Kuralan kartano – tanssia ja hyviä unia kartanomiljöössä


Kuralan kartanoKuralan kartanon päärakennus on kuin vanhanajan satulinna.

Kuralan kartano sijaitsee Pöytyän Yläneellä 50 kilometrin päässä Turusta. Kartanon päärakennus sijaitsee puistomaisen puutarhan keskellä. Kasvillisuutta ja kookkaita puita riittää yllin kyllin. Se ei ole lainkaan ihme, sillä kartanon emäntä on koulutukseltaan biologi.

Kartanoa pyörittää Koiviston nuori pariskunta. Pariskunta hankki kartanon omistukseensa talvella 2009 ja sen jälkeen toiminta on käynnistynyt varsin vauhdilla. Kuralasta löytyy majoitustoiminnan lisäksi agilitykenttä ja -halli, savusauna sekä hyvät juhlien viettomahdollisuudet.

Pariskunta tarjoaa myös tanssi ja yövy -pakettia. Paketti sisältää yöpymisen kartanon kahden hengen huoneessa, aamupalan, tanssiliput Valasrannan tanssilavalle ja edestakaisen bussikuljetuksen lavalle.


Hedvigin huoneHedvigin huone on avara ja valoisa.

Yövyimme Kuralan kartanossa kahden bloggaajan voimin. Kaikki kartanon huoneet on persoonallisesti nimettyjä ja yksilöllisesti kalustettuja. Saimme huoneeksemme kartanon yläkerrasta kahden hengen Hedvigin huoneen. Huone on nimetty Jägerhornien aatelissukuun kuuluneen Hedvig Jägerhornin mukaan.

Hedvigin huone oli valoisa ja avara. Huoneen kalusteet sopivat loistavasti kartanon tyyliin: huoneesta löytyy esimerkiksi kartanon emännän isoisän vanha sohvakalusto. Kalustusta on selkeästi pohdittu ja kaikki huonekalut ovatkin antiikkisia.

Huone oli ihanan viileä. Vierailumme ajankohtaan sattui varmaankin kesän kuumin viikonloppu. Hedvigin huoneessa se ei kuitenkaan tuntunut. Huoneen lämpötilaa sai kätevästi säädettyä hotellien tapaan säätimistä.

Huoneessa oli myös tilava kylpyhuone ja suihku. Kylpyhuoneessa kaikki kiilsi vielä uutuuttaan: huone remontoitiin vuonna 2011 ja siinä yhteydessä huoneeseen rakennettiin kylpyhuone.


Valasrannan tanssilavaValasrannan tanssilavalla riitti tanssijoita jo lämmittelybändinkin soittaessa.

Kuralasta bussi kuljetti meidät tanssimaan Valasrannan tanssilavalle. Ajoaikaa kartanolta lavalle kertyi alle 10 minuuttia.

Valasrannan tanssilava on kuin iso lasinen akvaario. Se ei hurmaa ulkoapäin ulkonäöllään, mutta sisällä lasi-ikkunoiden merkitys selkeytyy. Ikkunoista avautuu hienot maisemat Pyhäjärvelle. Lavaa ei turhaan kehuta Varsinais-Suomen kauneimmaksi kesätanssilavaksi.

Vierailuviikonloppunamme tanssilavalla esiintyi orkesteri Dallapé. Esiintyjä vaihtuu joka viikonloppu ja tansseja järjestetään lavalla toukokuusta syyskuuhun joka lauantai.

Valasrannan tanssilavalla tunnelma oli mahtava. Tanssijoita oli paikalla hurjasti: lava vetää 800 tanssijaa ja joka tanssiin riitti osallistujia lavan täydeltä. Valasrannan tanssilava oli kiistatta kesän paras tanssilava.

Aamupala KuralassaKuralan kartanon aamupalalla hurmasi suklaaleivos kermavaahtosilmällä.


Kuralan aamupala tarjoiltiin sunnuntaiaamuna kello yhdeksästä kymmeneen. Pöytään oli katettu paikan päällä tehtyjä herkkuja: vastatehtyä kaurapuuroa raparperikiisselin kanssa, lämpöisiä sämpylöitä ja karjalanpiirakoita sekä kahvin kanssa suklaaleivonnaisia.

Aamupalaan oli selkeästi panostettu ja ruokalajeja mietitty. Erityisen herkullisia olivat unelman ihanat suklaaleivonnaiset kermavaahtokoristeella. Leivonnaisessa maistui hyvin, että kyse ei ollut mistään elintarviketeollisuuden tuotteista.


Kuralan kartanotila
Kuralantie 11
21900 Yläne

Lisätietoja: www.kuralankartanotila.fi


Blogin on kirjoittanut Me Viisi -bloggaajaryhmän jäsen nimimerkki Äippä. Hän on keski-ikäinen perheenäiti, joka rakastaa hyviä kirjoja, lähiruokaa ja janoaa uusia kokemuksia.

Me Viisi

Olemme viisihenkinen eteläsuomalainen bloggaajaryhmä. Esittelemme blogissamme kokeilemisenarvoisia käyntikohteita esimerkiksi paikallisia tapahtumia, hotelleja ja ravintoloita. Lisäksi käsittelemme muita kotimaan matkailua sivuavia aiheita.

0 kommenttia :