Wau, mitä silmänruokaa! – Lahden Nunnissa ja konnissa on glitteriä ja hohtoa kerrakseen


Nunnia ja konnia -musikaalin parasta antia ovat näyttävät yhteislaulut ja -tanssit. Kuva: Aki Loponen.

Fantastista laulua, upeita nunnien laulu- ja tanssiesityksiä, diskopallo ja paavi! Kaikkea tätä ja paljon muuta on Lahden Kaupunginteatterin iloisen vauhdikas musikaali Nunnia ja konnia.

Kyseinen näytelmähän on tunnettu elokuvana, jonka päärooleissa esiintyivät karismaattiset Whoopi Goldberg ja abbedissana iki-ihana Maggie Smith.

Kauaksi elokuvan hurmoksesta ei jäädä Lahdessakaan, sillä sen verran säihkettä heidän versiostaan löytyy. Puhumattakaan useista kauniista sooloesityksistä ja tyylikkäistä nunnien tanssiesityksistä.

Musikaalin pääosassa Deloris van Cartierina loistaa laulaja-näyttelijä Ushma Karnani. Hän on kaikkea, mitä rooliin vaaditaan: kaunisääninen, taitava tanssija, pirteä, vauhdikas ja räiskyvä.

Sisaruus ja sen tärkeyden merkitys selviää Delorikselle näytelmän loppupuolella. Ushmalta löytyy myös sitä tarvittavaa herkkyyttä näyttääkseen sisarillisuuden tärkeyden.


Deloris näkee poikaystävänsä murhaavan miehenDeloris (Ushma Karnani) saa lahjan poikaystävältään, rikollisjengin pomolta. Kuva: Aki Loponen.

Musikaalin tarina lie jokaiselle tuttu. Deloris van Cartier on tyttö, joka pyrkii huipulle laulajana. Valitettavasti hän on eksynyt vähän huonoon seuraan. Hänen poikaystävänsä on rikollisporukan pomo, ukkomies Curtis.

Deloris näkee vahingossa poikaystävänsä ampuvan miehen kuoliaaksi poliisin vasikkana. Tyttö menee kertomaan poliisille tapahtuneesta ja he päättävät piilottaa Deloriksen luostariin tärkeänä todistajana.

Deloris on vauhdikas katujen kasvatti, jonka vuoksi hän suorasukaisudellaan ja räväkkyydellään hämmentää ja sotkee luostarin hiljaiseloa.

Nunnakuorolle hän pistää vauhtia vaihtamalla kuoron musiikin vauhdikkaaksi. Nyt ei lauleta enää Bachia hartaasti pönöttäen paikoillaan, vaan helmat heiluen energisellä tahdilla.

Kirkkoon tulee kuulijoita pilvin pimein ja rahapulassa oleva luostari saa kolehtia niin, että luostarin myyntiuhka selätetään.

Pahaksi onneksi lehdistö ja televisio innostuvat luostarin svengaavasta tyylistä, ja Deloris pääsee uutiisiin, josta rikollisjengi löytää hänet. Rikolliset ovat tulossa luostariin ja kuulemma myös paavikin.


Konnille kyytiä patongillaPatongista tulee sopiva lyöntiväline nunnan käteen. Kuva: Aki Loponen.

Nunnien sisarlaumassa on monta kaunisäänistä laulajaa, kuten The Sound of Music -musikaalin pääroolissa loistanut Anni Kajos. Lisäksi haluan mainita Teemu Palosaaren soolo-osuudet poliisina. Vaatteiden repimiskappale on rautainen show!

Abbedissan (Satu Säävälä / Sanna Heiskanen) esittämä Muurit rauhaa suo -kappale on todella kaunis.

Musikaalin puvustus ja lavastus ovat huikeat, välillä ollaan kuin Broadway-show’ssa. Luostarinseinät ja lasimaalaukset ovat todella kauniit.

Loppukohtaus Laulaa saa -kappaleineen on illan hohtavin: nunnien kullalta kimaltavat asut, Deloriksen plyymit ja kohokohtana valtaisa diskopallo. Wau, mitä silmänruokaa! Glitteriä ja hohtoa kerrakseen!

Illan hupaisin kohtaus on baarissa, minne kolme nunnaa karkaavat luostarista. Asiakkaana oleva transvestiitti tinttaa kolme rikollista jukeboksiin ja kuinka ollakaan jukeboksista alkaa aina soimaan teemaan sopiva musiikki, kuten It’s raining men, hallelujah.

Paljon, paljon musiikkia, upeat musikaalinumerot, mahtavia asuja, paljon glitteriä ja kimallusta. Lahden Nunnia ja konnia on nautinnollista katsottavaa.


Lahden Kaupunginteatteri
Kirkkokatu 14
15140 LahtiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :