Helsingin Koiramessut on oiva paikka tutustua rotuihin ja jakaa hellyyttä


Suomen kansalliskoira, suomenpystykoira, on aina iloinen ja pirteä.

Helsingin Messukeskuksessa on tänä viikonloppuna suuri kolmipäiväinen koiranäyttely, joka on nimetty Koiramessuiksi. Kävimme kahden bloggaajan voimin ottamassa selvää, mitä iloa koiranäyttelystä on tavalliselle ilman koiraa tulevalle kävijälle.

Ensimmäisenä messuhallin aulassa ja käytävillä silmiin pistää koirien valtava määrä. Kaiken kaikkiaan näyttelyyn ottaa osaa kaikkiaan noin 22 000 koiraa yli 330 rodusta.

Näin valtaisia koiramääriä ei monestakaan maasta löydy näyttelyissä, joten täytyy vain todeta suomalaisten koiranomistajien olevan näyttelykansaa. Toki koiria tuli myös useita satoja ulkomailta. Suurin osa niistä saapui Pohjoismaista, Venäjältä ja Baltian maista, mutta osa tuli aina Kanadasta ja Yhdysvalloista asti.


Bichon frisé -rotuiset koirat vaikuttavat aivan lelukaupan pehmokoirilta.

Messukeskuksen koiranäyttely onkin suurenmoinen tilaisuus nähdä monia sellaisia rotuja, joita ei kadulla tule joka päivä vastaan. Koirapuistossa bongaa tuskin koskaan esimerkiksi lyhytkarvaista pystykorvaa kainkoiraa.

Näyttely on myös pennunostoa harkitseville hyvä tilaisuus nähdä eri rotuja ja myös niiden kasvattajia. Pennunostaja saa apua rodun valinnassa rotutorilta, jossa koirarodun omistajat kertovat omia kokemuksiaan. Myös Kennelliiton Hau life -neuvojat opastavat koiran valinnassa.


Suomenlapinkoira on noussut räjähdyksenomaisesti suosituimpien rotujen joukkoon Suomessa.


Kaverikoirat päivän piristäjinä


Koko kolmipäiväinen näyttely on täynnä toimintaa ja monenlaista ohjelmaa aina sankarikoirien esittelystä vauhdikkaisiin paimennusnäytöksiin. Näyttely ei ole siis pelkkää puunaamista ja trimmaamista, vaan koirat pääsevät myös rodunomaisiin tositoimiin.

Näyttelyssä tuleekin hienolla tavalla ilmi, miten paljon koirat auttavat ihmisiä. Esillä on hyötykoiria huumeita etsivistä tullikoirista kadonneista hakeviin etsijäkoiriin.


Tuomari tutkii pienet koirarodut pöydällä. Tässä tarkasteltavana on mittelspitz.

Eniten kuitenkin ihastuin kaverikoiriin, joiden tehtävänä on näyttää mahdollisimman suloisilta. Oranssia huivia kaulassaan kantavia kaverikoiria saa vapaasti rapsutella.

Kaverikoirilla on yhtä tärkeä tehtävä kuin muilla hyötykoirilla. Ne vievät vierailuillaan iloa vanhusten palvelutaloihin ja muihin laitoksiin.

Kaverikoirien lisäksi taisin rapsutella yhden päivän aikana melko montaa muutakin karvaturria. Koiranäyttely onkin loistava paikka jakaa hellyyttä. Ahtailla käytävillä ei koskaan tiedä, mistä seuraava märkä kuono puskee.


Yorkshirenterrieri on jumalaisen kaunis, mutta sen turkki vaatii omistajalta paljon työtä.


Helsingin Messukeskus
Messuaukio 1
00520 Helsinki

Lisätietoja: www.koiramessut.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :