Kissakahvila Helsinki – downsiftaajan unelmapaikka

21.9.2015 16.17 , , , 0 kommenttia

KahvilaHelsingin kissakahvilan sisustus on vaalea ja pelkistetty.

Suomen toinen kissakahvila aukesi viime kesänä Helsingin Kamppiin. Kahvila sijaitsee keskeisellä paikalla parin sadan metrin päässä Kampin metroasemalta.

Kahvila on sisustukseltaan pelkistetty ja kooltaan pieni: asiakaspaikkoja riittää noin kahdellekymmenelle. Kahvilan pääväri on valkoinen ja sisustuksessa on suosittu kierrätysmateriaaleja.

Toki kahvilan sisustus ei ole pääasia, kun on kyse kissakahvilasta. Pääroolissa ovat ehdottomasti kissat.

Helsingin kahvilasta kissoja löytyy kuusi kappaletta, joista valtaosa on pentuja. Kahvilassa voi kohdata esimerkiksi hurmaavan Tyylilyylin, Helmiinan, Villen ja Kallen.

Pennut ovat luonteeltaan vilkkaita ja siksi tarkan kuvan ottaminen kissoista on haastavaa. Toisaalta myös rapsutus on vaikeaa kissojen poukkoillessa sinne tänne.


Tampereen kissakahvilasta eroten Helsingissä suurin osa kissoista on pentuja.

HerkutKahvilan ruokalistalta löytyy esimerkiksi Tyylilyylin mansikkatuulihattu.

Testasimme Kissakahvila Helsingin herkkuja kahden bloggaajan voimin. Kahvilan listalta löytyy esimerkiksi mutakakkua, lohileivosta ja juustokakkua.

Valitsimme listalta Tyylilyylin mansikkatuulihatun (3,80 euroa) ja voisilmäpulla cat’s eyen (2 euroa). Juomiksi otimme omenatuoremehun (2,40 euroa) ja kaakaon (2,80 euroa).

Kahvilan herkut sulavat suussa, mutta annokset ovat harmittavan pieniä. Kahvilan herkut ovat myös varsin kalliita.

Kannattaa huomioida, että herkkujen lisäksi kaikki kahvilan asiakkaat maksavat myös kissanhoitomaksun (5 euroa).

Helsingin Kissakahvila ei ole kiireisen ihmisen kahvila. Tunnelma on leppoisa, eikä kenelläkään tunnu olevan kiire mihinkään.

Tunnelma on tarttunut myös henkilökuntaan, sillä ruokalistaa ja herkkuja saa odotella hyvän aikaa. Naapuripöydän asiakkaan tarjoilijat unohtivat täysin: kukaan ei tullut koskaan ottamaan ylös hänen tilaustaan.

MuutaKahvilan ainoa aikuinen kissa Pete nauttii päiväunistaan kiipeilytelineellä.

Helsingin Kissakahvilaan ei kannata suunnata kahvilan herkkujen vuoksi, vaan nimenomaan kissojen takia.

Alle 7-vuotiaille kahvila ei kuitenkaan sovi, sillä yrittäjä on asettanut kouluiän kahvilaan pääsyn edellytykseksi. Ikäraja on ehdoton, eikä jousta edes yksittäistapauksissa.


Kissakahvila Helsinki
Fredrikinkatu 55
00100 HelsinkiBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 19-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :