ShamRockCafe – irlantilaistunnelmaa Turun keskustassa

RavintolaShamRockCafe on omaleimainen ravintola Turun torin laidalla.


Turun torin laidalta Original Sokos Hotel Hamburger Börsin alakerrasta löytyy irlantilaista tunnelmaa henkivä ShamRockCafe. Matkailijalle kahvilan nimi voi olla jo entuudestaan tuttu, sillä samannimisiä ravintoloita löytyy myös Irlannista ja Yhdysvalloista.

Ravintola on rennon viihtyisä: taustalla soi letkeää musiikkia ja valaistus on hämyisä. Ravintolaa hallitsee suuri museotaloista tuttu leivinuuni. Tämä leivinuunin modernimpi versio toimii edelleen puilla ja vaatii tulen valmistelu vaatii pitkän ajan.

Uunissa valmistuvat ravintolan erikoisuudet: avotulipizzat. Niiden valmistus ei ole tavallisten pizzojen tavoin sarjatuotantoa, vaan vaativat enemmän asiantuntemusta. Uuniinkaan ei mahdu kuulemma enempää kuin neljä pizzaa kerralla.


Ravintola on sisustettu omaperäisesti ja tilaa hallitsee vasemmalla oleva pizzauuni.


AvotulipizzatFresca-pizza on suuri ja herkullinen.


Testasimme neljän bloggaajan voimin ravintolan ruokalistalta sen kuuluja avotulipizzoja. Lista on varsin yllättävä: pizzojen päältä löytyy niin tiikerirapuja, karpaloita kuin viikunahilloakin.

Kokeilimme esimerkiksi Fresca-pizzaa, jonka päältä löytyi parmankinkkua ja herkullista buffalo-mozzarellajuustoa.

Yllätykseksemme kuulimme jälkikäteen, että Fresca on ravintolan suosituin pizza. Tilatessa saimme myös valita pohjan pizzalle ja päädyimme kaikki ruispohjaan.

Eksoottinen yksityiskohta oli pizzoja odotellessa se, että tarjoilija toi pöytäämme pizzoja odotellessamme kaksi popcorn-koria. Samalla saimme ihailla, kun ravintolan laidalla kokit työnsivät pizzojamme uuniin paistumaan ja lisäsivät sen ohessa halkoja ylläpitämään avotulta.

Kun pizzat vihdoin saapuivat, hämmästys oli suuri: pizzat olivat halkaisijaltaan isoja, ainakin 30 senttimetriä leveitä.

Allekirjoittanut söi suositun Fresca-pizzan ja täytyy todeta, että se oli ehdottomasti maistuvin pizza, jonka olen koskaan syönyt! Parmankinkku, parmesaanijuusto, kirsikkatomaatit, rucola ja buffalo-mozzarellajuusto oli täydellinen yhdistelmä.


MuutaRavintolassa tarjoiltiin alkupaloina leivän sijaan popcorneja.


ShamRockCafen tilalla sijaitsi aiemmin ketjuravintola Memphis. ShamRockCafe ravintola on huomattavasti omaperäisempi kuin ketjuravintolat. Ravintolan yhteydessä sijaitsee myös Suomen ainoa ravintolan sisällä toimiva pelisali Club RAY.

Ravintolan avotulipizzoissa maistuu todella aito savu. Tavalliseen pizzaan ei saa samanlaista makua sähköuunissa. Pizzat syötyämme olimme niin täysinä, että vyöryimme hotellihuoneisiimme hetkeksi ruokalevolle.


ShamRockCafe
Kauppiaskatu 6
20100 Turku

Lisätietoja: www.raflaamo.fi/fi/turku/shamrockcafe


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Jäbä. Hän on 21-vuotias opiskelija, joka pitää hyvän musiikin kuuntelusta ja urheilusta.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :