Holiday Club Tampereen Kylpylä – puuvillakehräämö sai uuden elämän

HotelliTampereen Kylpylän pääsisäänkäynnillä näkyy jo hyvin, että rakennus on entinen puuvillakehräämö.

Bloggaajamme tekivät rentouttavan parin päivän lomareissun Tampereelle elokuun viimeisellä viikolla. Valitsimme yöpymispaikaksemme Holiday Club Tampereen Kylpylän, joka sijaitsee aivan Tampereen keskustan tuntumassa.

Tampereen Kylpylä on perustettu Lapinniemen entiseen puuvillakehräämöön ja sen huomaa. Kylpylän päärakennus näyttää ulkoapäin upean vanhalta tiilirakennukselta, mutta sisältä nykyaikaiselta modernisoidulta hotellilta.

Päärakennuksessa sijaitsevat kylpylä, osa hotellihuoneista ja tunnelmaltaan rento pizzeria Classic Pizza sekä hienostunut à la carte-ravintola Ravintola Arthur.

HuoneYövyimme kolmen bloggaajan voimin standard-tason huoneessa.

Päärakennuksen lisäksi pihapiirissä sijaitsee uudenoloinen 11-kerroksinen hotellirakennus.

Yövyimme yhdessä rakennuksen yhdeksännen kerroksen hotellihuoneista ja sieltä avautuivatkin upeat järvimaisemat Näsijärvelle. Jos katsoi tarkkaan tilavalta parvekkeeltamme, pystyi näkemään horisontissa Särkänniemen Näsinneulan!

Huoneemme oli tilava: paikalla olleella kolmihenkisellä bloggaajaporukallamme oli hyvin tilaa levitellä matkalaukkujemme sisältöjä ympäri huonetta niin, että oli vielä lattiatilaa liikkua sänkyjen ja sivupöytien välistä.

Myös huoneen wc oli suunniteltu lattiatilaltaan hyvin väljäksi: yhden nurkan vei tilava suihkukaappi, yhden nurkan wc-istuin ja yhden seinustan lavuaari peileineen.


Yövyimme erillisessä hotellisiivessä. Siipi sijaitsee noin 20 metrin päässä päärakennuksesta.

Kylpylä


Kävimme ensimmäisenä iltana tutustumassa hotellin kylpylään. Allasosastoon näyttikin nykyaikaiselta ja se täytti mielestämme kaikki kylpylän perusvaatimukset.

Kylpylän pukuhuone oli siitä moderni, että se oli yhteinen miehille ja naisille. Riisuutumista ja pukeutumista varten pukuhuone oli täynnä pieniä pukukoppeja, joissa sai vaihdettua rauhassa uimapuvun päälle. Pesuhuone sentään oli erikseen kummallekin sukupuolelle!

Kylpylän pesuhuonetta koristivat mielenkiintoisesti rakkauden ja kauneuden jumalatar Venuksen patsaat. Patsaat olivat varmaankin kylpylässä senkin takia, että tavallisen saunan lisäksi kylpylästä löytyy roomalainen sauna.

Allasosaston puoli oli hyvin tavanomainen: isoallas, jossa on vastavirtalaite sekä selkä- ja jalkahierontapisteet, kolme poreallasta, lastenallas, kylmävesiallas ja lisäksi allasbaari allasosaston laidalla.

Koristeellisesti maisemoituun kalliorinteeseen rakennettu allasosasto oli valaistukseltaan mukavasti hieman hämärä ja rauhoittava hiljainen taustamusiikki soi taustalla – kyllä kelpasi ottaa rennosti!

AamiainenAamiaiselta löytyy makeita herkkuja esimerkiksi keksejä ja korvapuusteja.


Tampereen Kylpylässä tarjoillaan aamiaista Ravintola Arthurissa arkisin kello 7–10 ja muulloin kello 8–11.

Kylpylän aamupala on mukavan runsas perusaamiainen. Kaikkea suomalaiseen aamiaiseen kuuluvaa on tarjolla puurosta muroihin, leivästä leikkeleisiin ja kahvista tuoremehuun.

Hotellin erikoisuutena mieleen jäivät itse paistettavat vohvelit, joihin sai laittaa täytteeksi kermavaahtoa ja kolmea hilloa. Nami, kyllä vohvelit maistuivatkin molempina aamuina!


Holiday Club Tampereen Kylpylä
Lapinniemenranta 12
33180 Tampere

Lisätietoja: www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/tampereen-kylpyla


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Jäbä. Hän on 21-vuotias opiskelija, joka pitää hyvän musiikin kuuntelusta ja urheilusta.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :