Maailmanlopun revyy on kukkuroillaan Putous-tähtiä – Tanhupallokin vilahtaa show'ssa


Suomalaiset merkkinaiset ottavat maailmanlopun vastaan. Mukana menossa on myös Lumikki. Kuva: Tom Röllich, Suomen Komediateatteri.

Tanssia, iskeviä sketsejä ja huikea soolo Kiti Kokkoselta. Kaikkea tätä ja paljon muuta on luvassa parin tunnin verran Suomen Komediateatterin Maailmanlopun revyyssä.

Revyyn ytimessä on ajatus siitä, että maailmanloppu lähestyy. Ihmiskunta elää kuin viimeistä päivää, eikä järjettömälle menolle näy loppua.

Show’ssa käsitellään huumorinpilke silmäkulmassa monia vakavia asioita. Sote, ilmastonmuutos ja saastuttaminen ovat pinnalla.

Saatanakin pitkine häntineen ilmestyy lavalle avittamaan revyyn kirjoittajaa ja esittää samalla dramaattisen laulun. Saatanan lisäksi lavalla piipahtaa joukko muita kuuluisia henkilöhahmoja Tarja Halosesta Marja-Liisa Kirvesniemeen ja Tove Janssonista Minna Canthiin. Vieraileepa Lumikkikin lavalla.

Kyseessä on siis huumoripläjäys kaikilla mausteilla. Show’ta on ollut käsikirjoittamassa kahdeksan komedian ammattilaista muun muassa Joonas Nordman, Pirjo Heikkilä ja Anna Dahlman, joka on myös ohjannut show’n.


Tanhupallo olisi ollut kiva nähdä livenäSaatana (Riku Nieminen) avittaa revyyn kirjoittajaa. Kuva: Tom Röllich, Suomen Komediateatteri.

Yksi mainioimmista kohtauksista on Kiti Kokkosen uudelleen sanoittama Loreenin Euphoria. Uudessa kappaleessa lauletaankin mun fobioista ja bakteereista.

Yllätyin siitä, miten hyvin Kokkonen osaa laulaa. Olen viimeksi nähnyt hänet lapsen äänellä laulavana Tanhupallona, joten lauluäänessä on suuri ero. Kokkosen kappale on epäilemättä illan paras soolo!

Ja on kiva nähdä myös Tanhupallo karvamatoineen, vaikkakin vain videolta. Hän miettii maailmanloppua samoin kuin muut haastatellut julkkikset. Ihastuin viime Putous-kaudella Tanhupalloon niin, että olisin kernaasti halunnut nähdä hänet ihan livenä lavalla.

Hauskoja sketsejä saadaan aikaan myös ulkomaan matkailusta. Krisse Salmisen esittämä matkaopas johdattaa turistit ihailemaan maailman kauneinta maisemaa. Sitä ei tosin edes näy, sillä savusumu on peittänyt sen.

Sen jälkeen on vuorossa uintia seudun puhtaimmassa vesistössä. Sieltä turistit saavat ”saaliksi” muovijätettä.


Glitteriä riittääYhdessä sketsissä päädytään mafiaperheeseen. Yksi jäsenistä tahtoisi erota mafiasta, mutta erominen ei olekaan kovin helppoa. Kuva: Tom Röllich, Suomen Komediateatteri.

Show’ssa on viisi tunnettua näyttelijää ja yksi hieman muita tuntemattomampi. Asetelma on kuin Putouksessa konsanaan. Koko kansa tuntee Kiti Kokkosen, Niina Lahtisen, Riku Niemisen ja Krisse Salmisen. Tampereen teatterikatsojille myös Antti Lang on tuttu.

Minulle uusi tuttavuus on tanssija-näyttelijä Markku Haussila. Hänen naisroolinsa muun muassa Lumikkina ovat hervottoman hauskoja.

Kapellimestari Katja Lappi bändeineen soittaa menevää musiikkia. Moni tuntee Lapin television Siskonpeti- ja Putous-ohjelmista.

Viisihenkinen bändi pysyy pääsääntöisesti taka-alalla. Muusikko Sami Kurppa tekee kuitenkin poikkeuksen, sillä hän esittää hienon soolon klarinetilla.

Maailmanlopun revyy on Suomen Komediateatterille iso satsaus. Teatteri on saanut kotinäyttämökseen suuren Peacock-teatterin, jossa on yli 900 paikkaa.

Tämä näytelmä osoittaa, että Komediateatterin satsaus on kannattanut. Tässä show’ssa kaikki toimii: lavastus on näyttävää, puvustus on mielikuvitusrikasta ja glitteriä riittää.

Show vetää täyden katsomollisen kivasti mukaansa. Nähdäänkö ensi syksynä jälleen uusi revyy uusin ideoin samaan tapaan kuin Uusi Iloinen Teatteri esittää oman revyynsä joka kevät?


Suomen Komediateatteri
Tivolikuja 1
00510 HelsinkiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :