Ravintola Suomalainen Klubi – brunssi täynnä lähiruokaa kohtuuhinnalla

RavintolaRavintola Suomalaisen Klubin salaatit vievät kielen mennessään. Pöydästä löytyy esimerkiksi härkäpapu-melonisalsaa, rakuunaista kaali-appelsiinisalaattia ja tzatzikia.

Ravintola C on valittu moneen otteeseen yhdeksi Tampereen parhaimmista ravintoloista. Onpa ravintola saanut myös muutama vuosi sitten vuoden parhaimman ravintolan tittelin.

C on yhdistänyt voimansa armas C’ateringin kanssa ja lopputulosta pääsee ihailemaan Ravintola Suomalaisella Klubilla.

Armas-tuotemerkki tunnetaan parhaiten Heikin lähiruokaa -televisio-ohjelman juontajasta Heikki Ahopellosta. Mies toimi ohjelmassa suomalaisen lähiruuan puolestapuhujana ja sitä todella nähdään runsaasti Ravintola Suomalaisella Klubilla.

Suomalainen Klubi sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa Anttilan naapurissa. Klubin tilat ovat hyvin vaikuttavat: historia näkyy hyvin klubin sisustuksessa.

Jo portaiden astelu toisessa kerroksessa sijaitsevaan ravintolaan on kuin matka toiseen maailmaan. Ravintolan tunnelma on rauhallinen ja ystävällinen.

Ravintolasali on varsin pieni, mutta ei lainkaan ahdas. Pöydät on asteltu väljästi ja suuret ikkunat tuovat entisestään tilan tunnetta.

Ravintolan sisustus henkii mennyttä aikaa, mutta ruokapuolella eletään kuitenkin kirkkaasti 2000-lukua. Suomalaisella Klubilla nautitaan luonnollisesti mahdollisimman pitkälti kotimaisia ja lähituotteita.

ShoppailubrunssiBrunssiin kuuluu myös talon leipävalikoima: croissantit, mallasleivät ja riisipiirakat.

Ravintola Suomalainen Klubi tarjoilee lauantaisin runsaan shoppailubrunssin (20 euroa). Kävimme testaamassa brunssin neljän bloggaajan voimin.

Brunssi tarjoillaan seisovasta pöydästä. Pöytään on katettu alkupalat, lämpimät ruuat ja jälkiruuat.

Alkupaloiksi voi valita esimerkiksi Ahlmanin Tampereella tuottamaa jogurttia, itsetehtyä hilloa, puolukkavispipuuroa tai jotakin lukuisista salaateista.

Salaatit ovat hurjan herkullisia: niiden makuyhdistelmät ovat tarkkaan harkittuja. Esimerkiksi paahdetut porkkanatikut ovat hurjan herkullisia hunajamarinadilla.

Pääruuaksi voi puolestaan valita jotakin pöydän kolmesta vaihtoehdosta; kasvismunakasta, lohipiirasta tai pinaattiohukaisia tulisella täytteellä.

Kaikki kolme ruokalajia yllättivät positiivisesti. Kasvismunakkaaseen oli saatu makua suolan sijaan esimerkiksi paprikasta. Pinaattiohukaisia puolestaan maustoi sipuli-papu-chilipaprikaseos.

Erityisen kunniamaininnan ansaitsee ravintolan jälkiruokapöytä. Se on herkuttelijan unelma ja kruunaa hyvin lauantaisen brunssin,

Pöydästä löytyy esimerkiksi kolmea erilaista marenkia, porkkanakakkua, suklaa-banaanipiirasta, pähkinä-banaanimuffinseja, mustikkakermakakkua, pullavanukasta ja pannukakkua.

Jälkiruokalista on pitkä, mutta siitä huolimatta jälkiruuat ovat laadukkaita. Jälkiruokapöytää täydentää hyvin juustotarjotin, josta löytyy lähituottajien herkkuja.

Jälkiruuan päälle voi vielä valita juomapöydästä esimerkiksi paikan päällä pullotettua V2-vettä, luomumehua, marja- tai mangosmoothieta.


Ravintolan jälkiruuat ovat aivan omaa luokkaansa. Niissä maut ovat harkittuja, eikä suinkaan ole tyydytty helpoimpaan ratkaisuun. Esimerkiksi mustikkakermakakku on erittäin onnistunut valinta.

MuutaRavintola Suomalainen Klubi toimii arvokkaissa, vanhoissa tiloissa Tampereen keskustassa.

Ravintola Suomalaisen Klubin lauantaibrunssi sopii loistavasti esimerkiksi juhlimiseen. Klubi on tilana hyvin juhlava ja ruoka Tampereen ehdotonta huippua.

Brunssi on kaiken lisäksi laatuun nähden varsin kohtuuhintainen: 20 euroa ei ole paha hinta lähiruokaa täynnä notkuvasta brunssipöydästä.

Kaupan päälle saa vielä loistavaa palvelua. Ravintolan henkilökunta vaikuttaa hyvin kokeneelta ja he hoitavat hommansa erittäin ammattitaitoisesti. Välillä heidän läsnäoloaan ei edes huomaa.


Ravintola Suomalainen Klubi
Puutarhakatu 13
33210 Tampere

Lisätietoja: www.suomalaisenklubinravintola.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 19-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :