaa piristää kotiruuallaan ja personallisuudellaan

Kahvilassa tuntuu kodiltaKahvilan persoonalliseen sisustukseen sopivat hyvin malmilaisten taiteilijoiden kierrätysmateriaaleista tekemät kengänlestit.

Harvassa kahvilassa saa yhtä lämpimän tervetulotoivotuksen. Kahvila Neljässä vuodenajassa kahvilayrittäjä Hilkka on heti ovella vastassa ottamassa vieraita vastaan. Tuntuu aivan siltä kuin olisi kahvilan sijaan tullut ystävän luo vierailulle.

Hilkka pyörittää pientä kahvilaa Helsingin Tapanilassa lyhyen matkan päässä Fallkullan kotieläintilasta. Kahvila on suhteellinen tuore tulokas, sillä ovet ovat olleet auki vasta puolisen vuotta.

Kahvilaan sisään astuessa tunnelma kotiin tulemisesta vahvistuu entisestään: tuolit ja pöydät ovat iloisesti kaikki erilaisia, lautaset kirkkaansävyisiä ja jokaista pöytää koristaa vielä kengänlesti. Jälkimmäiset ovat paikallisten taiteilijoiden koristelemia.

Hilkka hoitaa itse kaikki kahvilan roolit tarjoilijasta hovimestariin ja kokkiin. Jääkaapeista hän nostelee esille toinen toistaan hurmaavampia ruokalajeja, jotka hän on etukäteen valmistanut. Vesi herahtaa kielelle viimeistään paistuvien blinien tuoksusta.


Salaatit ja piiraat nostavat veden kielelleNoutopöydästä löytyy monenlaista herkullista makeaa ja suolaista syötävää. Punaista lihaa ei kuitenkaan pöydästä löydy, eikä sitä tarjoilla kahvilassa lounasaikanakaan.

Nautimme koko perheen voimin kahvilan vappubrunssin. Noutopöydässä oli tarjolla runsas valikoima erilaisia salaatteja ja piiraita.

Raikkaiden salaattien maut olivat tarkkaan harkittuja. Esimerkiksi perinteiseen perunasalaattiin oli saatu lisää makua rucolalla, omenalla ja homejuustolla.

Ihania olivat myös leipäjuustosalaatti erivärisillä melonipaloilla ja aprikoosi-pähkinä-bulgursalaatti. Niiden rinnalla tarjolla oli muun muassa savusärki-ruispiiraita, latino-pikkupizzoja, lämpimiä pestokierteitä ja rosmariini-parmesaanipukkoja.

Jokainen ruokalaji oli toinen toistaan herkullisempi. Varmasti osasyynä oli se, että tuotteet ovat pitkälti paikan päällä kotimaisista raaka-aineista tehtyjä.

Pöydän ainoa lämmin ruokalaji oli blinit smetanan ja hunajakurkkujen kanssa. Hilkka paistoi niitä asiakkaiden nauttiessa alkupaloista. Näin blinit päätyivät melkein suoraan pannusta asiakkaan lautaselle.

Noutopöydän kruunasivat kotitekoiset kinuskimunkit ja suklaakeksit. Jos kerran on maistanut kotitekoisia munkkeja, eivät kaupan tekeleet maistu enää miltään.

Se piti paikkansa myös kahvilan munkkien kohdalla. Kolmannen munkin jälkeen olo oli täysi, mutta onnellinen.


Tilaa persoonallisuudelle ja asiakkailleHilkan yksi aiemmista ammateista oli kotitalousopettaja. Se näkyy erityisen hyvin kinuskimunkeissa, jotka sulavat suussa.

Kahvila Neljä vuodenaikaa on hyvin persoonallisesti toteutettu. Pieneen kahvilatilaan mahtuu noin 25 ihmistä.

Pöytiä ei ole kuitenkaan ahdettu toisiinsa kiinni, vaan tilaa on ruhtinaallisesti vaikka lastenrattaille tai pyörätuolille.

Palvelu on hyvin henkilökohtaista: Hilkalla on aikaa jutella muiden töidensä lomassa asiakkaiden kanssa. Tunnelma on välittömän positiivinen. Tänne palaa mielellään uudelleenkin!

Kahvilan kokonaisuus on loistava: sesongin ruokaa kohtuuhinnalla mukavassa ympäristössä. Yrityksen nimi Neljä vuodenaikaa viittaa juuri Suomen vaihtuviin raaka-ainesesonkeihin.

Kaiken lisäksi pienyrittäjän suosiminen tuo hyvän mielen. Hilkka on jo etukäteen ilmoittanut, että hän katsoo vuoden ajan, kannattaako yritys. Ainakin omasta puolestani toivoisin, että toiminta jatkuisi vuoden jälkeen.


Kahvila Neljä vuodenaikaa
Tasankotie 16
00730 HelsinkiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 19-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :