Lappeenrannan kesäteatterissa saa ihailla montaa hienoa musikaalinumeroa – ”Kaunista Veeraa me katseltiin...”


Jussi Lampi, Sinikka Sokka ja Suomen tunnetuimmat tanssijat. Mitä muuta katsoja voi enää toivoa kesäteatterilta? Kuva: Mirkku Merimaa.

Kaunis Veera -näytelmällä on lähes 70 vuotta ikää, mutta hyvin se vielä toimii. Uusi Iloinen Teatteri esittää Lappeenrannan kesäteatterissa tänä kesänä näytelmää, jonka juoni perustuu 1950-luvulta peräisin olevaan suomalaiseen elokuvaan. Se on siirretty lähes sellaisenaan teatterilavalle.

Näytelmän juonen jännite syntyy romanien ja kantasuomalaisten välisistä kahnauksista. Tarinaa sekoittavat entisestään venäläiset, sillä tapahtumat sijoittuvat Venäjän vallan vuosiin.

Juoni kertoo nuoresta upseerista Rikhardista (Konsta Reuter), joka kesätyönään pääsee töihin konemieheksi Prinsessa Armada -höyrylaivalle. Rikhardin isä Holmi haluaa Rikhardin naimisiin rikkaan venäläisen ruhtinattaren Tolkin kanssa.

Toinen keskeinen hahmo juonessa on romanityttö Veera (Sofia Arasola), jonka vanhemmat Daaria (Sinikka Sokka) ja Salomo (Jussi Lampi) haluavat naimisiin romanikuninkaan kanssa. Veera ei kuitenkaan välitä vanhasta sulhaskandidaatista. Hän karkaa kahvinkeittäjäksi Prinsessa Armadaan.

Aluksella työskennellessään Veera ja Rikhard löytävät toisensa ja ihastuvat. Kilpakosijoita kuitenkin riittää poliisimiehestä romanisoturi Zingaliin. Oman osuutensa tarinaan tuo myös epämääräinen muukalainen (Sami Helenius).


Vaskipuhallintrio pääsee oikeuksiinsaMusikaalin pääroolissa nähdään Salatut elämät -sarjasta tunnetuksi tullut Sofia Arasola. Häntä tanssittaa Konsta Reuter. Kuva: Mirkku Merimaa.

Lappeenrannan Kaunis Veera sisältää upealta näyttäviä musikaalinumeroita, joissa lauletaan ja tanssitaan. Jean S. -yhtyeen kahdeksanmiehinen kesäteatteriversio soittaa mahtavia sovituksia tunnetuista kappaleista.

Livebändi kesäteatterissa on aina luksusta, mutta Jean S. vie riman vielä tavallistakin korkeammalle. Miehille soittaminen on rutiinia. He saavat sen näyttämään helpolta ja hauskalta.

Musiikkinumeroina kuullaan mainiot sovitukset tutuista kappaleista. Niiden sanat on muutettu esityksen henkeen sopiviksi. Mieleeni jäi muun muassa Lauri Tähkän Morsian, Juha Tapion Tykkään susta niin että halkeen ja Chisun Miehistä viis!

Jean S.:n sovituksissa tuntuu korostuvan edukseen etenkin vaskipuhallintrio, jonka soitto sopii täydellisesti kappaleiden taustalle.


Näytelmä saa arvoisensa suosionosoituksetLappeenrannassa on satsattu erityisesti puvustukseen. Venäläistä ruhtinatarta näyttelevän Sanna Kemppaisen asu kimaltelee paljeteista. Kuva: Mirkku Merimaa.

Esityksestä on kehuttava erityisesti Sinikka Sokan ja Jussi Lammen erinomaista näyttelijäntyötä. He eivät esittelyjä kaipaa, sillä suomalaiset tuntevat heidät lukuisista rooleistaan televisiossa ja teatterilavalla.

Sokka näyttelee mainiosti eläytyen ja uskottavaa murretta käyttäen romaniäiti Daariaa. Hän laulaa useita kappaleita vahvalla lauluäänellään, mikä kuulostaa hyvän yhtyeen säestyksellä mahtavalta. Lampi puolestaan hoitaa mallikkaasti romani-isä Salomon roolin veistellen huumoria romaneihin liitetyistä ennakkoluuloista.

Tanssijoista loistavat etenkin Sami ja Jutta Helenius, jotka suurin osa suomalaisista muistaa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tanssinopettajina. Sami ei kuitenkaan päästä itseään helpolla, vaan kokeilee lahjojaan myös näyttelijänä. Hän totisesti yllättää yleisön positiivisesti.

Näytelmä saa arvoisensa suosionosoitukset, kun ensi-illan päätteeksi yleisö nousee osoittamaan suosiotaan seisaaltaan. Kaunis Veera on hyvin onnistunut musikaalinäytelmä, joka on kuin valettu kesäteatterin ulkolavalle.

Kesäinen Lappeenrannan linnoitusalue tarjoaa mainion miljöön kesäteatterilavalle ja katsomolle. Katsomo ja lava on katettu isoilla katoksilla, joten esityksestä pystyy nauttimaan säästä riippumatta.


Uusi Iloinen Teatteri
Lappeenrannan kesäteatteri
Kristiinankatu 2b
53100 LappeenrantaBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Jäbä. Hän on parikymppinen opiskelija, joka pitää hyvän musiikin kuuntelusta ja urheilusta.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :