Viikinkiravintola Harald Helsinki – uudistuneella listalla jäkälää ja skyriä

RavintolaHaraldin vahvuus piilee jälkiruuissa. Kuvassa on Haraldin tervainen, jossa on tervajäätelön lisänä lakka-omenahilloa, mustikkakastiketta ja kanelikierrekeksiä.

Tutustuimme kesällä Oulun Viikinravintola Haraldiin ja ihastuimme. Ravintolassa pääsi herkuttelemaan suurilta kilviltä menneiden aikojen tapaan. Parasta oli kaiken lisäksi, että raaka-aineet ja maut olivat pääasiassa puhtaita suomalaisia.

Silloin vannoimme, että palaamme jälleen Haraldiin. Nyt tuli paluun aika.

Tällä kertaa kokeilimme viikinkiravintoloista nuorimman: Helsingin. Pääkaupungin asukkaat ovat saaneet nauttia viikinkiherkuista vasta kolme vuotta.

Harald päivitti ruokalistansa syyskuun alussa entistä enemmän islantiteemaiseksi. Uusiin ruokalajeihin on lisätty esimerkiksi rahkaa muistuttavaa skyriä ja islanninjäkälää.

Oulusta eroten Helsingissä kiivetään portaita ylös, eikä alas. Ravintola sijaitsee kävelymatkan päässä rautatieasemalta Citykäytävän toisessa kerroksessa.

Ravintola on valoisa ja lounasaikaan vilkas. Tilaa kuitenkin riittää hyvin ja palvelu on henkilökohtaista.

LounasTestasimme lounaalla lihapullia, jotka olivat herkullisia ja vaikuttivat paikan päällä tehdyiltä.

Testasimme Helsingin Haraldin lounasta kolmen bloggaajan voimin. Haraldissa salaatit, alkukeiton ja juomat voi ottaa itse tarjoilupöytänä toimivasta viikinkiveneestä. Sen sijaan pääruoka tuodaan pöytään annoksena.

Päivittäin vaihtoehtoja pääruoaksi on kaksi. Testikäynnillämme pääruoaksi saattoi valita lihapullat tai punajuuripihvit.

Lihapullat tarjoiltiin herkullisen marjakastin, mustikka-sipulihillokkeen ja pottuvoin kera. Punajuuripihvien viereen oli puolestaan ideoitu pariloitua isoäidin juustoa ja metsäsienikastia.

Perinteisen ruskeakastikkeen puuttuminen lihapullista oli positiivinen yllätys: rajojen rikkominen on suotavaa. Hivenen kirpeä marjakasti toi mukavasti aromia lihapullien rinnalle.

Lounaan päälle valitsimme à la carte -listalta vielä jälkiruuat lounaan päälle. Jo Oulun Haraldissa huomasimme, että viikinkiravintolan parhaita paloja on juuri jälkiruuat.

Seurueemme valitsi Haraldin uudistuneelta listalta tervajäätelöannoksen, räiskäleitä ja marjaisaa raakakakkua. Kaikki valintamme olivat hyvin onnistuneita ja suussa sulavia.

Erityisen yllättävä oli islanninjäkälällä, paahdetulla sokerilla ja pähkinöillä maustettu jäätelöpallo, joka löytyi räiskäleiden kaverina. Islanninjäkälä on nimensä mukaisesti syötäväksi kelpaava jäkälä.

Meille jäkälän syöminen oli aivan uusi tuttavuus. Jäkälä ei tosin sanottavasti erottunut jäätelön muiden makujen seasta.


Helsingin Harald on koristeltu esimerkiksi viikinkiteemaan sopivin kilvin ja kypäröin.


MuutaHarald sijaitsee Helsingissä aivan ydinkeskustassa Citykäytävän toisessa kerroksessa.

Helsingin Harald veti hyvin vertoja Oulun viikinkiravintolalle. Oulun tapaan Helsingin ravintola on koristeltu teemaan sopivasti historiallisilla maalauksilla ja muulla rekvisiitalla. Syöjää ilahduttavat esimerkiksi täytetty hirvenpää ja pöllö.

Ravintolan viikinkiteema välittyy hyvin myös pikaisella lounaskäynnillä. Myöskään henkilökunta ei ole luopunut viinkirooleistaan lounaan aikana.

Helsingin Harald vahvistaa entisestään Oulun luomaa mielikuvaa: Haraldin vahvuudet piilevät etenkin jälkiruuissa, laadukkaissa raaka-aineissa ja harkituissa mauissa.


Viikinkiravintola Harald Helsinki
Aleksanterinkatu 21
Citykäytävä 2. kerros
00100 HelsinkiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 19-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :