Vanajanlinnan paksut kiviseinät takaavat makeat yöunet


Vanajanlinna on entiseksi metsästysmajaksi hulppea. Keskieurooppalaisiin kartanoihin verrattuna se on kuitenkin vaatimaton.

Testasimme kahden bloggaajan voimin historiaa pulppuavan Vanajanlinnan. Hämeenlinnan kupeessa sijaitsevaa kartanoa on käytetty niin metsästysmajana kuin kommunistien koulutuspaikkana. Nykyisin Vanajanlinna toimii hotellina.

Vanajanlinnan päärakennus on pystytetty 1900-luvun alussa. Muhkea kartano on tehty paikallisesta punatiilestä. Samaa materiaalia on käytetty myös Hämeen linnassa.

Punatiilen lisäksi kartanossa loistavat luonnonmateriaalit: tammi, marmori ja graniitti. Ruokasalin seinien eksoottinen mahonki on tuotu Intiasta asti.

Hotelli on hulppea sisustukseltaan: kattokruunut, huonekalut, taulut ja patsaat tekevät vaikutuksen. Tällaista ei näe joka hotellissa!

Alkuperäisiä 1900-luvun alun huonekaluja ei ole kuitenkaan säilynyt. Sisustusesineet kuitenkin henkivät menneisyyttä.


Kreivin kanssa samassa huoneessaKreivilän Superior-huoneeseen kuuluu pieni etuhuone, jossa voi istahtaa sohvalle tai nojatuoliin.

Yöyvyimme kartanon pihapiirissä olevassa Kreivilä-rakennuksessa Superior-huoneessa. Nimensä mukaisesti rakennuksessa on yöpynyt herrasväki. Kreivien ja kreivittärien ei tarvinnut ottaa montaa askelta päästäkseen sivurakennuksestaan kartanon päärakennukseen.

Huone oli miellyttävän suuri. Pienessä etuhuoneessa oli mahdollisuus oleskella sohvalla tai norjatuolissa ja makuuhuoneesta löytyi muhkeat sängyt. Kylpyhuone saa isot kehut tilavuudestaan ja lattialämmityksestä. Suihkun jälkeen tila kuivaa nopeasti.

Näkymä huoneen ikkunasta on varmasti kesällä mahtava. Sateisesta syksystä huolimatta näkymä Katumajärvelle ja kartanopuistoon on kaunis.

Missään hotellissa en ole nukkunut niin hyvin kuin Kreivilän huoneessa. Kivinen rakennus on ihanan rauhallinen viikonloppunakin.

Ainoa miinus on onnettomat tupakointipaikat rakennuksen ulko-oven vieressä. Käry tuli valitettavasti turhan helposti sisälle asti, jos väliovi ei ollut tiukasti suljettu.


Juhlan tuntu kuohuviinilläAamupalapöydän yhtenä herkkuna ovat kolmioleivät
 
Aamupalan nautimme päärakennuksen ruokasalissa. Pöytään istuessa historia tulee erityisen lähelle. Samassa salissa ovat illallistaneet marsalkka Mannerheim ja makeistehtailija Fazerin suku.

Kiitämme aamupalalla erityisesti herkullisia kolmioleipiä, omenakakkua vaniljakastikkeen kera ja runsasta hedelmävalikoimaa.

Jo hotelliin tullessa saatu lasi kuohuviiniä toi yöpymiseen mukavan juhlan tunnun. Aamupalan hieno miljöö ja tyylikkäästi esille pantu ruoka vahvistivat tunnetta.

Ihastuimme Vanajanlinnaan niin, että haluamme ehdottomasti nähdä sen myös valoisampana vuodenaikana. Kukkaistutusten ja suurten lehtipuiden ollessa parhaimmillaan kartano olisi houkuttelevimmillaan.


Hotelli Vanajanlinna
Vanajanlinnantie 485
13330 Hämeenlinna

Lisätietoja: www.vanajanlinna.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :