Cabaret on syksyn ehdotonta huippua Tampereella


Cabareessa nähdään mielikuvituksellisia asuja ja vahvoja maskeerauksia. Kuva: Teppo Järvinen, Tampereen Työväen Teatteri

Ollaan Berliinissä vuodenvaihteessa 1929–1930. Kit Kat Clubin uuden vuoden juhlat ovat alkamassa. Nuori amerikkalainen kirjailijatoivo Clifford Bradshaw (Juha-Matti Koskela) saapuu kaupunkiin toiveenaan saada siellä kirjoitettua kirjansa.

Hän kuitenkin osuu sattumalta kuululle Kit Kat Clubille. Siellä hän tutustuu hurmaavaan kabareenäyttelijättäreen Sally Bowlesiin (Emmi Kaislakari) ja rakastuu.

Pian pariskunta asuu yhdessä pikkuruisessa huoneessa, jota vuokraa tomera asuntolanpitäjä Fräulein Schneider (Jaana Oravisto).

Elämä ei ole kuitenkaan pelkkää laulua ja tanssia vaikka Berliinissä ollaankin. Rahapula vaivaa pariskuntaa ja Clifford ajautuu tietämättään salakuljettajaksi natsipuolueen kannattajan houkuttelemana.

Historia tulee esityksessä vahvasti esille. Fräuleinkin rakastuessaan juutalaiseen hedelmäkauppiaaseen joutuu kokemaan ja näkemään juutalaisvainojen alkaneen.


Antti Lang säväyttää korkokengissäAntti Lang suorastaan loistaa kultaisessa paljettihaalarissaan. Kuva: Teppo Järvinen, Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatterin syksyn Cabaret-musikaali on sanalla sanoen loistelias näytelmä: sen lavastukset ovat upeat ja erittäin kekseliäät.

Puvustus on täynnä kimalletta, turkiksia ja korsetteja. Asuissa on todella käytetty mielikuvitusta!

Näyttelijöistä suorastaa hohti ja hehkui Antti Lang seremoniamestari MC:n roolissa. Ei voi kuin ihailla hänen tanssitaitojaan ja jalan helponnäköistä pään yläpuolelle nostamista korkeillakin korkokengillä. Se ei ole ihan helppo homma naisellekaan!

Antti oli kuin ilmetty MC: hän esitti roolinsa selkeästi kaikkensa likoon laittaen. Hän oli todella oivallinen pääroolissaan sekä näyttelijänä, laulajana että tanssijana.

Tanssiesitykset näytöksessä olivat intoa täynnä. Koko ensemble suorastaan revitteli tanssikohtaukset henkeäsalpaavalla innolla ja välillä suorastaan raivolla.

Näytelmän tanssikohtausten koreografiat ovat drag show -artistina tunnetun Osku Heiskasen käsialaa.


Kultakurkkua olisi kuunnellut enemmänkinNäytelmässä on rinnakkain kaksi rakkaustarinaa. Päähenkilöiden lisäksi asuntolanpitäjän ja hedelmäkauppiaan välillä leimuaa lempi. Kuva: Teppo Järvinen, Tampereen Työväen Teatteri

Sally Bowlesia esittänyt Emmi Kaislakari oli etevä roolissaan varsinkin laulajana. Näytelmästä löytyy toinenkin upea laulaja, suorastaan kultakurkku. Heidi Kiviharju esittää sivuroolissa rakkauden ammattilaista. Häntä olisi kuunnellut mielellään enemmänkin.

Kaiken kaikkiaan Tampereen Työväen Teatterin Cabaret on selkeästi tämän syksyn ehdotonta huippua. Se ei ole lainkaan ihme, sillä ohjaajana toimii Tiina Puumalainen. Hän ohjasi Suomen Kansallisoopperaan Oopperan kummituksen, johon tykästyin erityisen paljon.

Cabaret päättyy varsin dramaattisesti: se hiljentää hetkeksi katsojan.


Tampereen Työväen Teatteri
Hämeenpuisto 28–32
33201 TampereBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :