Lilla Teaternin näytelmän mukaan ihmiskunnalla on sittenkin toivoa


Putin ja Trump päättävät näytelmässä jakaa keskenään Euroopan maat. Kuva: Henrik Schütt, Helsingin Kaupunginteatteri.

Olen aina pitänyt Lilla Teaternista. Se on pieni ja kotoisa, jotenkin lämpimäntuntuinen teatteri.

Suomenkielisenä tunnen itseni tervetulleeksi, vaikka suurin osa Lillanin näytöksistä on ruotsiksi. Narikan tytöt vaihtavat sujuvasti puheensa kielestä toiseen tarpeen mukaan.

Nyt Lilla Teaterniin innosti näytelmä, jossa oli vielä suomenkielinen tekstityskin saatavilla. Narikasta saa tekstityslaitteet lainaan.

Lilla Teaternissa on laadukas näyttelijäkaarti. Mieletön metodi -näytelmässä ihailin juuri Pia Runnakon ja Joachim Wigeliuksen rautaista ammattitaitoa ja ilokseni he molemmat esiintyvät tässä uudessa näytelmässäkin.


Avaruusoliot tulevat ostoksilleMaapallo on myynnissä. Avaruusoliot päättävät selvittää, kannattaako sitä ostaa. Kuva: Henrik Schütt, Helsingin Kaupunginteatteri.

Lillanin syksyn uutuusnäytelmä on Det ordnar sig, sapiens!. Näytelmän nimessä on ripaus huumoria. Sapiens viittaa ihmislajiin, mutta samalla ihmisten viisauteen. Näytelmä osoittaa, kuinka ihmiset toimivat usein kaikkea muuta kuin järkevästi.

Näytelmässä ulkoavaruuden oliot harkitsevat maapallomme ostamista, mutta haluavat selvittää, millainen laji maapallolla asuva Homo sapiens onkaan. Sen tähden he lähettävät yhden olioista (Sanna Majuri) maapallolle selvittämään asiaa.

Olio näkee, miten itsekäs ihmislaji on ja miten jokainen ajattelee vain itseään. Nälänhätä, terrorismi ja ilmastonmuutos tuhoavat maapalloa.

Trump (Pia Runnakko) ja Putin (Ole Øwre) tapaavat toisensa ja jakavat raa’asti Euroopan maat keskenään.

Äkkiä ollaan vuoden 2024 Namibiassa, joka on tyhjentynyt kuivuuden ja sääolosuhteiden takia ihmisistä. Ökyhotellissa on vain kolme maailman rikkainta miestä.


Pieniä ja herkullisia sketsejäNäytöksessä on herkullisia pahvikuvia erilaisista ruuista ja juomista. Kuva: Henrik Schütt, Helsingin Kaupunginteatteri.

Näytelmä kuvaa karulla tavalla planeettamme tulevaisuutta. Koko näytelmä on kuitenkin täynnä pieniä ja herkullisia sketsejä maapallon ihmisistä.

Kaikki kuusi näyttelijää loistavat rooleissa vuoron perään. Jo mainittu Trumpin ja Putinin kohtaus on vallan huvittava.

Christoffer Strandberg tekee usean mahtavan roolityön. Ministeri Anne Berneriä esittäessään hän hersyttää yleisöstä loistavat naurut, niin loistava roolityö on ja mitkä sääret hänellä onkaan!

Sanna Majuri laulaa ulkoavaruuden olentona kauniisti ja soittaa viulua upeasti. Elävä musiikki antaa näytelmälle aina pisteen iin päälle. Näytelmässä kuullaan viulun lisäksi pianon, haitarin ja kontrabasson soittoa.

Lavastus on kekseliästä. Minua naurattavat erityisesti pahviset drinkkilasit ja sateenvarjot.

Tekstityslaitteen avulla supisuomalainenkin pystyy erittäin hyvin nauttimaan Lilla Teaternin laadukkaasta näytelmästä.


Helsingin Kaupunginteatteri
Lilla Teatern
Yrjönkatu 30
00100 HelsinkiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :