Firapelissä saa herkutella laadukkaalla lähiruualla

25.6.2017 12.07 , , , 0 kommenttiaFirapeli tarjoaa lounaalla lähiruokaa. Kattauksessa näkyy persoonallisuus: kaikki posliinikulhot ovat hieman erilaisia.

Salon eteläpuolella pienessä Ylönkylässä on todellinen helmi. Kahvila-ravintola Firapeli tarjoilee herkullista ja kohtuuhintaista lähiruokaa.

Helmeä ei ole kuitenkaan ihan helppo löytää. Firapeli sijaitsee Perniön, Kemiön ja Särkisalon risteyksessä. Kun perille pääsee, on löydettävä vielä oikea ovi.

Ravintola muistuttaa paljon mummolaa. Palvelu on lämmintä ja henkilökohtaista. Punaisessa puutalossa on myös mummolan tavoin monta pientä yksityiskohtaa. Tarjoilupöytänä toimivat vanhat puiset lipastot ja yläkerran ruokapöydät ovat puolestaan kaikki erilaisia.

Kesäaikaan ravintolassa on tarjolla arkisin lounas ja viikonloppuisin brunssi. Ruokaa voi nauttia valoisalla ullakolla tai lämpimällä säällä myös ulkona terassilla.

Firapelin raaka-aineista monet tulevat lähialueelta. Ravintola hyödyntää myös villiruokaa ja sesongin kasviksia.


Alkukesä haaste lähiruualle
Yläkerran ruokapöydät ovat kaikki erilaisia. Ruokailija voi istahtaa vaikkapa sohvalle kukkatyynyjen päälle.

Juhannusviikolla lounaalla tarjolla oli makuja maailmalta. Alkuruokana oli mausteinen tomaatti-vuohenjuustokeitto ja lämpimänä ruokana kampelarullat valkoviini-tillikastikkeessa.

Kesän alku on epäilemättä haastavaa aikaa lähiruuan kannalta. Kotimaasta ei vielä saa kovinkaan paljon tuoreita kasviksia ja niiden hinnat ovat korkeita.

Firapelissä ongelma on kuitenkin ratkaistu näppärästi. Porkkanat, parsakaalit ja pavut maistuvat marinoituina. Kurkku on puolestaan saanut kaverikseen raikasta raejuustoa. Salaattipöydästä löytyy myös kesäistä vihersalaattia, puolikkaita kananmunia ja broiler-perunasalaattia. Viime satokauden perunatkin maistuvat herkullisilta paistettuina.

Ruoka on maittavaa ja salaatit maistuvat erityisen raikkaille. Lounaan kruunaavat korvapuustit kahvin kanssa. Pullat ovat selvästi itse tehtyjä. Maku on aito: sokeria ja kanelia on kerrankin riittävästi.


Ruuassa näkyy tekijän kädenjälkiRavintola löytyy talosta, joka on maalattu perinteiseen tapaan punaiseksi ja valkoiseksi.

Firapelin rinnalla samasta pihapiiristä löytyy myös vuokramökkejä, majoitushuoneita ja caravan-alue. Ravintolan vieressä on myös juhlatila, jossa järjestetään tansseja ja keikkoja. Kyse on siis varsinaisesta monitoimikeskuksesta.

Jälkeen päin jäi mietityttämään vain ravintolan nimi. Mitä firapeli mahtaa tarkoittaa? Sana tulee suomenruotsin sanasta firabel, jolla on monta merkitystä. Firabel tarkoittaa aattoa tai aikaa, jolloin työt loppuvat.

Firapelissä käynti onkin juhla arjen keskellä. Ravintolassa tuntuu siltä kuin menisi syömään ystävän luo. Ruuassa näkyy tekijän kädenjälki. Pullatkaan eivät ole kaikki samankokoisia, vaan jokainen on uniikki.


Kahvila-ravintola Firapeli
Särkisalontie 2
25610 Ylönkylä, PerniöBlogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 21-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :