Original Sokos Hotel Hamburger Börs – lomafiiliksiä Turun tapaan

HotelliOriginal Sokos Hotel Hamburger Börs sijaitsee aivan Turun torin laidalla.


Teimme neljän bloggaajan voimin viikonloppureissun Turkuun viileän aurinkoisena viikonloppuna. Valitsimme yöpymiskohteeksemme aivan ydinkeskustassa, Turun kauppatorin laidassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Hamburger Börsin.

Hamburger Börs on ulkoasultaan siistin ja asiallisen näköinen. Yleisilme hotellin aulaan saapuessa vaikutti ylellisen hienostuneelta etenkin, kun vastaanottotiskille jonotusta nopeutti pieni sivutiski, josta saimme jo jonottaessa täyttää matkustajailmoituksen.


HuoneStandard Triple -huone oli sisustettu suklaanruskein värein.


Yövyimme hotellin Standard Twin ja Standard Triple -huoneissa, jotka oli yhdistetty toisiinsa väliovella. Huoneemme sijaitsi hotellin toisessa kerroksessa Regina-siivessä.

Tämä oli sikäli hyvä asia, sillä hotellin ravintolasta ei kantautunut meteliä, eikä meluavia ihmisiä päässyt eksymään yöaikaan hotellikäytävällemme.

Hotellihuoneemme olivat tilavia ja valoisia. Hotellin kulmaan sijoitettu kolmen hengen huone Standard Triple -huone hurmasi etenkin valoisuudellaan ja tilavuudellaan. Kahdelle hengelle tarkoitettu Standard Twin oli sen sijaan varsin tavanomainen.


Sauna- ja uima-allasosasto


Kävimme illalla myös testaamassa Hamburger Börsin sauna- ja uima-allasosaston, jotka sijaitsevat hotellin seitsemännessä kerroksessa. Sieltä avautuikin upeat maisemat, ja saimmekin ihailla pyyhe päällä Turun kauppatorille avautuvaa laajaa näkymää.

Hotelli on varannut miehille kaksi ja naisille yhden saunan. Tästäkin huolimatta ainakin miesten puolella oli ajoittain ahdasta: naulakkoja oli alle kymmenelle henkilölle, suihkuja pesuhuoneessa oli vain kaksi ja sauna veti enimmillään viisi isoa miestä.

Peseydyttyämme ja saunassa lämmiteltyämme kävimme pulahtamassa hotellin allasosastolla. Osastolta löytyi pieni lasten kahluuallas ja lisäksi noin 15 metriä pitkä isoallas.

Isoaltaan vesi tosin oli jääkylmää, varmaankin alle 25 asteista, joten suoritimme vain pikaisen pulahduksen altaassa, jonka jälkeen piti jo palata äkkiä takaisin saunan kuumiin löylyihin.


Aamupala

 

Hamburger Börsin aamupalapöytä oli hotelliaamiaisten perustasoa.


Hamburger Börsissä on järjestetty kaiken kaikkiaan kolme eri aamupalaa. Aikaisille matkustajille on tarjolla varhainen aamiainen kello viidestä alkaen. Hivenen myöhemmin tarjoillaan perinteinen hotelliaamiainen ja lapsiperheille suunnattu Onni Oravan aamupala. Me päätimme nauttia tavallisesta aamupalasta, joka oli todella maistuva.

Sunnuntaiaamuna hotellissa perinteinen aamupala tarjoillaan varsin myöhään kello kahdeksalta. Olimme jo hyvissä ajoin ennen kahdeksaa aamupalasalin ovella päästäksemme ensimmäisten joukossa aamupalalle. Oletimme, että aamupalalla olisi ollut hiljaista, mutta jouduimme yllättymään.

Ihmisiä oli jo muutama jonottamassa aamupalatilan ovien edessä ja ovien avauduttua ravintolatiskien perään muodostuivat pitkät jonot, kun porukkaa vain lappasi lähes jatkuvalla syötöllä sisään.

Tavallinen aamupala on Hamburger Börsissä järjestetty upean koristeellisessa Jugend-salissa, jossa on mukavasti tilaa. Tosin tila oli hieman vetoisa, kun sivuhuoneessa ikkuna oli avoinna noin kymmenasteiseen aamuviimaan.

Hamburger Börsin aamupala oli hotelliaamiaisten perustasoa. Pöydässä oli tarjolla kaikkea puurosta muroihin sekä leivästä ja leikkeleistä erilaisiin lämpimiin ruokiin. Siis maittava ja runsas aamupala kyseessä!Aamiainen tarjoiltiin hotellin Jugend-salissa.

Käynti kokonaisuudessaan


Vierailumme Sokos Hotel Hamburger Börsissä oli kaiken kaikkiaan miellyttävä. Vaikka käynti oli kestoltaan vain yhden yön, antoi se lisäenergiaa, kun lomafiilis pääsi syntymään.

Voin suositella hotellia urbaanista perushotellista pitävälle. Tulemme miellämme uudelleenkin!


Original Sokos Hotel Hamburger Börs
Kauppiaskatu 6
20100 Turku

Lisätietoja: www.sokoshotels.fi/fi/turku/sokos-hotel-hamburger-bors


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Jäbä. Hän on 21-vuotias opiskelija, joka pitää hyvän musiikin kuuntelusta ja urheilusta.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :