Kaksi miestä ja nainen saman katon alla – Kolmen kimppa on hyperryttävän hauska komedia


Avopari Pauli ja Sofia päätyvät kummaan pattitilanteeseen, kun Pauli kutsuu pariskunnan yhteiseen kotiin asumaan parhaan kaverinsa. Kuva: Tuomo Manninen.

Kolmen kimppa -näytelmä on suorastaan hyperryttävän hauska! Harvoin olen ollut katsomassa näytelmää, jossa katsomossa nauretaan näytelmän alusta loppuun saakka eli liki koko ajan.

Huumorinkukkaa käytetään näytelmässä koko ajan, sillä juoni on sopivasti sotkuinen ja yllätyksiä isketään katsojan eteen niin, ettei hekotukselta voi välttyä.

Lautaset ja lasit lentelevät rikki vinhassa vauhdissa ja kirjoja viskellään hyllystä yläkerrasta alas. Kiivasta sananvaihtoa ja raivokasta huutoa kuulemme tämän tästä.

Näytelmä menee eteenpäin kuin pikajuna, joka vain kiristää vauhtiaan näytelmän edetessä. Tuloksena on läkähdyttävän hauska esitys, josta nauttii koko kahden tunnin keston ajan.


Mies haluaa eron, muttei halua tehdä aloitettaElina Hietala näytteli viime syksynä Henrik Ibsenin Nukkekoti-näytelmän jatko-osassa. Nyt hänet nähdään komediassa Sofia-vaimon roolissa. Kuva: Tuomo Manninen.

Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa esitettävän näytelmän pääroolissa nähdään monista televisiorooleistaan tunnettu Jarkko Niemi. Hän näyttelee Paulia, joka on kyllästynyt vaimoonsa (Elina Hietala) asuttuaan tämän kanssa yhdessä noin neljä kuukautta.

Hän haluaa erota, mutta ei itse tahdo ottaa eroa puheeksi. Hän toivoo Sofia-vaimon olevan se, joka eron ottaa.

Pauli päättää, että paras keino eron saamiseksi on ottaa paras kaveri Martin (Olli Rahkonen) heille asumaan joksikin aikaa. Muutolle on keskittävä sopiva syy: Martinin äiti on kuulemma juuri kuollut traagisessa rekkaonnettomuudessa, eikä Martin pysty nyt olemaan yksin, vaan tarvitsee Paulin tukea suruunsa.

Martin on ensin vastahakoinen Paulin suunnitelmaa kohtaan, eikä osaa käyttäytyä Sofian edessä kuin äitinsä surevan kuuluisi. Pauli määrää, että Martinin tulee olla äreä ja kiukkuinen Sofiaa kohtaan, sotkea ja riehua ja jopa kaataa Sofian rakkaat kirjat.

Tilanne ei kuitenkaan etene niin kuin Pauli toivoisi. Sofia tuntuu hyväksyvän Martinilta kaiken. Alun positiivisen käyttäytymisen muuttuminen raivoamiseksi ei tunnu aiheuttavan Sofiassa mitään lähdön aikeitakaan.

Kaiken kukkuraksi Sofia ja Martin huomaavat kiinnostuvansa toisistaan. Siitä vasta Pauli ratkeaakin.


Martinista löytyy omaa tahtoaMartinia näyttelevän Olli Rahkosen (selällään sohvalla) on voinut nähdä aiemmin muun muassa Turun ja Seinäjoen teattereissa. Kuva: Tuomo Manninen.

Kaikki näytelmän kolme näyttelijää Jarkko Niemi, Elina Hietala ja Olli Rahkonen tuntuvat toimivan niin hyvänä tiiminä, että on vaikeaa kehua ketään erikseen.

Ihailen Jarkko Niemen äänenkäyttöä ja vahvaa ilmaisua sekä ilmeikkyyttä. Hän eläytyy loistavasti Paulin roolin varsin lyhytjänteisenä ja kehittymättömänä miehenä.

Olli Rahkonen tekee loistokkaan Martinin roolin. Ensin hän alistuu kilttinä hissukkana Paulin tahtoon, mutta hänestä löytyy lopulta omaakin tahtoa. Rahkoselta löytyy aivan herkullisia ilmeitä näytelmän varrella.

Elina Hietala Sofiana näyttelee upeasti ensin huijattua avovaimoa, jolta löytyy totuuden paljastuttua se oikea irtioton taito.

Kolmen kimppa tarjoaakin syksyn hupaisinta antia.


Helsingin Kaupunginteatteri
Studio Pasila
Ratamestarinkatu 5
00520 HelsinkiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :