Kissakahvila Purnauskis hurmaa kissoillaan ja herkuillaan

KahvilaYksi kahvilan kissoista on etualalla tiiraileva Evo.

Kaksi jännittynyttä bloggaajaa lähestyy Tampereen Kissakahvila Purnauskista. Näyteikkunassa olevat koristeelliset kissapatsaat ehtivät jo ihastuttaa, kun jo olemmekin kahvilan ovella. Koputamme oveen ja odotamme oven aukeamista.

Ystävällisen tervetulotoivotuksen saatuamme sekä Evo-kissalta että henkilökunnalta riisumme kengät pois ja pesemme kädet. Käsipesu estää kissoja saamasta tauteja kahvilan ulkopuolelta.

Sen jälkeen saamme valita pöydän itsellemme. Evo-kissa on tehnytkin valinnan puolestamme: se jo istuskelee vapaalla tuolilla vapaan pöydän ääressä kuin tarjoilua odottaen.


Kissakahvila Purnauskis sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa vastapäätä Emil Aaltosen puistoa.

Evo on hurmaava kissa erikoisine runsaine varpaineen. Evon kaltaisia kissoja kutsutaan laivakissoiksi tai Hemingwayn kissoiksi kirjailija Ernest Hemingwayn mukaan.

Geenivirheen vuoksi Evolla on poikkeuksellisen paljon varpaita. Se helpottaa esimerkiksi laivassa tasapainoilemista.

Kahvilan ruokalistaa lukiessamme on aikaa katsahtaa ympärille. Kahvila on yksinkertaisesti täynnä kissoja: tauluissa, patsaissa ja jopa pannumyssyissä on kissoja.

Evo-kissaa lukuun ottamatta muut kissat viettävät siestaa, osa kiipeilytelineiden päällä ja osa puolestaan katon rajassa. Nukkuvilta kissoilta näkyy vain roikkuva häntä tai tassuja.

Kahvilan tunnelma on rauhoittava ja ilmapiiri mukavan rento. Ihmiset juovat kupillisen, syövät ehkä leivoksen, kiertelevät kahvilassa ja kuvaavat kissoja. Tavanomainen hälinä puuttuu täysin, mikä on suorastaan hermolepoa korville.

HerkutKahvilan listalta löytyy esimerkiksi kolmen kakun lajitelma.

Saamme hetken kuluttua annoksemme: toinen bloggaaja valitsi kolme pientä kakkupalaa ja toinen muhkean jäätelöannoksen. Kakunpalat ovat pienestä koostaan huolimatta herkullisia.

Juomiksi otimme hurmaavaa ruusuvettä ja Laitilan hedelmälimsaa.

Herkuteltuamme tovin kissatkin alkavat heräilemään. Pari kissaa asettuu akvaarion ääreen tuijottamaan hypnoottisesti kaloja. Vaikuttaa aivan siltä kuin kissat katsoisivat televisiota.

On tavattoman rauhoittavaa silittää kissaa. Sitä ihan tuntee, kuinka stressi laskee ja mieli rauhoittuu. Kissakahvilan muutkin asiakkaat ovat niin rauhallisen oloisia. Kissat tuntuvat vaikuttavan jollain mystisellä tavalla kaikkiin.

Lähdemme kahvilasta tyytyväisinä. Tänne tullaan kyllä toistekin, jotain niin ihanaa kissoissa on...

Kissakahvilassa käytyämme herää väistämättä kysymys, koska saamme Suomeen muitakin eläinkahviloita. Miten olisi koira-, hiiri- tai marsukahvila?


Kahvila on täynnä erilaisia kissa-aiheisia tavaroita.


Kissakahvila Purnauskis
Aaltosenkatu 31-33
33500 Tampere

Lisätietoja: www.purnauskis.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :