Silvoplee – Helsingin paras kasvisravintola

Tarjolla luomua ja lähiruokaaSilvopleen pöydät on koristeltu keväisesti tulppaaneilla.

Silvoplee ei turhaan kehu olevansa Helsingin paras kasvisruokaravintola. Se on varmasti myös Suomen paras. Ainakin ravintola nostaa riman todella korkealle.

Tavallisena lauantaina lounasaikaan ravintolassa riittää väkeä. Kävijöiden ikähaarukka vaihtelee parikuisesta yli 80-vuoteen asti.

Ravintolan suosion salaisuudet ovat sijainti ja ruoka. Silvoplee sijaitsee lähellä Hakaniemen toria keskellä Kallion kaupunginosaa. Kallio on tunnettu opiskelijoiden, taiteilijoiden ja kasvissyöjien alue.

Kalliossa on syöty luomu- ja lähiruokaa jo ennen kuin siitä tuli edes ruokatrendi. Silvopleen raaka-aineet ovat mahdollisimman pitkälti luomua, lähellä tuotettuja ja reilua kauppaa.

Ruuasta myös reilu puolet on elävää ravintoa. Se tarkoittaa, että ruokaa ei ole kuumennettu yli 40 lämpöasteeseen. Näin ruuassa säilyvät parhaiten ravintoaineet.


Salaatit hurmaavatRavintolan lukuisat salaatit vievät kielen mennessään. Esimerkiksi granaattiomenan siemenet sopivat yllättävän hyvin salaattiin.

Silvoplee osoittaa hyvin, että kasviksista voi taikoa monenlaisia herkkuja. Ravintolan lounaspöydästä löytyy noin kolmisenkymmentä eri ruokalajia.

Suurin valikoima löytyy erilaisia raikkaan makuisia salaatteja. Salaateista löytyy erilaisia kauden vihanneksia, ituja ja hedelmiä. Pöytään on myös katettu tuorepuuroja ja erilaisia kastikkeita.

Erityisen herkullinen yhdistelmä on esimerkiksi valkokaali rusinoiden ja manteleiden kera. Salaateissa on hyödynnetty raaka-aineita kekseliäästi erilaisia makuja yhdistellen.

Noutopöydän lämpimät ruuat ja keitto vaihtuvat päivittäin. Tarjolla on useampaa erilaista kasvisruokaa ja lisuketta.

Vieraillessamme ravintolassa ruokana on muun muassa herkullista tofu-kasvislaatikkoa. Lämpimien ruokien joukossa on tulisia ja mietoja makuja.

Ravintola todella hallitsee kasvisten käsittelyn: lämpimissä ruuissa kasvikset ovat kauttaaltaan kypsiä ja vaikuttavat tuoreilta.

Silvoplee valmistaa kaikki ruoat paikan päällä alusta alkaen. He eivät käytä eineksiä tai puolivalmisteita.


Mustikka-valkosuklaaleivos on pieni, mutta herkullinen.


Kilohinta kiinteää hintaa parempiSilvoplee sijaitsee Kallion kaupungiosassa Toisen linjan alkupäässä.

Silvoplee on todellinen helmi ravintolaksi. Perheemme paatuneinkin lihansyöjä myönsi, että ei jäänyt kaipaamaan lihaa.

Viimeistään jälkiruuaksi nauttimamme vegaaniset leivonnaiset kruunaavat aterian. Esimerkiksi leivonnainen mustaherukasta ja valkosuklaasta on aivan ihanaa.

Siinä mustaherukan kirpeys kohtaa makean valkosuklaan. Lopputulos on täydellinen.

Silvopleen noutopöydän hinnoittelu perustuu kilohintaan. Näin jokainen maksaa vain siitä, mitä syö.

Käytäntö on huomattavasti järkevämpi kuin kiinteä hinta. Annoksen saa halutessaan hyvinkin edullisesti.

Suosittelemme lämpimästi Silvopleetä. Tänne palaamme varmasti toistekin!


Kasvisravintola Silvoplee
Toinen linja 7
00530 Helsinki

Lisätietoja: silvoplee.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 19-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :