Kouvolan komediassa nauretaan ulkomaalaisille ja meille itsellemme – Näytelmästä ei voi kuin tulla hyvälle tuulelle


Veeraa (Annina Rubinstein) ei huvita puhua vierailulla poikaystävänsä tuttavapariskunnan luona. Se käynnistää joukon absurdeja käänteitä, kuten "hanistanilaisen" polkan tanssimisen. Kuva: TAVATON media.

Kouvolan Teatteri komediassa Vaimoni on toista maata pääsee nauramaan maahanmuuttajiin ja suomalaisiin liittyville stereotypioille. Näytelmässä Helena (Ulla Virtanen) ja Janne (Panu Poutanen) ovat pian avioituva nuoripari, joka odottaa kylään vieraita.

Kylään on tulossa Jannen entinen opiskelukaveri Risto (Juha Hippi) ja tämän tyttöystävä Veera (Annina Rubinstein). Veeraa ei kumpikaan ole aiemmin nähnyt, eikä Helena tunne Ristoakaan.

Pusutteleva ja kuherteleva nuoripari on hitusen jännittynyt vieraista. Vieraat ovat ilmoittaneet tulevansa myöhässä liikenneruuhkan vuoksi.

Tosiasiassa myöhästyminen johtuu Veerasta, joka on tullut myöhässä ja äkeänä Riston luokse. Veera murjottaa kylään mennessä, eikä puhu mitään Helenalle ja Jannelle. Tästä syystä he päättelevät Veeran olevan maahanmuuttaja ja osaavan niin huonosti suomea, että on mielummin hiljaa.

Tämän päätelmän johdosta he puhuvatkin todella selkeästi suomea kovalla äänellä Veeralle ja yrittävät solkata sekaan myös vähän englantia.


Veera solkkaa siansaksaaTuttavapariskunta uskoo niin vahvasti, että Veera on ulkomaalainen, etteivät he ymmärrä vedätystä. Kuva: TAVATON media.

Veera lyö lisää löylyä ja alkaa puhumaan siansaksaa isäntäväelle Riston estelyistä huolimatta. Näin Helena ja Janne saavat kuulla Veeran olevan Hanistanista kotoisin.

Isäntäväki keksii todella mielikuvitusrikkaasti Veeran olevan pakolainen ja eipä aikaakaan, kun he lahjoittavat Veeralle kaikenlaista tavaraa Hanistanin kurjuudessa eläville. Mukaan pakataan huopaa, pupupuseroa, käkikelloa ja Veeran osoittaessa Helenan mummilta saamaa taulua sekin lähtee pienen nikottelun jälkeen mukaan.

Lumisadepallosta tulee jo isompi riita. Sen on Janne ostanut Helenalle joko K-citymarketista tai Prismasta. Ostopaikasta tulee ihan riita Helenan ja Jannen välillä.

Veeralla on hauskaa ja hän lyö Riston kanssa vetoa, että saa pallon itselleen. Risto lupailee mennä Veeran kanssa naimisiin, jos Veera saa pallon.


Hupaisia käännöksiä ja ilkikurisia sutkautuksiaUlkomaalaisen vieraan kanssa on tietenkin otettava yhteiskuva. Kuva: TAVATON media.

Näytelmä on hassunhauska ja se sisältää hupaisia käännöksiä ja ilkikurisia sutkautuksia. Sen käänteet ovat nopeita ja vauhdikkaita.

Abban musiikin tahdissa mennään välillä varsin lennokkaasti. ”Hanistalainen” polkka on iloittelua parhaimmillaan. Tästä näytelmästä ei voi kuin tulla hyvälle tuulelle!

Annina Rubinstein loistaa Veerana: vauhdikkaana, temperamenttisena ja ilkikurisenakin vedättäjänä. Anninan laulu- ja tanssitaidot saavat näytelmässä mukavan ison roolin. Niissä hän on loistava.

Panu Poutanen Jannena esittää myös mukavia muuveja tanssiessaan pupupaidassaan. Hänen vaimonsa roolissa Ulla Virtanen on ihanan höpsöttelevä ja rakastunut tuleva vaimo, jonka selfien otot Jannen kanssa ja jatkuva tekstiviestittely huvittavat. Tämä on niin tästä päivästä karrikoidusti!

Juha Hippi Ristona on aluksi hauskan jäyhä, mutta lopulta sulaa hienosti Veeran huijaukseen mukaan ja itsekin jo solkottaa sujuvasti ”hanistanin” kieltä.

Abban musiikki vetää mukaansa. Se istuu ihmeen hyvin tähän bulevardikomediaan.


Kouvolan Teatteri
Salpausselänkatu 38
45100 KouvolaBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :