Jyväskylän Vanha Asemaravintola – helmi keskellä kaupunkia

RavintolaJyväskylän Vanha Asemaravintola sijaitsee aivan matkakeskuksen naapurissa.
Aivan Jyväskylän matkakeskuksen naapurissa vanhan asemarakennuksen tiloissa toimii Jyväskylän yksi parhaimmista ravintoloista. Vanha Asemaravintola on kooltaan varsin pieni, mutta tunnelmallinen. Vanhaan rakennukseen on saatu modernia henkeä sisustuksen avulla, joka ei kuitenkaan sodi rakennuksen historian kanssa.

Asemaravintolassa palvelu pelaa mainiosti. Tarjoilijat olivat erittäin ystävällisiä. Lounaan jälkeen tultiin jopa kysymään, maistuiko ruoka. Erikoiskohtelu voi johtua osittain siitä, että olimme tuntemattomia naamoja. Ravintolassa vierailee lounaalla ilmeisesti lähinnä naapurityöpaikkojen väki.

LounasEnsimmäisellä käyntikerralla lounaaksi oli paistettuja silakoita ja chili-hunajabroileria.
Kävimme kahden bloggaajan voimin testaamassa Vanhan Asemaravintolan lounasta kahtena päivänä. Ensimmäisellä kerralla pääruuaksi oli chili-hunajabroileria ja paistettuja muikkuja. Toisella kerralla oli pulled porkia ja kukkakaaligratiinia. Pääruuan kanssa lounaaseen sisältyy reilu salaattipöytä, leipävalikoima, vesi ja jälkiruuaksi kahvin tai teen kanssa keksi.

Asemaravintolan lounas on varsin edullinen: lounaan hinta on 10 euroa. Ravintolan ruuat olivat erittäin maukkaita ja niissä oli mausteet kohdallaan. Erityisen herkullista oli kukkakaaligratiini.

Myös ravintolan leivät olivat onnistuneita valintoja. Tumma leipä oli saaristolaisleivän tyyppistä, siirappista leipää, jossa oli rusinoita mausteena. Vaaleana leipänä oli lämpimiä sämpylöitä.

Ainoa Asemaravintolan pieni pettymys oli jälkiruoka. Keksi oli jälkiruuaksi edullinen, mutta varsin mielikuvitukseton ratkaisu. Olisimme kaivanneet jotain kiisselin tai rahkan tyyppistä jälkiruokaa. Se ei olisi edes tuonut juurikaan lisää hintaa aterialle.


Jyväskylän Vanha Asemaravintola
Hannikaisenkatu 18
40100 JyväskyläBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 19-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :