Harvoinpa heinänteossa on ollut näin paljon glamouria! – UIT:n revyyssä säväyttää musiikkikohtaukset


Nina Tapio on kuin kotonaan revyyn Jean S. -orkesterin edessä, eikä se ole ihme. Hän on ollut jo muutaman vuoden orkesterin vakituinen laulaja. Kuva: Harri Hinkka.

Tänä vuonna Uuden Iloisen Teatterin kevätrevyyssä kimaltaa glamour. Lavastus ja puvustus ovat poikkeuksellisen näyttäviä verrattuna aiempiin vuosiin. Lavaa reunustavat näyttävät punaiset samettiverhot ja sama punainen teema toistuu esiintyjien vaatteissa.

Revyyn aloitus onkin lavastuksen ja valaistuksen juhlaa. Yleisölle esitellään näyttävällä tavalla revyyn kolme laulajaa: Nina Tapio, Sinikka Sokka ja Sami Hintsanen. He esiintyvät broadway-tyylisellä orkesterikorokkeen parvekkeella. Tuttuun tapaan myös muut kevään revyyn näyttelijät ja tanssijat yhtyvät lauluun.

Tänä vuonna revyyssä ei nähdä yhtään missiä tai tangokuningatarta. Valinta on raikas ja juuri siksi tämänkeväinen revyy erottuu edukseen.

Samalla esiintyjäkaarti on kokenut nuorennusleikkauksen, sillä lavalla ei nähdä enää Sari Siikanderia ja Jussi Lampea. Siikander on siirtynyt lavan toiselle puolelle, sillä hän on ohjannut revyyn. Lampi puolestaan valmistautuu jo tuleviin kesäteatteriesityksiin.

Revyyssä nähdään nyt monta nuorta ja nimekästä lahjakkuutta. Kaikkihan me tunnemme Pihla Penttisen ja Kai Vaineen kaltaiset televisiotähdet. Myös Katariina Havukainen ja Antti Lang ovat Tampereella vierailleille teatterikävijöille tuttuja.


Lauluja, sketsejä ja tanssejaIltapäivälehden kävelykokouksesta kertovassa sketsissä jyllää maskuliinisuus. Kai Vainekin kaivelee haaroväliään. Kuva: Harri Hinkka.

Kevätrevyy koostuu lauluista, sketseistä ja tansseista. Tänä vuonna revyyn nimenä on Herkkua kuin heinänteko, joten lavalla nähdään vanhoista kotimaisista elokuvista tuttua hempeää rakkautta, joka yhdistyy maalaismaisemiin.

Yksi parhaimmista kohtauksista on rakkauslaulupotpuri, jonka käynnistää uudelleensyntynyt Kirka. Häntä esittää Sami Hintsanen, joka raspikurkullaan pääsee lähelle iskelmälegendan tunnelmaa.

Potpuri jatkuu tunnetuilla suomalaisilla iskelmäklassikoilla, joissa seilataan vuosikymmeneltä toiselle. Revyyn tekijätiimi on poiminut muun muassa sen kaltaiset hitit kuin Pave Maijasen Lähtisitkö, Meiju Suvaksen Pure mua ja Suvi Teräsniskan Täydellinen elämä.

Myös toinen lempikohtaukseni koostuu musiikista. Silloin lava on kuitenkin rauhoitettu yksinomaan Sinikka Sokalle. Hänen kappaleensa kertoo herkän tarinan 70-vuotiaasta vanhasta naisesta, joka kaipaa äitinsä syliin.

Sokka laulaa täydestä sydämestään. Voisi jopa luulla, että kappale kertoo hänestä itsestään, sillä Sokka on itse 70-vuotias. Joka tapauksessa hänen herkkä tulkintansa saa seuralaiseni pyyhkimään silmäkulmiaan.

Kappaleen liikuttavuutta lisäävät entisestään Sokan taustalla tanssijat, jotka ovat päätyneet tämän kohtauksen ajaksi pyörätuoleihin. On helppoa kuvitella pyörätuoliin oma läheinen tai ehkä jopa oma itsensä. Siksi kyyneliltä ei välty.


"Hän ei oo oikea cowboy"Kosketinsoittaja Sussu Ketola (oikealla eturivissä) erottuu miehisessä Jean S. -orkesterissa. Kuva: Harri Hinkka.

Musiikilliseen revyyseen tuo oman mausteensa livebändi Jean S. Tuttuun tapaan bändi laskeutuu omaa ohjelmanumeroaan varten orkesterikorokkeeltaan yleisön eteen.

Yhtyeen musiikkikimara kertoo miehisyyden myyteistä. Siinä yhdistellään sujuvasti hittejä J. Karjalaisen Kolmesta cowboysta Alman Cowboy-kappaleeseen. Yhtyeellä on luonnollisesti päällään karjapaimenen asu, kuten kappaleiden henkeen kuuluu.

Erityisen huvittavan kohtauksesta tekee se, että miehisyyden myyteistä laulaa myös Jean S:n uusi kosketinsoittaja Sussu Ketola, joka erottuu musiikkinumerossa eturivissä. Aiempina vuosina yhtyeessä ei ole ollut mukana yhtään naista.

UIT:n kevätrevyyssä parasta onkin yllätyksellisyys. Revyyhyn on poimittu vaikutteita nykypäivästä ja aiemmilta vuosikymmeniltä. Niistä aineksista on koottu lähes puolentoista tunnin kokonaisuus, jossa katsoja odottaa innolla, mitä esiintyjät seuraavaksi tuovat katsojien eteen.


Uusi Iloinen Teatteri
Peacock-teatteri
Tivolikuja 1
00510 HelsinkiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on parikymppinen nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :