Ravintola Rouhe – pohjoisen ja etelän makujen onnistunut yhdistelmä

Ravintola 


Ravintola Rouhe sijaitsee aivan Äkäslompolon keskustassa lyhyen ajomatkan päässä Ylläksen rinteiltä.

Ravintola Rouhe sijaitsee aivan Äkäslompolon keskustassa lyhyen ajomatkan päässä Ylläksen rinteiltä.

Ylläksen laskettelukeskuksen naapurissa on pieni kylä Äkäslompolo. Kylä tunnetaan lähinnä some-kauppias Sampo Kaulasesta, joka pyörittää Jounin Kauppaa.

Kävelymatkan päästä Jounin Kaupasta löytyy kuitenkin vielä mielenkiintoisempi kohde. Rakennus on kuin mikä tahansa maalaistalo: punamullatut seinät ja valkoiseksi maalatut päädyt. Talon sisälle piiloutuu epäilemättä yksi Ylläksen parhaimmista ravintoloista.

Kyseessä on ravintola Rouhe, joka on Ylläksen uusi tulokas: Rouhe on perustettu reilu vuosi sitten.

Rouhe on jännittävä yhdistelmä fine dining -ravintolaa ja pizzeriaa. Toki Rouheen pizzatkaan eivät ole aivan perinteisimmästä päästä. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi Loimu-, Tuiske- tai Kelo-pizza?

Rouheen parhaat palat löytyvät kuitenkin à la carte -listalta. Ravintolan listalta löytyy monenlaisia suussa sulavia herkkuja, kuten tapaksentyylisiä Rouhen Murikoita, hillostettua rautua ja tietysti Lapin pakollisena erikoisuutena poronkäristystä.

À la carte


Rouheen alkupalaksi tarjoiltu salaatti on runsas ja valtavan herkullinen.

Rouheen alkupalaksi tarjoiltu salaatti on runsas ja valtavan herkullinen.

Vierailimme Rouheessa kolmen bloggaajan voimin elokuussa ennen ruskasesonkia. Silloin ravintolassa oli hyvin tilaa ja palvelu pelasi nopeasti. Henkilökunta hallitsee myös hyvät käytöstavat: käynnin jälkeen ei voi kuin ihailla, miten sulavasti kiitoksen voi sanoa.

Valitsimme listalta alkupaloina talon vihreän salaatin. Salaatti on varsin edullinen vain 2,90 euroa, joten odotimme jälkiruokakulhonkokoista annosta. Yllätyimme positiivisesti, kun salaatti olikin erittäin reilunkokoinen ja tavattoman herkullinen.

Salaattiin oli valikoitu perheellemme tuntemattomampaa lajiketta: romainesalaattia. Joukkoon oli sekoitettu kirsikkatomaatteja, kurkkua, hunajamelonia ja punasipulia. Salaatin päällä oli vielä muutama rucolan lehti.

Koko komeutta maustoi raikas vadelmavinaigrette, joka teki salaatista valtavan herkullisen. Sitä teki mieli tilata lisää.

Ravintolan Bruschetassa riittää paljon syötävää. Annoksen leipä on piiloutunut rucola- ja juustovuoren alle.

Ravintolan Bruschetassa riittää paljon syötävää. Annoksen leipä on piiloutunut rucola- ja juustovuoren alle.

Osa perheestämme otti pääruuaksi Bruschettaa à la Rouhe (13,90 euroa) ja osa ison kermaisen lohikeiton (13,80 euroa).

Bruschetassa oli reilusti syötävää: paikan päällä tehdyn leivän päälle oli koottu valkosipuli-tomaattimurskaa, härän jauhelihapihvi, cheddarjuustoa, tomaattia ja punasipulia. Kokonaisuutta maustoi vielä bearnaisekastike.

Bruschetan kanssa annokseen kuului lankkuperunat ja lisää samaa herkullista salaattia vadelmavinaigretella kuin alkupaloillakin.

Kermainen lohikeitto oli samaten onnistunut valinta. Keittoannokseen kuului myös korillinen herkullisia mallasleipiä.

Suklaakakku on kuin pieni taideteos suklaalastuineen ja sitruunamelissan lehtineen.

Suklaakakku on kuin pieni taideteos suklaalastuineen ja sitruunamelissan lehtineen.

Jälkiruuaksi valitsimme suklaakakkua à la Rouhe (9,20 euroa) ja Lapin leipäjuustoa (8,90 euroa). Molemmat valinnat olivat erittäin onnistuneita. Annokset olivat kuin pieniä taideteoksia pienine yksityiskohtineen.

Suklaakakkupala muistutti paljon mutakakkua ja aivan suli suussa. Annokseen kuului myös valkosuklaa-mustikkajäätelö ja vadelmavinaigrette. Annos oli koristeltu vielä ohuella suklaasiivulla ja sitruunamelissan lehdillä.

Leipäjuusto oli varsin perinteinen Lapin herkku. Juustopaloja oli haudutettu kanelikermassa ja annokseen kuului myös pakollinen vaniljajäätelöpallo ja lakkahillo.

MuutaRouhe on kalustettu viihtyisästi vanhan ajan mallin mukaan, vaikka onkin varsin tuore tulokas Ylläksellä.

Rouhe on oivallinen valinta vaikkapa liikunnallisen päivän jälkeen ruokapaikaksi. Viihtyisässä ravintolassa saa vatsansa täyteen ja ruuan makuja on pohdittu tarkkaan.

Raaka-aineiden valinnassa näkyy selkeästi Lappi-teema: ruokalistalta löytyy poroa, lakkaa ja hillaa. Paikallisten raaka-aineiden kaveriksi on kuitenkin tuotu myös eksoottisempia tiikerirapuja ja etanoita. Näin syntyy yhdistelmä, joka on mielenkiintoinen ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.


Ravintola Rouhe
Lompolontie 3
95970 Äkäslompolo

Lisätietoja: www.ravintolarouhe.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 19-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :