Ravintola Reino – hampurilainen taipuu gourmeeksi

24.6.2015 11.03 , , , 0 kommenttia


Ravintola Reinon tiskiä koristavat Nightwishin levyjen kansikuvat.

Kiteeltä kauppakeskus Kupiaisesta löytyy ainutlaatuinen ja omaleimainen ravintola Reino. Jos fanitat Nightwish-yhtyettä, tänne kannattaa poiketa ehdottomasti. Ravintolan seiniltä löytyy niin Nightwishin albumien kannet kuin sarjakuvataitelijia Don Rosan maalama kansikuva Tuomas Holopaisen levyyn – alkuperäisversiona. Löytyypä ravintolasta myös fanipostilaatikko Nightwishille ja bändin jäsenten nimikoidut Reino-tossut – onhan ravintolan nimikin Reino.

Ravintolan seiniltä löytyy myös Kiteen omaa historiaa, kuvia ja lehtileikkeitä. Seinätauluissa on kerrottu esimerkiksi K-supermarket Kupiaisen kehityksestä. Ravintola sijaitsee itse asiassa kyseisen kaupan kanssa samassa rakennuksessa.

Ravintolan palveluvastaava Sonja Rouvinen toimi ystävällisenä oppaanamme. Hän kertoi ravintolan tarjoavan lähiruokaa. Ravintolan raaka-aineet tulevat sekä lounaalle että á la carte -listalle mahdollisimman pitkälti lähialueelta.

Ravintola tekee kaiken itse alusta asti: eineksiä tai puolivalmisteita ei ravintolassa tarjoilla. Lounaalta löytyy esimerkiksi paikan päällä juureen leivottua ruisleipää.


Ravintola sijaitsee Kiteen keskustassa kauppakeskus Kupiaisessa.

Highlander-lähiburgeritHighlander-burgerit ovat Nightwishin suosittelemia ja bändin jäsenten herkkua. Osa bändin jäsenistä ottaa lihaversion ja osa kasvisversion.

Tällä kertaa emme ehtineet testaamaan kiireiden vuoksi Reinon lounasta. Sen sijaan kokeilimme kolmen bloggaajan voimin Nightwishin suosittelemia Highlander-lähiburgereita.

Burgerit olivat lähiseudun raaka-aineita pullollaan: paikan päällä leivotun hampurilaissämpylän välistä löytyi muhkea pihvi ylämaan karjan jauhelihasta, Polvijärven Isoäidin tuorejuustoa, tomaattia, salaattia, sipulia ja tietenkin Matsonin suloisentulista kastiketta. Hampurilaisen kanssa tarjoiltiin paistettuja uusia perunoita ja salaattia.

Itse hampurilainen oli loistavan makuinen: pihvi oli tavalliseen naudanlihapihviin verrattuna huomattavasti paremman makuinen. Ylämaan karjan eron naudanlihaan tajuaa oikeastaan vain maistamalla. Ylämaan karja on huomattavasti voimakkaamman makuista, mikä sopii hyvin hampurilaispihviin.

Hampurilaisen juustokaan ei ole pikaruokaloiden tavoin perinteistä cheddaria, vaan juusto tulee hampurilaisen väliin Polvijärven LiPan pienjuustolasta. Pienjuustola lanseerasi viime vuonna georgialaisen Isoäidin tuorejuuston. Juusto muistuttaa koostumukseltaan feta-juustoa, mutta maultaan ei oikeastaan lainkaan. Fetasta eroten Isoäidin juustossa on voimakas, herkullinen maku.

Kaiken kaikkiaan hampurilaisen maut sopivat hyvin yhteen.

Ranskalaisten korvaaminen uusilla perunoilla oli oivallinen veto. En todellakaan pidä suolaisista ja rasvaisista ranskalaisista, joten vaihtelu on todella tervetullutta. Salaatti sopi myös hyvin yksiin muiden makujen kanssa.

Me bloggaajat olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että tämä hampurilainen oli yksi parhaista, jotka olemme syöneet.

Ravintola Reino on käymisenarvoinen kohde. Suosittelen ravintolaa varsinkin kaikille Nightwish-faneille. Hyvin tyytyväisinä lähdimme vatsat täynnä Reinosta luvaten palata vielä joskus lounaalle.


Reinon ikkunaa koristaa sarjakuvataitelija Don Rosan alkuperäisteos.

Ravintola Reino
Kiteentie 6
82500 Kitee

Lisätietoja: www.restaurantreino.fi
  

Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :