Original Sokos Hotel Jyväshovi – perinteikäs hotelli aivan Jyväskylän ydinkeskustassa

HotelliJyväshovin sisäänkäynti sijaitsee hivenen piilossa, sillä historian saatossa hotellin ympärille on levittäytynyt kauppakeskus.
Aivan Jyväskylän keskustan kävelykatu Kauppakadun varrella sijaitsee Original Sokos Hotel Jyväshovi. Lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta sijaitsee esimerkiksi Sokos ja kauppakeskukset Forum, Tawast ja Jyväskeskus. Tarjolla on siis runsaasti ostosmahdollisuuksia ja laaja valikoima ravintoloita.

Jyväshovi on seissyt samalla paikallaan vuodesta 1936. Hotelli siis täyttää tänä vuonna 79 vuotta. Tämä tekee Jyväshovista yhden kaupungin perinteikkäimmistä hotelleista.

Vuosikymmenet kuitenkin valitettavasti näkyvät hotellissa. Jyväshovin ympärille on rakentunut kokonainen kauppakeskus ja ensi kertaa hotellissa käyvän on haastava löytää sisäänkäyntiä.

Hotellin ikä näkyy myös hissien määrässä, joita hotellista on kokonaista yksi kappale. Hotellin käytävillä on lisäksi jännittäviä portaikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon painavan matkalaukun kanssa matkustaessa.

HuoneJyväshovin Standard Twin -huone on yllättävän tilava.
Varasimme Jyväshovista kahden hengen Standard Twin -huoneen. Huone on perustasoa, mutta huoneesta löytyy useita positiivisia yllätyksiä. Huone on varsin tilava: myös kylpyhuoneessa riittää tilaa yllättävän paljon.

Lisäksi sängyt ovat ylellisen leveitä, varmasti yli metrin levyisiä. Tyynyjä löytyy kahta eri kovuusvaihtoehtoa erilaisille nukkujille.

Standard Twin on varsin hyvin äänieristetty, eikä naapurihuoneista tai käytävältä kuulu juurikaan melua. Huoneessa on tumma parkettilattia, joka sen sijaan pitää melua. Naapurihuoneen asukkaan korkokenkien kopina parkettia vasten kuuluu hyvin.

Äänieristys ei koske myöskään huoneen ikkunoita. Osasta hotellihuoneista on näkymät kävelykadulle päin. Kaikki kadun äänet kuuluvat hyvin myös yöaikaan, esimerkiksi samassa rakennuksessa toimiva yökerho Bran äänet kuuluvat varsin hyvin huoneisiin.

Herkän nukkujan kannattaa siksi huonevarauksen yhteydessä toivoa huonetta, josta on mieluummin näkymät hotellin sisäpihalle. Nukkujaa häiritsee myös verhotankojen suunnittelu. Omassa huoneessamme pimennysverhot olisivat riittäneet koko ikkunalle, mutta katon rakenne esti verhojen vetämisen koko ikkunan eteen. Näin valo paistoi sälekaihtimista huolimatta myös yöaikaan sisälle.

Aamupala


Jyväshovin aamupala tarjoillaan espanjalaisessa ravintola Torerossa. Aamupala on hotellien perustasoa ja aamupalapöydästä löytyykin kaikki tarpeellinen. Pöydästä löytyy esimerkiksi kattava valikoima leikkeleitä, leipiä, myslejä, muroja, jogurttia, puuroa, lämpimiä ruokia ja juomia.

Aamupalan erikoisuus on karjalanpiirakan tapaiset piirakat, joissa täytteenä on ilmeisesti porkkanaa. Herää kuitenkin väistämättä kysymys, mitä piirakat tekevät keskisuomalaisen hotellin aamupalapöydässä. Piirakat kuuluvat perinteisesti Itä-Suomen erikoisuuksiin.

Muuta


Jyväshovi on hyvä vaihtoehto Jyväskylässä matkailevalle, jos on liikkeellä ilman omaa autoa. Kaikki palvelut ovat lyhyen kävelymatkan päässä, joten autolle ei ole juuri tarvetta. Sen sijaan, jos arvostaa hyviä yöunia ja yöpyy hotellissa keskiviikon ja sunnuntain välillä, kannattaa harkita muita Jyväkylän hotelleja. Yökerho Bra aukeaa vasta keskiviikkoiltana, joten alkuviikon yöt ovat varsin rauhallisia.


Original Sokos Hotel Jyväshovi
Kauppakatu 35
40100 Jyväskylä

Lisätietoja: www.sokoshotels.fi/fi/jyvaskyla/sokos-hotel-jyvashovi

Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 19-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :