Museokeskus Vapriikki – museoelämyksiä edullisesti

MuseokeskusMuseokeskus Vapriikki sijaitsee Tammerkosken rannalla.

Museokeskus Vapriikki on suuri kolmikerroksinen museokeskus, joka on remontoitu Tampellan entiseen rautateollisuuden vertaaseen Tammerkosken rannalla.

Museokeskuksessa kävijä pääsee tutustumaan kaiken kaikkiaan 10 erilaiseen mielenkiintoiseen museoon tai näyttelyyn: suomalaisten pyhiinvaelluksiin keskiajalla, Postimuseoon, Suomen Jääkiekkomuseoon ja Tampereen luonnontieteelliseen museoon.

Tässä muutama poiminta museokeskuksen antimista:

PostimuseoPostimuseosta löytyy myös historiallisia julisteita.

Postimuseo tarjoaa tietoa postin historiasta Suomessa 1700-luvulta nykypäivään pysyvän perusnäyttelyn muodossa

Lisäksi museokeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsee Postimuseon vaihtuvien näyttelyiden tila, jossa käyntihetkellä pääsi tutustumaan jälleenrakennusaikaan Liikkeelle! – uuteen kotiin -näyttelyssä.

Nukkemuseo


Nukkemuseossa oli Aika leikkiä -niminen näyttely, jossa oli esillä suomalaisten lasten sadan vuoden takaisista leluista nykyajan leluihin.

Näytillä olikin monenmoista lelua: muun muassa nukkeja, nalleja, keinuhevonen, mäkiauto, nukkekoti, Turtles-kilpikonnia, Barbie-nukkeja sekä My Little Pony -poneja.

KenkämuseoKenkämuseossa pääsee tutustumaan Suomen käsityöteollisuuden klassikkokenkiin.

Kenkämuseo päästi kävijät tutustumaan suomalaisiin kenkiin tuohivirsuista nykyaikaisiin Minna Parikan suunnittelemiin trendijalkineisiin.

Kenkien lisäksi museossa pääsi tutustumaan koneisiin, joilla kenkiä valmistetaan. Koneiden vieressä oli pienet näytöt, joista näki animaatioina, mitä kukakin kone tekee missäkin kenkien valmistusvaiheessa.

Innovaatiot


Innovaatiot-näyttelyssä kävijä pääsi tutustumaan suomalaisiin keksintöihin, jotka ovat nousseet maailmanmaineeseen. Vitriineissä näkyikin useita tutunnäköisiä esineitä, kuten Nokian puhelimet, kauppojen muovikassit ja nenäliinat.

KivimuseoKivimuseo esittelee koristeellisia kivilajeja.

Tampereen kivimuseossa on näytillä kotimaiset kivilajimme sekä hieman myös näyttävimpiä ulkomaisia kiviä, joista useimmat painavat satoja kiloja.

Tampere 1918


Tampere 1918 -näyttelyssä kävijä saa tietoa Suomen sisällissodasta sen kauheuksineen ja erityisesti tietoa punaisesta työläisten Tampereesta.

Näyttely oli hyvin pysäyttävä: taustalla kuului komentajan huutoa ja ampumisääniä, lisäksi osa valokuvista oli varsin karua katsottavaa.

Näyttelyä suositellaankin yli 13-vuotiaille lapsille sen raakuuden ja pelottavuuden vuoksi.

Luonnontieteellinen museoTäytetyt peuran vasat makoilevat pahnoilla luonnontieteellisessä museossa.

Tampereen luonnontieteellinen museo esittelee tärkeimmät kotimaiset eläimemme, hyönteisemme, puumme ja kasvit kuvina ja konkreettisesti täytettyinä eläiminä ja kuivattuina kasveina.

Yhteenveto


Museokeskus Vapriikissa kävijä pääsee siis yhdellä lipulla tutustumaan edullisesti 10 euron hintaan kaikkiin edellä mainittuihin ja lisäksi vielä muutamaan muuhun museoon. Lapsille pääsymaksu on vieläkin edullisempi: 4 euroa.

Vapriikissa bloggaajaporukkamme vietti mielenkiintoisen perjantai-iltapäivän. Jos meillä olisi aikaa ollut enemmän, olisimme varmaankin viettäneet museokeskuksessa vaikka koko päivän. Sen verran paljon nähtävää sieltä löytyy!


Museokeskus Vapriikki
Alaverstaanraitti 5
33101 Tampere

Lisätietoja: www.vapriikki.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Jäbä. Hän on 21-vuotias opiskelija, joka pitää hyvän musiikin kuuntelusta ja urheilusta.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :