Catsin huikea Memory-hitti saa kyyneleet silmäkulmiin


Jellikkikissat kokoontuvat täysikuun noustessa esittämään taitojaan. Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Huikaisevia tansseja, maagista taikurointia ja maailmankuuluja kappaleita. Tätä kaikkea on Tampereen Teatterin syksyn musikaali Cats.

Odotin paljon Andrew Lloyd Webberin hittimusikaalilta ja odotukseni enemmän kuin täyttyivät!

Näin Catsin Lontoossa yli 25 vuotta sitten. Kun vertaan Lontoon kissoja Tampereen kissoihin, voin vannoa, että Mansen kissojen ei tarvitse olla vaatimattomia – päin vastoin.

Tampereen Teatterin Cats-esitykseen on löydetty aivan uutta ilmettä ja henkeäsalpaavia kohtia. Kissojen sirkustemput sopivat kuin nakutettu mukaan esitykseen.


Tekisi mieli mennä lavalle mukaan tanssimaan ja laulamaanGrizabella-kissan roolin lauloi ensi-illassa Ritva Jalonen. Hänen kanssaan roolissa vuorottelee Irina Milan. Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Jellikkikissat kokoontuvat yhdeksi yöksi esittelemään taitojaan. Kissat ovat viettäneet elämänsä niin rautateillä kuin teatterissakin.

Lavalla nähdään ilma-akrobatiaa, rengastemppuja ja hypnoottisen kaunis taikuriesitys. Jellikkikissojen yhteistanssit olivat näytelmän parasta antia. Niistä voi vain nauttia.

Tutun jellikkikappaleen alkaessa soimaan teki itsekin mieli mennä lavalle mukaan laulamaan ja tanssimaan.

Yö huipentuu vanhimman kissan päätökseen. Kuka kissoista saa uudestisyntymisen lahjan?

Näytelmässä oli monta liikuttavaa hetkeä. Vanha Gus-kissa (Tero Harjunniemi) muistelee koskettavasti omaa teatteriaikaansa.

Sitten on tietysti iäkkään Grizabellan osa ja varsinkin lumoavan kaunis Memory-kappale, jonka Ritva Jalonen esitti ensi-illassa niin kauniisti, että se sai kyyneleet katsojan silmiin.


Jokainen kissa on erilainenTeatterikissa Gus muistelee nuoruuttaan. Hän on esiintynyt muun muassa merirosvokapteeni Murr-Roopena. Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Näytelmän puvustus ja maskeeraus oli huippuunsa vietyä. Jokainen kissa oli todellakin erilainen. Vieläkin naurattaa ”rokkikukko”-kissan uhoava esiintyminen ja mahtipontinen ulkoasu.

Lavastus ja valaistus oli huippuunsa vietyä ja kekseliästä. Pienen teatterilavan tila oli loistavasti hyödynnetty.

Kissojen ketteryys ja luonteenomainen liikkuminen tuli hyvin esiin lavasteissa kiipeillessä ja leikkiessä.

Jos suunnittelet yhtä teatterikäyntiä tälle syksylle, valitse ehdottomasti tämä näytös. Reilut kaksi tuntia kestävä näytös on nautintoa alusta loppuun asti.


Tampereen Teatteri
Keskustori 2
33100 TampereBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :