Helsingin Kaupunginteatterissa balettihaaveita ja ministerikriisejä

 Helsingin Kaupunginteatterissa on luvassa vauhdikas syksy. Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri, Mirka Kleemola

Helsingin Kaupunginteatterissa on luvassa vauhdikas syksy. Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri, Mirka Kleemola

Helsingissä teatterista ei ole ainakaan pulaa: ympäri kaupunkia löytyy lukuisia suuri ja pieniä lavoja. Viikossa ei taida olla yhtäkään iltaa, jolloin ei pääsisi katsomaan oopperaa, balettia tai vaikkapa stand up -komiikkaa.

Helsingin Kaupunginteatteri on yksi pääkaupungin perinteisimmistä teatterista. Eläintarhanlahden rannalla sijaitsee Kaupunginteatterin vaalea teatterirakennus. Rakennus on tosin tällä hetkellä remontissa aina vuoteen 2017 asti.

Remontista huolimatta Kaupunginteatterissa on luvassa toimintaa. Teatteri on valloittanut uusiksi lavoikseen Pengerkadun näyttämön Kalliossa, kulttuuritalo Stoan Itäkeskuksessa ja Peacock-teatterin huvipuisto Linnanmäen vierestä.

Lisäksi näytöksiä on luvassa myös Hakaniemen Arena-näyttämöllä, keskustan Lilla Teaternissa ja Studio Pasilassa.

Poika ja balettiunelmaBilly Elliotiin työryhmään kuuluu 38 lasta ja nuorta. Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri, Mirka Kleemola

Billy Elliotiin työryhmään kuuluu 38 lasta ja nuorta. Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri, Mirka Kleemola

Kaupunginteatterin suurin tuotanto tänä syksynä on musikaali Billy Elliot. Samainen musikaali on pyörinyt jo 10 vuotta Lontoon West Endin teatterissa. Billy Elliotin musiikista vastaa mestarisäveltäjä Elton John.

Musikaali perustuu 1980-luvun brittiläiseen kaivoskaupunkiin. Päähenkilönä seikkailee pikkupoika Billy. Poika on menettänyt äitinsä, mutta hänellä on vahva unelma: päästä balettitanssijaksi. Unelmaa ei ole aivan helppo saavuttaa, sillä Billyn perhe ei suinkaan kannusta poikaansa tanssijaksi.

Billy Elliotissa lavalle nousee suuri näyttelijäkaarti. Kaartiin on valittu myös tunnettuja nimiä, kuten Jonna Järnefelt, Risto Kaskilahti ja Leena Uotila.

Musikaali saa ensi-iltansa huomenna torstaina Peacock-teatterissa.

Ministerillä suhteet sotkussa


 Ministeri Viljasella (Esko Roine) on suhteet sotkussa. Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri, Tapio Vanhatalo

Ministeri Viljasella (Esko Roine) on suhteet sotkussa. Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri, Tapio Vanhatalo

Toinen Kaupunginteatteri lupaava näytelmä on farssikomedia Ministeriä viedään. Näytelmä on alkujaan brittiläisen Ray Cooneyn kirjoittama, mutta ohjaaja Neil Hardwick on sovittanut sen eduskuntavaalien jälkeiseen Suomeen.

Näytelmä on kertomus ministeristä Reino Viljasesta (Esko Roine), joka laittaa kerralla ihmissuhteensa sotkuun hotellivierailulla. Ministerillä on suhde pääministerin erityisavustajaan (Sari Siikander).

Suhde uhkaa paljastua, kun oma vaimo (Heidi Herala) ilmestyykin etuajassa paikalle. Ministerin poliittisella erikoisavustajalla (Asko Sarkola) riittää työtä ministerin maineen puhdistamiseksi.

Ministeriä viedään -näytelmään on valikoitu Suomen näyttelijöiden ykkösnimet. Herala, Roine ja Sarkola ovat kokeneita pitkän linjan näyttelijöitä, joilta ei voi odottaa kuin parasta.

Näytelmä sai ensi-iltansa elokuun puolessavälissä Hakaniemen Arena-näyttämöllä.

Syksyn muut uutuudet Onnellinen veli on yksi Kaupunginteatterin uutuusnäytelmistä. Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri, Mirkku Merimaa

Onnellinen veli on yksi Kaupunginteatterin uutuusnäytelmistä. Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri, Mirkku Merimaa

Kaupunginteatterissa nähdään syksyllä myös lastennäytelmä Kimalluksen kaupunki, aikuisten satu Onnellinen veli ja ruotsinkielinen Revy à la Ahlfors.


Helsingin Kaupunginteatteri

Lisätietoja: www.hkt.fi

Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 19-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :