Elma-messut virittivät wanhan ajan joulutunnelmaan

8.11.2015 20.21 , , 0 kommenttia

Parhaat palat viime vuosikymmenten joulustaElma-messuilla yhdisteltiin tuoreita ja vanhoja joulutrendejä.

"Tälläinen enkeli meillä oli lapsuudessa joulukuusessa", kuuluu iloinen kuiske Helsingin Messukeskuksen Elma-maaseutumessuilla.

Tänä viikonloppuna järjestetyssä tapahtumassa oli ensimmäistä kertaa mukana joulupukin oma kotiluola Santapark. Paikalla messuilla oli myös itse joulupukki.

Lisäksi joulutunnelmaa toi Loviisan kaupungin messuosasto. Loviisa on profiloitunut voimakkaasti joulukaupungiksi. Vastapainoksi nykyajan joululle he tuovat esille menneiden vuosikymmenten  joulun parhaimpia puolia.

Kaupungin osastolla nähtiin esimerkiksi muovipilleistä tehty himmeli ja suuria joulusukkia.


Loviisan kaupungin muovisista juomapilleistä kokoama himmeli oli kaunis.

Houkuttelevia kotimaisia ruokauutuuksiaMaitokolmio tuo joulukuun alusta kauppoihin kotimaisen skyrin.

Elma-messut on erikoistunut etenkin kotimaisiin elintarvikkeisiin. Tänä vuonna messuilla oli esillä esimerkiksi Maitokolmion suomalainen Kú Skyr -rahka.

Tällä hetkellä kaupoissa on jo monelle tutuksi tullut islantilainen Skyr. Rahkan- tai jogurtinkaltaisessa maitotuotteessa on paljon proteiineja ja vähän sokeria. Etenkin urheilijat ovat tämän vuoksi löytäneet tämän hapanmaitotuotteen.

Maitokolmio tuottaa ensi kuun alusta alkaen kauppoihin kotimaista vastinetta tästä herkusta. Resepti on sama kuin islantilaisessa kaimassa, mutta maito ja työvoima on suomalaista.

Messuilla pääsi tutustumaan kotimaisen skyrin neljään uutuusmakuun: maustamattomaan, vanilijaan, mustikka-mustaherukkaan ja ananakseen. Maitokolmion skyr on huomattavasti paksumpaa kuin islantilaiset versiot, mutta maut ovat suomalaiseen makuun sopivia.

Elmassa oli myös esillä kotimaisen Arctic Warriorsin superfoodit. Yritys tuottaa lappilaisista yrteistä tuotteita vastustuskyvyn ylläpitoon, stressin sietoon ja energiaan.

Tuotteiden ympärille on luotu hauskat hahmot, jotka varmasti uppoavat hyvin kansainväliseen yleisöön. Artic Warriors voittikin Elma-messuilla jaetun InnoElma-palkinnon.


Messukeskus
Messuaukio 1
00521 Helsinki

Lisätietoja: www.meidanviikonloppu.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :