Ravintola Sarastrossa kaupunkiluonto tulee lähelle

5.7.2016 19.30 , , , 0 kommenttia


Sarastrossa tuntuu aivan siltä kuin söisi kartanopuistossa. Pöydän vierestä alkaa puutarha.

Savonlinna on tunnettu Olavinlinnan ja oopperajuhlien lisäksi hyvästä ruuastaan. Nämä kaikki kolme yhdistyvät kesäravintola Sarastrossa, joka sijaitsee parin sadan metrin päässä linnasta.

Ravintola on sijoitettu rauhalliselle sisäpihalle kauniille puutaloalueelle. Sarastrolla ei ole pöytiä sisätiloissa, vaan kaikki ruuat tarjoillaan terassipöydille vehreään puutarhaan.

Suomen kesäsää on vaihteleva. Ravintolan katokset ja lämmittimet suojaavat pahimmalta tuulelta ja sateelta, mutta sadepäivinä ravintola sulkee ovensa tavallista aiemmin.

Sarastro on tyyliltään yllättävä yhdistelmä kotimaisia ja kansainvälisiä makuja. Ruokalistalta löytyy perinteiset paistetut muikut muusilla ja Lapin makuja edustava pariloitu poronvasan maksa.

Kansainvälisiä herkkuja edustavat italialaistyyppinen pestopasta, ranskalainen tournedos ja amerikkalainen puolen kilon annos ribsejä.

Yhdistelmä on oivaltava: Saimaan rannalla muikut on pakollinen valinta. Eksoottisemmat ruokalajit houkuttelevat puolestaan kokeilunhaluisia matkailijoita.


Kotimaiset maut testissäPaistettu poronvasan maksa edustaa ravintolan kotimaista erikoisuutta.

Ruokailimme Sarastrossa kolmen bloggaajan voimin. Vierailupäiväksi sattui kolea vesitihkuinen ilma. Onneksi ravintolassa oli varauduttu kylmään keliin ja tarjolla oli fleecepeittoja, joihin kääriytyä.

Päädyimme testaamaan ravintolan kotimaisia makuja. Varsin selvä valinta oli päivän kala eli kuha varhaisperunoilla ja valkoviinikastikkeella sekä muikut perunamuusilla ja tilli-voikastikkeella.

Myöskään pariloitua poronvasan maksaa perunamuusilla ja pekoni-punaviinikastikkeella ei sopinut ohittaa.

Pääruokien maut ovat pehmeitä ja maut herkullisia. Erityisesti poronvasan maksa vie kielen mennessään.

Poron maksassa on sama alkukantainen maku kuin poronlihassakin. Maksaruuat toki jakavat ihmisten mielipiteitä, mutta tästä ruuasta ei voi olla pitämättä!

Jälkiruuiksi herkuttelimme artesaanijäätelöillä, kolmen suklaan kakulla ja panna cottalla. Kaikki kolme valintaa osuivat nappiin.

Itse tehdyiltä maistuvat jäätelöt veivät kielen mennessään. Samoin suklaakakku vadelmasorbetilla oli taivaallista, eikä panna cotta omenabrandykiilteelläkään ollut hullumpaa.


Kermainen panna cotta on koristeltu keskinmuruilla ja tuoreilla mansikoilla.


Avajaiset varma kesän merkkiPäivänvarjot suojaavat auringonpaahteelta. Lehtien takaa pilkottava katos puolestaan pahimmalta sateelta ja tuulelta.

Sarastrossa ruoka maistui hyvin. Ulkoilma lisää kummasti ruokahalua. Lämpimässä kesäilmassa sisällä tulee helposti tukala olo. Siksi ulkoilmaravintola toimii.

Sarastro on suhteellisen tuore tulokas Savonlinnassa. Ravintola avattiin nykymuotoisena neljä vuotta sitten.

Sen jälkeen ravintolan avautuminen on ollut takuuvarma kesän merkki. Toukokuun loppupuolella on juhlittu avajaisia ja elokuun puolessa välissä ovet ovat menneet kiinni.

Ravintolan ehdoton vahvuus on tunnelmassa. Harvassa ravintolassa pääsee seuraamaan esimerkiksi pikkulintujen elämää yhtä läheltä kuin Sarastrossa. Varpusten murujen etsintä on huvittavaa katsottavaa.


Street Bar & Restaurant Sarastro
Linnankatu 10
57130 Savonlinna

Lisätietoja: www.sarastro.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 20-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :