Ravintola Sunn päivitti jouluherkut 2010-luvulle

Jouluna ulos syömään
Sunnin joulumenun alkupaloista löytyi monenlaisia herkullisia salaatteja. Kattauksessa oli käytetty ovelasti vanhoja kirjoja.

Aiempina jouluina olemme valmistaneet jouluruuat pitkälti itse. Joulua edeltävät viikot ovat kuluneetkin pääasiassa keittiössä kauhan varressa. Tänä jouluna päätimme kokeilla erilaista vaihtoehtoa: entäpä jos juhlisimme joulua syömällä ulkona.

Melko moni ravintola sulkee ovensa jo aatonaattona. Niissä harvoissa auki olevissa ravintoloissa ei yleensä tarjoilla jouluruokaa.

Poikkeuksiakin tosin löytyy. Yksi Helsingissä jouluruokaa aattona tarjoilevista ravintoloista on aivan Senaatintorin laidalla Torikortteleissa sijaitseva Sunn.

Sunn on niin keskellä keskustaa kuin oikeastaan vain pääsee. Ravintolan ikkunoista voi ihailla tuomiokirkkoa ja jouluvaloin koristeltua Aleksanterinkatua.


Mielikuvituksellisia salaatteja
Pääruuan saattoi valita kolmesta vaihtoehdosta. Kuvassa on haukipullat ratteperunoiden ja punajuuren kera.

Ravintolan joulupöytä ei ollut aivan perinteisimmästä päästä. Esimerkiksi laatikot oli jätetty suosiolla ruokalistalta pois. Sen sijaan rosolli ja kinkku sentään löytyivät alkupaloista, mutta ne olivat kokeneet päivityksen 2010-luvulle.

Sunnin alkupalapöytä oli runsas: pöydästä löytyi monenlaista herkkua salaateista kaloihin ja makkaroihin. Salaattien makuyhdistelmissä oli käytetty mielikuvitusta.

Erityisen herkullista oli speltti-leipäjuustosalaatti hilla-dressingillä ja kuivatut sekä mehustetut juurekset. Pehmeä keitetty speltti ja aavistuksen kova leipäjuusto sopivat yllättävän hyvin yhteen.

Joulumenun pääruoan sai valita kolmesta eri vaihtoehdosta annoksena. Tarjolla oli naudan sisäfileetä, haukipullia tai vuorokauden ajan haudutettua palsternakkaa.

Seurueemme valitsi haukipullat paahdettujen ratte-perunoiden, punajuuren ja fenkolin kanssa. Pullat olivat yllättävän suuria, mutta tavattoman herkullisia.

Hauki oli jauhettu pulliin aivan pieneksi muruksi ja joukossa oli ilmeisesti anjovista. Ainakin pullien nimessä vihjattiin janssoninkiusaukseen. Anjovis ei kyllä sanottavimmin maistunut pullissa.


Makeita ja kirpeitä makuja
Jälkiruokapöydän yllättäjä oli huippumakea kuvassa etualalla oleva suklaakakku.

Sunnin parhaimmisto löytyi kuitenkin jälkiruokapöydästä. Pöydästä löytyi makeaa jokaisen makuun.

Happamien makujen ystävälle sopi erinomaisesti rooibos-appelsiinihyydyke vanilijavaahdolla. Hivenen kirpeää hyydykettä täydensi hyvin makea vaahto.

Erityisen makeista mauista pitäviä hemmoteltiin puolestaan esimerkiksi ”X-tream Xoco Treat” – suklaakakulla ja pannacotalla.

Suklaakakku ei nimestään huolimatta ollut oikeastaan kakkua, vaan sekoitus kermaa, kakunpaloja, Daimia, valkosuklaata, vadelmaa ja piparimurua. Tämä herkku vei täysin kielen mennessään.


Yhteenveto
Jouluaattona tunnelmallisen hämärässä Sunnissa riitti paljon asiakkaita.
 
Ravintola Sunn on viihtyisä ravintola historiallisessa kivitalossa. Ravintolan ruoka oli herkullista ja ruokalajit kekseliäitä. Juuri sen parempaa paikkaa ei ole viettää joulua.

Sunnissa kannattaa käydä jo tunnelman vuoksi. Torikorttelit ovat seisseet satoja vuosia samassa paikassa: historia näkyy ravintolan pienissä yksityiskohdissa. 

Esimerkiksi nykypäivän suuriin ravintolasaleihin tottuneelle Sunnin pienet väliovin erotetut salit on toivottu lisä. Pienet salit tekevät ravintolasta viihtyisän ja rauhallisen. 


Ravintola Sunn
Aleksanterinkatu 26, 2. krs
00170 Helsinki

Lisätietoja: ravintolasunn.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Veikka. Hän on 19-vuotias nuorimies, joka pitää lukemisesta, kuvaamisesta ja uusista perunoista.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :