Turun museoravintola M Kitchen & Cafén brunssilla soi lauantaisin jazz


Brunssin salaattipöydässä on paljon erilaisia sekoitesalaatteja. Vierailupäivänä pöydästä löytyi muun muassa caesar- ja punajuuri-vuohenjuustosalaattia.

En yleensä uskalla mennä brunssille, jonka ruokalistaa en voi nähdä etukäteen. Niin monta kertaa olen pettynyt.

Arvostan itsetehtyä ruokaa. En kaipaa eineksiä, makkaroita, leikkeleitä tai säilykkeitä. Miksi maksaa eineksistä, kun niitä saa itsekin hankittua nopeasti kaupasta?

Koska en tunne M Kitchen & Caféta, oli minulla vähän epäilyksiä brunssista ja sen laadusta, mutta kerrankin sain todella positiivisen yllätyksen. Tässä oli brunssi minun makuuni!

Ravintola sijaitsee Aboa Vetus & Ars Nova -museokeskuksen aulassa. Aivan vieressä on historiallisia kaivauksia. Ympäristö on siis vallan ainutlaatuinen.


Salaateissa upeita makujaRavintolan brunssi houkuttelee kaikenikäisiä ruokailijoita. Iso osa ruokailijoista tulee museokeskukseen vain brunssin vuoksi.

Jo brunssin salaattipöytä oli valtaisa. Pöytään oli katettu upeita sekoitesalaatteja, joista löytyi hurmaavia ainesosia: oli punajuurta, hummusta ja pieniä paloja salmiakkia.

Salaatit menivät lautasella onnellisesti sekaisin, mutta maistoin sieltä upeita makuja. Oli kanaa ja bataattia, salamia ja parsaa sekä punakaalia ja retikkaa.

Brunssin pääruokakaan ei tuottanut pettymystä. Kananpaisti tomaatti-rosmariinikastikkeessa ja porsaanniska sinappi-kermakastikkeessa olivat juuri niin hyviä kuin miltä ne kuulostavat.

Lihan lisäksi tarjolla oli kasviskormaa ja munakokkelia. Arvostin suuresti sitä, ettei pöydästä löytynyt makkaroita ja ranskalaisia.

Jälkiruokapöytää ei voi kuin ihailla. M Kitchen & Cafén omistaa turkulainen konditoria M Bakery. Konditoria voitti Suomen parhaan leipomon tittelin vuonna 2015.

Titteli on täysin ansaittu. Valkosuklaa-lime- ja suklaa-hedelmäkakku ovat unelmaisen herkullisia. Niiden lisäksi tarjolla on porkkana- ja suklaaleivoksia, vegaanista suklaavaahtoa ja valikoima erilaisia juustoja viikunahillon kera.


Lauantaisin jazzia, sunnuntaisin kakkujaLauantain jazz-brunssillakin on komea valikoima kakkuja, leivoksia ja juustoja.

M Kitchen & Caféssa on lauantaisin jazz-brunssi. Tunnelma brunssilla oli mukavan mutkaton. DJ Felixin soittamaa jazzia oli mukava kuunnella.

Ruokailijoita oli paljon, mutta ruuhkia ei silti juurikaan muodostunut. Brunssi on erittäin suosittu, joten pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa. Ainakin meidän käyntipäivänä pieni ruokapaikka oli buukattu aivan täyteen.

M Kitchen & Caféssa on myös sunnuntaisin brunssi. Silloin teemana on kakut, joita on tarjolla vielä enemmän kakkuja kuin lauantaisin. Sitä on pakko päästä kokeilemaan!


M Kitchen & Café
Itäinen Rantakatu 4–6
20700 TurkuBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :