Lammaslomalla Jouhkolan Hovissa

23.6.2015 18.48 , , , 0 kommenttia


LammaslomaJouhkolan Hovin lampaat ovat Oxford Down -rotuisia ja eroavat siten hieman suomenlampaista.

Neljä bloggaajaa vietti juhannusviikon Keski-Karjalassa, tarkemmin sanottuna Tohmajärvellä Jouhkolan Hovissa kolmea emolammasta ja niiden viittä karitsaa paimentaen.

Jouhkolan Hovi tarjoaa tänä kesänä ainutlaatuista lomaa idyllisessä Koivikko-mökissä lampaita hoitaen. Kaupunkilaiselle loma on upea mahdollisuus saada nauttia luonnonrauhasta ja hiljaisuudesta ja tutustua monelle vieraaseen lammasrotuun Oxford Downiin.

Nämä lampaat eroavat suomenlampaasta suurella koollaan (jopa 80–100 kiloisia) ja karvamäärältään, joka niillä kasvaa jopa silmien ja poskienkin alueelle. Lampaiden makkaramainen häntä huvittaa erityisesti katsojaa.

Jouhkolan lampaat olivat hiljaisia ja varsinkin aluksi varsin arkoja, mutta uteliaita. Karitsat olivat varsin isoja parin kuukauden ikäisiksi. Lampaiden hoitoon kuului päivän aikana juomaveden vaihtaminen lampaille ja kivennäisten tarjoaminen karitsoille sekä sähköaidan kunnon tarkistaminen.

Namipurkilla, joka sisälsi lampaiden herkkuja, sai lampaat tulemaan luokse ja näin saimme jo viikon lopussa rapsutettua emolampaita. Karitsat eivät uskaltaneet kosketusetäisyydelle asti koko viikon aikana.

Oli sielun ja mielen lepoa katsella lampaiden syömistä suurella nurmella ainoan äänen ollessa käen kukkuminen ja muiden lintujen laulu.

Lammaslomaan kuului myös mielenkiintoinen lammastilalla käynti. Outi ja Jari Sirolan tilalla oli noin 300 Oxford Down -rotuista lammasta ja siellä oli muutama ihastuttava pässinpoika, jotka kerjäsivät rapsutuksia. Niiden unelmanpehmeä karva toi mieleen Lambi-lampaan.


Koivikko-mökki

 


Koivikko-mökki sijaitsi järven rannalla erillään muista tilan rakennuksista.

Itse Koivikko-mökki oli hyvin varusteltu: lämmin ja kylmä vesi tuli sisään, mökistä löytyi suihkut, ja oma sauna sekä sähkölämmitys ja takka. Mökkiin kuului myös oma uimaranta laitureineen ja vene.

Mökin sähkölämmitys oli tarpeen, sillä juhannusviikolla ei ollut yhtäkään sateetonta päivää. Sen takia järvessä ei tullut käytyä lainkaan ja myös soutaminen veneellä jäi väliin. Pihan grillipaikka tuli sen sijaan testattua juhannuksena samaten sisällä olevaa takkaa kokeilimme.


Mökin astiasto oli suppea, mutta sillä pärjää peruskokkauksissa.

Mökissä oli suppea astiasto, jolla pärjää, jos ei ihan gourmet-tason kokkauksia tee.

Mökiltä oli mukava tehdä retkiä muun muassa Kiteelle, jossa kävimme eläinpuistossa. Siellä näimme elämämme ensimmäistä kertaa, kun ilvekset tepastelivat ihan käden kosketuksen etäisyydessä.

Viikko kului liiankin nopeasti ja haikein mielin hyvästelimme suloiset pulisonkikaritsat emoineen. Suosittelen Jouhkolan Hovin lammaslomaa jokaiselle luonnon- ja eläinystävälle!


Mökistä löytyy myös takka ja nukkumaparvi.


Jouhkolan Hovi
Jouhkolantie 41
82600 Tohmajärvi

Lisätietoja: www.jouhkolanhovi.com


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :