Erika Vikman on varsinainen komedienne – Valkeakosken kesäteatteri paljastaa tangokuningattaren uuden puolen


Valkeakosken kesäteatterin päärooleissa loistavat Helsingin Kaupunginteatterin Kinky Bootsista tuttu Lauri Mikkola ja tangokuningatar Erika Vikman. Kuva: Daniel Paul.

Kaikki varmasti tuntevat edes osan Ilkka ”Danny” Lipsasen valtavasta tuotannosta. Valkeakosken Danny-musikaalissa kuullaan valtaisa määrä Dannyn biisejä.

Joukkoon mahtuu hänen suurimpia hittejään, mutta myös vähän tuntemattomampiakin kappaleita. Kaiken kaikkiaan menin laskuissa sekaisin, niin monta biisiä musikaalissa kuullaan!

Danny-musikaali kertoo Lipsasen urasta ja elämänvaiheista lapsuudesta aina Armi Aavikon kuolemaan asti. Uralta löytyy epävarmuutta tulevaisuudesta, menestystä, Kiinan reissua, naisia, avioliiton onnea lasten syntymisineen ja lopulta erokin.

Alkuvaikeuksien jälkeen Danny perusti oman tuotantoyhtiön, D-tuotannon, ja hän keskittyi oman esiintymisensä ohella auttamaan ja edistämään nuorten laulajien uraa. Muun muassa Kirka oli alun perin hänen tallissaan.

Musikaali kertoo senkin, miksi Danny ja Liisa Lipsanen erosivat vasta lasten tultua isommiksi, vaikka Liisa tiesi Armistakin.


On mahtavaa seurata Laurin uraaKinky Boots -musikaalissa Lauri Mikkola oli viehättävä drag queen. Nyt hän esiintyy miehisenä miehenä ilman paitaa. Kuva: Daniel Paul.

Musikaali esittää kattavan kokoelman Dannyn parhaimmistoa. Biisejä tulee biisien perään suorastaan hengästyttävällä vauhdilla.

Pääroolissa nähdään kolme eri esittäjää: Vilho Erävesi lapsena, Lauri Mikkola nuorena ja Ilkka Koivula vanhempana Dannyna.

Kumpikin aikuisista Dannyista laulaa upeasti, mutta hullaannun varsinkin Laurin suorastaan akrobaattiseen tanssitaitoon. Lavalla Lauri pyörittää tanssijoita miltei yhtä taidokkaasti kuin ammattitanssijat Janne Talasma ja Ansku Bergström.

On mahtavaa saada seurata Laurin nousevaa uraa. Jo Kinky Bootsin Lolana hän häikäisi katsojat ja jälleen Dannyn roolissa hän saa koko yleisön nousemaan seisomaan loppuaplodeissa. Tässä on mies, joka kuuluu suurille lavoille!


Orkesteri tuo laatua ja loistoaLiveorkesteri tuo aina näytelmään aivan toisenlaisen tunnelman kuin nauhalta tuleva musiikki. Kuvassa ovat muusikot Ali Ahmaniemi, Sampsa Rättäri, Teemu Broman ja Jimi Hautamäki. Kuva: Daniel Paul.

Roolitukset ovat kauttaaltaan huippuja. Tangokuningattarena tunnetuksi tullut Erika Vikman vetäisi Katri Helenana biisin Puhelinlangat laulaa aivan kuin lavalla olisi itse Katri.

Erikan komediennen kyvyt saavat myös loistaa tässä näytelmässä hienosti höpöttelevänä huonokuuloisena mummona. Saamme myös kuulla Erikan laulamana erittäin kauniin soolon. Tässä näytelmässä annetaan tangokuningattaren loistaa!

Ylen Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Susanna Laine esittää Valkeakoskella traagisen Armi Aavikon roolin laulaen niin kauniisti Ilkka Koivulan kanssa dueton Tahdon olla sulle hellä. Susanna onnistuu laulussaan todella loistavasti, hän on kuin ilmetty Armi.

Ammattitanssijat ja nelihenkinen orkesteri tuo loistoa ja laadukkuutta musikaaliin, kuten myös useat pukujen vaihdokset. Puvustuksessa ei ole totisesti säästelty: saamme ihailla toinen toistaan kauniimpia vaatteita varsinkin naisten yllä. Musikaalissa onkin runsaasti silmänruokaa.

Kaiken kaikkiaan Valkeakosken kesäteatteri tarjoaa nautinnollista katsottavaa Apian kansanpuistossa Mallasveden rannalla. Danny on näytelmänsä ansainnut!


Valkeakosken kesäteatteri
Pässinmäenkatu 30
37600 ValkeakoskiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :